Nie chcę eskalować konfliktu ale może go zakończę...
(@Remington wysłał kilka postów do kosza; w każdym razie dyskusja kolegów zeszła trochę na temat tego, że Play to pseudosieć).
Po pierwsze: sporo moich znajomych i osób w rodzinie, jedzie od 4 lat na DILu (Darmowy Internet LTE) - najpierw w Play, a potem i teraz w RBM. A jak wiadomo DIL działa tylko na własnej sieci P4 (zwanej popularnie jako Play/RBM).
Więc nadajniki na 100% mają
Po drugie: na sieci P4 działa obecnie 12 operatorów (i pod tym względem tylko Polkomtel/Plus ma tak dużo opów; T-Mobile ma 4, a Orange ma 3).
Ale w przeszłości żaden nigdy nie zamknął działalności z jakiegokolwiek powodu (np. splajtował czy po prostu uciekł, bo za mało kasy zarabiał).
Ci działający operatorzy to:
1.Play 2.RBM 3.FaktM
4.Virgin 5.Vikings
6.Netia 7.Inea 8.Vectra 9.IZZI 10.TruPhone 11.nc+
12.Folx
Więc nadajniki na 100% mają
Po trzecie: MVNO, które zlikwidowały działalność z różnych powodów:
- bazujące na sieci Polkomtel/Plus: 6 (GaduAIR, Carrefour, FreeM, DobryTel, mBank, Lebara);
- bazujące na sieci Orange: 5 (WPmobi, MyAvon, Hyperfonia, Aster, Simfonia/MobilkingMobi);
- bazujące na sieci T-Mobile: 2 (Mobilking, Vectone);
- bazujące na sieci P4/Play: 0 (ZERO).
Więc z powodu słabej infrastruktury żaden op z P4/Play nie uciekł, no bo żaden nie uciekł.
Natomiast z jakiego powodu uciekli pozostali operatorzy z Plusa, Orange i T-Mobile to nie wiem.
Może infrastruktura była za słaba

?
Więc zaryzykuję i jednak stwierdzę, że P4 jednak sieć - jakąś - ma
---edit---
@Remington, właśnie zauważyłem Twoją prośbę 
Czy mój komentarz może zostać czy mam go usunąć?