Nie jakoś specjalnie dużo, z kilkanaście konferencyjnych na miesiąc, długość rozmów bardzo różna, od kilku do kilkudziesięciu minut. Oferta ok, obsługa ok, na pewno lepsza niż w Play, bardziej życzliwie i mniej korporacyjnie podchodzą do klienta. Zasięg identyczny jak w Play, jakość rozmów też nie zauważyłem różnicy, LTE tak jak w Play dostępne na nadajnikach Playa oraz z ograniczeniem do 3Mbit/s download 1Mbit/s upload na nadajnikach Orange i Plusa. Na nadajnikach T-Mobile max. 3G z tym samym ograniczeniem prędkości. Minus w porównaniu do Play to ogólnie droższy roaming w UE, ale przynajmniej odbieranie w UE jest darmowe (w Play w pakiecie za 25zł wliczone jest łącznie 100 minut na odbieranie i dzwonienie, po przekroczeniu Play kasuje 3gr za minutę połączenia przychodzącego). Mają wliczone mmsy w pakiet za 25zł, Play nie ma. Ogólnie to taki lepszy Play i polecam pod warunkiem, że nie boisz się podpiąć karty bankomatowej oraz włączyć autodoładowania, bez autodoładowania ręczne odnawianie oferty co miesiąc, pilnowanie terminu doładowania, jest kłopotliwe. Od dłuższego czas zaglądam na ich profil na FB i jeszcze nie zauważyłem, żeby ktoś tam się żalił, że zablokowali mu kartę z powodu "bo za dużo dzwonił", więc można podejrzewać, że tak szybko nie blokują. Natomiast na profilu Virgin jest mnóstwo takich wpisów, na profilu Play mniej, ale też regularnie się zdarzają. U Vikingów widziałem tylko trzy wpisy ludzi skarżących się na zablokowanie numeru "bo wysłali za dużo smsów z życzeniami na święta", ale nie robili problemów z odblokowaniem i odblokowali szybko z przeprosinami, bez żadnego stawiania się. Prawdopodobne, że algorytm blokujący za "za dużo wysłanych smsów" mają identyczny jak Play.