• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #987480  autor: mgroszek
 06 kwie 2018, 11:16
Witam,

Zastawiam się nad wyborem najlepszej oferty na kartę która będzie służyła w drugim telefonie wyłącznie na cele nawigacji google maps + yanosik. Ponieważ podróżuję po całej Polsce, myślę że miesięcznie pakiet kilkaset mega spokojnie wystarczy, dlatego zależy mi na możliwie najdłuższym okresie ważności pakietu oraz konta - chce uniknąc sytuacji w której muszę doładowywać co miesiąc numer kwotą 20-30zł z czego większość tej kwoty nie wykorzystam i przepadnie.

Waham się pomiędzy Freemium w VM a ofertą Play odNowa - czy jest na rynku jeszcze jakaś atrakcyjniejsza oferta? którą najlepiej wybrać uwzględniając moje wymogi?

Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi,
 #987498  autor: Remington
 06 kwie 2018, 12:55
Raczej Virgin. OdNowa jest o tyle gorsza, że każde przełączenie między operatorami (w roamingu krajowym) nawiązuje nową sesję netu schodzi 500 kB. Pakiet 1GB zużywa się więc w tempie porównywalnym do pakietu 300 MB, a po nim nie ma lejka.

Trzeba tylko pamiętać, że Freemium wygaśnie po pół roku i trzeba je ręcznie ponownie aktywować.
 #987510  autor: bolek2004
 06 kwie 2018, 14:23
Ewentualnie play na kartę rok ważności konta i włączony pakiet cykliczny 600mb za 5zł co miesiąc. Od drugiego miesiąca jest 700MB. Niewykorzystany się sumuje i jest lejek do końca jego ważności jakby co.
Jest to praktycznie bezobsługowe. Jednorazowo można zasilić 20/30zł i samo się będzie odnawiać co miesiąc.
Sam mam tak właśnie zrobione. Kiedyś to minimalne MB pobierały te programy, ale tak patrzyłem ostatnio na zużycie przy yanosiku potrafił pociągnąć 20MB przy wyznaczeniu trasy koło 100km.