Cześć,
Zakładam temat, ponieważ prosiłbym, abyście się podzielili swoimi propozycjami odnośnie najkorzystniejszej i najlepszej oferty na nolimit w prepaidzie. Chodzi ofc o nielimitowane głosowe, smsy, mmmsy (rzadko wysyłam jakieś pliki jpg, ale czasem smsa zdarzy się wydłużyć i transformuje w sms, a ja nie lubię wówczas rozdzielać wiadomości adresatowi na 2
i pakiet danych możliwie jak najlepszy i najlepiej żeby się kumulował.
Dlaczego założyłem temat? Otóż od początku września bodaj przeszedłem z orange free na kartę do nju z rachunkiem, skuszony ich promocją na 6k punktów PB za transfer do 'nju z orange' - w cudzysłów wiadomo dlaczego
... Jakie moje rozczarowanie było, gdy na 2 fakturze za pełny cykl rozliczeniowy kwota była nieznacznie, ale jednak wyższa, niz ta 'nieprzekraczalne 29zł'. Zadzwoniłem na infolinię, wisiałem tam z 8 min i tam mi babka mówi, że u nich jakiś 1 dzień cyklu to jest płatny normalnie i że kwota w bilingu za te kilka wiadomości wysłanych tego i tego dnia oraz połączenia 2 głosowe to jest w pełni prawidłowa haha. No limit, nie więcej niż blabla a babka mi mówi, że kwota naliczana jest prawidłowa. Ręce mi opadły, stwierdziłem żeby mi poblokowała wszystkie płatne połączenia i smsy na tym numerze, a ona dodała, że to połączenie, które teraz wykonałem na ich infolinię też jest płatne... Po prostu bajka
, nie ma to jak zadzwonić na infolinię sieci, w której się jest i jeszcze za to zostać naliczonym - żeby nie było nr wziąłem z ich aplikacji z kontaktu, ale nie miałem czasu na czatowe zabawy z ich 'supportem' bo byłem na zakupach i jak dostałem na maila fakture i biling to mnie zdziwiły te naliczenia. Stwierdziłem, że z dziadostwa uciekam jak tylko PB przydzieli mi punkty za zrealizowanie założeń i przejście do nju z rachunkiem. No i kilka dni temu z łaski po reklaamcji po 2 miesiącach przeszło przydzielili mi te punkty do mojego konta. Zgodnie z obietnicą złożoną pani na infolinii, pora zwijać żagle z takiej sieci, gdzie naliczają extra koszty za zwykłe połączenia czy smsy w kraju mimo 'no limitu'
, jednak co prepaid to preapid, a żadne rachunki i faktury nie są potrzebne mi skoro i tak wałki kręcone są na każdym kroku przy opcji 'z rachunkiem' 
Dzięki za sugestie wszelkie i przydatne info. ps. może a2mobile? Jak wygląda ich jakość połączeń i zasieg w zestawieniu z innymi sieciami? solorzowy twór daje rade i jest w miarę przystępny cenowo za taki nolitmit kom + stacjonarki, sms+mms i jakaś przystępna paczka danych na net w kraju?
Zakładam temat, ponieważ prosiłbym, abyście się podzielili swoimi propozycjami odnośnie najkorzystniejszej i najlepszej oferty na nolimit w prepaidzie. Chodzi ofc o nielimitowane głosowe, smsy, mmmsy (rzadko wysyłam jakieś pliki jpg, ale czasem smsa zdarzy się wydłużyć i transformuje w sms, a ja nie lubię wówczas rozdzielać wiadomości adresatowi na 2

Dlaczego założyłem temat? Otóż od początku września bodaj przeszedłem z orange free na kartę do nju z rachunkiem, skuszony ich promocją na 6k punktów PB za transfer do 'nju z orange' - w cudzysłów wiadomo dlaczego

Dzięki za sugestie wszelkie i przydatne info. ps. może a2mobile? Jak wygląda ich jakość połączeń i zasieg w zestawieniu z innymi sieciami? solorzowy twór daje rade i jest w miarę przystępny cenowo za taki nolitmit kom + stacjonarki, sms+mms i jakaś przystępna paczka danych na net w kraju?