• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #999786  autor: trifek
 20 cze 2018, 18:20
Witam serdecznie,
Zastanawiam się nad ofertą na kartę:
https://www.orange.pl/view/przenies-numer-do-orange
https://www.redbullmobile.pl/oferta/na-karte/siema

Co myślicie o tych ofertach? Mieszkam w Trójmieście. Czy Play i Orange nie ograniczają w żaden sposób szybkości internetu w ofertach na kartę?

Ewentualnie możecie polecić coś innego?
Co potrzebuję: nolimit min/sms/mms/15-20GB internetu.
Może być jakiś abonament na firmę w podobnej cenie.
Nie potrzebuję telefonu.
 #1001965  autor: aster
 03 lip 2018, 14:41
Generalnie jak dużo netu jest potrzebne to w Orange od razu będziesz miał to czego szukasz.

W Nju z rachunkiem masz za 29zł 10GB i dopiero po pół roku za staż zwiększają Ci to do 20GB.

Można by się jeszcze Plush przyjrzeć bo też mają za staż dodatkowy przydział. Do tego fajna oferta jeśli potrzebujesz np. 2 karty (duet).
 #1001972  autor: Remington
 03 lip 2018, 15:35
@aster,
pytanie było o prepaid dla firmy, a proponujesz dwa abonamenty dla konsumentów (nju na pewno, nie wiem jak Plush).
 #1001978  autor: antekwars
 03 lip 2018, 15:50
Godna polecenia oferta plush abo na czas nieokreślony umowa przy 2 numerach jest duet i cena spada do 20zł za numer oferta jest konsumentów ale także i dla firm
 #1002108  autor: aster
 04 lip 2018, 14:35
Remington pisze:@aster,
pytanie było o prepaid dla firmy, a proponujesz dwa abonamenty dla konsumentów (nju na pewno, nie wiem jak Plush).
Racja, zapomniałem że jeśli abo to na firmę. Czyli nju już odpada.

Dopiero teraz też zauważyłem, że autorowi zależy też na MMS w no-limit, tak więc to jeszcze bardziej zawęża opcje (Orange i Play - poza RBM - wypadają z gry).

Mam pytanie odnośnie wymaganego transferu danych - skoro potrzebne jest aż 15-20GB/mies. to czy część tego idzie np. na YouTube/Netflix/itd.?
 #1002114  autor: Remington
 04 lip 2018, 15:07
Trzeba jednak pamiętać, to tym, że czasem może się bardziej opłacać wziąć coś nie na firmę, bo będzie taniej niż firmowe po odliczeniach. A także taki nju prepaid można wziąć na kartę, czy on nie byłby dobry?
 #1002115  autor: Ruben
 04 lip 2018, 15:09
Z MVNO jest Premium Mobile 24,70 pln brutto - no limit +20GB. Przy dwóch numerach wychodzi 22pln/numer.
Można kupować także na firmę i co może mieć dla niektórych znaczenie, to że przekierowanie połączeń jest wliczone w "no limit", co u innych operatorów w ofertach abonamentowych nie zawsze jest praktykowane. Niestety pobierają opłatę aktywacyjną, chyba 29pln.
https://premiummobile.pl
 #1002118  autor: Dorotea
 04 lip 2018, 15:14
Ruben pisze:przekierowanie połączeń jest wliczone w "no limit", co u innych operatorów w ofertach abonamentowych nie zawsze jest praktykowane.
Takie coś ma nawet Play w ofercie na kartę (Formuła Unlimited). Podobnie jest w prepaid T-Mobile, pakiet nolimit za 25 zł.
 #1002120  autor: Ruben
 04 lip 2018, 15:24
@ Dorotea,
nie twierdziłem, że nie ma tych usług zupełnie w prepaid. Odniosłem się wyraźnie do abonamentowych ofert, a w tych np. Orange każde przekierowanie liczy ponad abonament, podobnie jest chyba z Plusem.
Jeżeli wspomniane przez Ciebie oferty prepaid spełniają wymagania autora wątku tj. > 15GB, to jak najbardziej zasługują na rozważenie
 #1002122  autor: KR2615
 04 lip 2018, 15:36
Dorotea pisze:
Ruben pisze:przekierowanie połączeń jest wliczone w "no limit", co u innych operatorów w ofertach abonamentowych nie zawsze jest praktykowane.
Takie coś ma nawet Play w ofercie na kartę (Formuła Unlimited). Podobnie jest w prepaid T-Mobile, pakiet nolimit za 25 zł.
Zgadza się, w ofercie Smart Plan LTE w Orange którą rozwiązałem w zeszłym roku przekierowania były płatne dodatkowo
 #1002124  autor: Dorotea
 04 lip 2018, 15:49
Dla mnie oferty bez przekierowań nie istnieją, sprawdzam pod tym kątem wszystkich operatorów. W ogóle w prepaid tylko Play, T-Mobile (i ich submarki) mają przekierowania/oczekujące/konferencyjne, przy pakiecie nolimit brak dodatkowych opłat za przekierowania. W abo też. Oczywiście każdy ma swoje priorytety, autor nic o tym nie wspominał więc chyba mu niepotrzebne.
trifek pisze: Ewentualnie możecie polecić coś innego?
Co potrzebuję: nolimit min/sms/mms/15-20GB internetu.
Może być jakiś abonament na firmę w podobnej cenie.
Nie potrzebuję telefonu.
Idealnie pasuje ta oferta: http://www.plus.pl/na-karte/taryfy-ja-plus-na-karte
Ale trudno dostępny starter i tylko dla nowych klientów.
 #1002157  autor: aster
 04 lip 2018, 20:50
Dorotea pisze:Takie coś ma nawet Play w ofercie na kartę (Formuła Unlimited). Podobnie jest w prepaid T-Mobile, pakiet nolimit za 25 zł.
W tych ofertach zaś brakuje wliczonych MMSów w ramach no-limit.

Choć w T-Mobile wystarczy wydać 5zł więcej i wtedy MMSy już są, a do tego oprócz 10GB/mies. można korzystać z wielu popularnych serwisów streamingowych/wideo bez limitu danych.
Dorotea pisze:Idealnie pasuje ta oferta: http://www.plus.pl/na-karte/taryfy-ja-plus-na-karte
Ale trudno dostępny starter i tylko dla nowych klientów.
To fakt, dziś jest to absurdalna sytuacja aby dotychczasowi klienci lub nawet ci, którzy chcą przenieść numer, nie mogli skorzystać z oferty.

Natomiast nawet w zwykłym no-limit w Plusie za 25zł/mies. przy doładowaniu za 100zł otrzymuje się bonus w postaci 50GB danych. Czyli rozbijając to na cztery miesiące wychodzi 12,5GB/mies.

Plusem (przypadkowa gra słów :) ) jest to, że pakiet jest ważny przez cały ten okres czyli mniejsze zużycie w jednym miesiącu pozwala zachować gigabajty na kolejne miesiące.