• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #1002066  autor: jamto02
 04 lip 2018, 09:59
Nie wiem czy była o tym tu mowa ale do listy Virgin ( możliwe 4 nr na freemium) należy dopisać A2. Dają możliwość posiadania 5 nr na jedną osobę. Jak ktoś wie gdzie jeszcze jest ograniczona ilość nr na osobę to proszę tu wpisywać
Tak się też zastanawiam z tymi ograniczeniami. Np chcąc mieć nr na dzieci (poniżej 13 lat) to spore kłody pod nogi rzucają. A jakiś przedsiębiorca co chce dać telefony pracownikom? Chyba że w biznesie inaczej to wygląda....
 #1002147  autor: Robin560
 04 lip 2018, 20:17
Co do wieku Pewnie miałeś na myśli osoby powyżej 13 a poniżej 18 roku życia to wynika z ustawy
antyterrorystycznej że trzeba mieć 13 lat by zarejestrować numer. ale jest kilka problemów. Nie da się zamówić karty bdi ale a2 bez problemów. W play można przepisać numer tylko na paszport, ale rejestracja nowego lub przeniesienie z dowodem bez problemów. A najważniejszym problemem jest niechęć pracowników np. Raz pracownik T-m musiał iść po "specjalne pozwolenie" do kierownika salonu by zarejestrować numer na osobę poniżej 16 roku życia. Albo pracownica orange próbowała mi wmówić że procedura przeniesienia twa ponad godzinę.

Wow ranga "Stary Wyjadacz" :D nie sądziłem że dotrwam do niej :mrgreen:
 #1002156  autor: Robin560
 04 lip 2018, 20:49
Jak napisałem nie da się zarejestrować na osobę poniżej 13 roku życia.

Wow ranga "Stary Wyjadacz" :D nie sądziłem że dotrwam do niej :mrgreen:
 #1002158  autor: jamto02
 04 lip 2018, 21:07
Wiem, już to przerobiłem i dlatego zmuszony jesteś zarejestrować nr na siebie aby dzieci miały i w ten sposób powstaje problem bo tylko 5 nr możesz mieć np w A2. Mój syn ma 3 telefony ( to na dwór byle jaki, to do szkoły też taki sobie na wypadek gdyby ukradli i oczywiście smartfon). Ratuję się Virginem freemium. A jakby pracodawca chciał dać służbowe pracownikom i ograniczą go do 5 nr. ? Ten problem poruszyłem....
 #1002192  autor: bobiwr
 05 lip 2018, 07:54
jamto02 pisze:A jakby pracodawca chciał dać służbowe pracownikom
A widzisz gdzieś tu ujadanie pracodawców na taki stan rzeczy? Założysz firmę zatrudnisz pracowników, to zobaczysz że telefony dla nich to najmniejszy problem przedsiębiorcy. Mając więcej numerów niż 5 nikt nie zaprząta sobie głowy prepaidami. Dlaczego? Można wynegocjować umowy no-limit za naście pln od numeru i inne upusty niedostępne dla konsumentów indywidualnych. :shock:
jamto02 pisze:Mój syn ma 3 telefony ( to na dwór byle jaki, to do szkoły
Swoją drogą dziewczynki bardziej się "opłacają" nigdy nie musiałem utrzymywać więcej numerów niż jeden na głowę potomstwa. :mrgreen:
 #1002200  autor: t r o i p
 05 lip 2018, 09:22
W A2 da się wynegocjować więcej numerów. Mój znajomy tak zrobił, co prawda tylko o jeden więcej potrzebował, ale nie robili problemów.
Wszystko załatwił przez biuro obsługi.

Dictum sapienti sat est.
 #1002420  autor: reboot
 06 lip 2018, 12:41
Zakładam, że ograniczenie 5 numerów w a2mobile dotyczy cebulaków, którzy przenoszą numery, dostają kartę z saldem 10 zł i tak w kółko. Jeśli ktoś korzysta z usług (a nie jedynie posiada numer) i jest dobrym płatnikiem, to pewnie a2mobile nie robi problemów, aby pozwolić na przypisanie większej liczby numerów do konta.

WKS