• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #949885  autor: ogromny
 09 wrz 2017, 23:04
Jak w temacie gdzie lepiej przenieść nr? Nigdzie nieznalazlem info do jakiej taryfy w play przenosi. Najbardziej interesuje mnie nolimit rozmowy i chociaż 2Gb Internetu. W play dalej jest bonus za przeniesienia jeśli tak to w jakim czasie go włączają?
 #949920  autor: KC-KARLOS
 10 wrz 2017, 10:38
Jeśli przejdziesz do Play na Kartę, RBM ENERGY lub FAKT MOBILE otrzymasz 200 zł na koncie promocyjnym + 20 GB ważne 60 dni + rok ważności konta głównego. Bonus musisz samodzielnie włączyć w serwisie samoobsługowym Play24.
W prepaidach Playa tylko lepiej wypada RBM ENERGY lub Fakt Mobile, reszta jest niewystarczająca do Twoich wymagań, tym bardziej, że bonus za przeniesienie przepada po migracji do lepszej taryfy z no-limitem (za wyjątkiem Fakt Mobile).
T-Mobile za 25 zł na kartę ma no-limit minut, SMS/MMS + 10 GB neta i jednorazowo RWK.
Podobne warunki masz w RBM ENERGY, ale dostajesz łącznie więcej GB. Za 30 zł/mies.
W Fakt Mobile masz konto ważne rok po każdym doładowaniu i sam decydujesz co chcesz mieć. No limit rozmów na komórki + stacjonarne + 1 GB + 100 SMSów masz za 19,95 zł/mies.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #949928  autor: grzesio0401
 10 wrz 2017, 11:33
Z tym bonusem w Play/Fakt/RBM jest tak, że można(o ile promocja będzie utrzymana) co dwa miesiące numer przenosić do innego operatora(a2, vm) i potem wracać do Play żeby znów ten bonus mieć? Jeśli tak to jak przenosić nr żeby był w innej sieci jak najkrócej i bezpłatnie w salonach Orange/Plus/TM czy przez internet?
 #949933  autor: surface123
 10 wrz 2017, 11:54
Oferta Heyah czy T-Mobile sama w sobie ma chyba RWK ? Nie zagłębiałem się.
Co do RBM istnieje duża szansa że będą mieć w bazie sam numer telefonu że już korzystał z bonusu za przeniesienie.

Ale nie zaszkodzi spróbować.
 #949935  autor: KC-KARLOS
 10 wrz 2017, 12:30
Heyah w ofercie za 25 zł nie ma RWK. A MMSy faktycznie zabrali cwaniaki.
grzesio0401 pisze:Z tym bonusem w Play/Fakt/RBM jest tak, że można(o ile promocja będzie utrzymana) co dwa miesiące numer przenosić do innego operatora(a2, vm) i potem wracać do Play żeby znów ten bonus mieć?
O ile nie ma ograniczeń w tej kwestii.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #949936  autor: zoltan666
 10 wrz 2017, 13:14
Karlos20 pisze:Jeśli przejdziesz do Play na Kartę, RBM ENERGY lub FAKT MOBILE otrzymasz 200 zł na koncie promocyjnym + 20 GB ważne 60 dni + rok ważności konta głównego. Bonus musisz samodzielnie włączyć w serwisie samoobsługowym Play24.
Chętnie bym przeniósł tak numer z Plusa, którego ważność kończy się 1.10.17, a na którym specjalnie mi nie zależy, ale tymi 20 GB na 60 dni bym nie pogardził. Z regulaminu wynika, ze bonus trzeba aktywować w ciągu 30 dni od aktywacji startera, a z kolei na aktywację są 3 lata od momentu przeniesienia. Wstrzymałbym się, więc z aktywacją jakiś czas, bo bonus przydałby mi się później (jeśli nie odwołają promocji), tylko skąd będę wiedział, że przeniesienie numeru się powiodło, jeśli nie aktywuję startera od razu.
 #949959  autor: KC-KARLOS
 10 wrz 2017, 15:11
zoltan: przeniesienie się uda, jeśli karta z poprzedniej sieci przenoszonego numeru np z Plusa przestanie działać. To się dzieje głównie w godzinach nocnych.

#950048  autor: adacomp
 11 wrz 2017, 07:38
ogromny pisze:Mam to tmobile no limit za 25, ale zasięg w pracy różnie wypada. Przy przeniesieniu do play do jakiej taryfy się trafia?
PnK S czyli Play na Karte Start.
Taryfa identyczna jak PnK - Play na Karte.
Jest domyślnie włączony SD i jak uruchomisz BzP to masz także RWK oraz 200zł + 20GB na 60dni.