• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #949175  autor: molibden
 05 wrz 2017, 16:59
Od piątku czekam aż Virgin dośle mi kartę zastępczą i oni okazuje sie nawet jeszcze nie wysłali. Ta firma to zaczyna być jakaś padaka jak chodzi o obsługę klienta. Koszmar jakiś. Dozwonić się na CMOK nie idzie, kart nei wysyłają, na maile nie odpowiadają. jedynym środkiem kontaktu pozostaje chyba tylko Facebook gdzie maltretowani przez klientów pracownicy odpowiadają na posty wkrw... klientów.
nie wiem czy bedę czekał na ta kartę . Chyba wezmę nowy numer, ale już nie w Virgin. Co można na szybko dostać porównywalnego z freemium? Ok 150min do wszystkich + 30 sms i trochę neta? W Virgin płacę za to 10zł. jest coś porównywalnego na prepaid?
 #949185  autor: everymen
 05 wrz 2017, 17:59
Wydaje mi się, że nie ma porównywalnie elastycznej oferty. W Fakt Mobile da radę zrobić porównywalny pakiet, ale będzie nieco droższy. Jeżeli chcesz opuścić Virgin, to polecałbym rozważenie tego pakietu za 19,95 (nolimit, 100 sms, 1GB) w FM albo za podobną cenę w a2mobile "Niewyczerpalne Wszystko". Niby dwa razy drożej, ale nie trzeba martwić się drobnymi pakietami i masz RLAH;)
 #949187  autor: adacomp
 05 wrz 2017, 18:01
W Virgin nie ma RLAH więc roaming jest najdroższy ze wszystkich sieci w PL

a2mobile - zasięg Plus+Aero2
Dostaniesz 10zł na KG ważne rok. doładowanie od 5zł daje RWK.
Pakiety nolimit od 9,90zł za same rozmowy/sms mms/net poprzez 15,90zł za nolimit na 2 opcje do 19,90 za nolimit na wszystko.
https://a2mobile.pl/
https://a2mobile.pl/data/Dokumenty/40/p ... 7.2017.pdf
 #949189  autor: molibden
 05 wrz 2017, 18:07
Nie wiem.. jak do jutra nie wyślą przynajmniej mi tej karty to chyba wezmę a2 mobile. Czy ktoś mógłby mi na szybko powiedzieć czy da się w żabce od ręki zarejestrowac ten numer? nie chcę czekac na kuriera bo to bez sensu. Z tego co piszą to oni sprzedają w Żabce karty tylko nie wiem czy da się tam od razu zarejestrować.
A jak nie to znów bede musiał kupić Virgin, ale normalnie ręce opadają. Wyjdzie na to ze tydzień z okładem będę czekał na zapasową kartę i jeszcze pewnie pół dnia na połączenie z CMOK zeby to aktywować. Co oni tam porobili to przechodzi jakies ludzkie pojęcie. nałapali pewnie klientów i nie wyrabiają. mam tam numery od 2013r i było naprawdę super. Teraz nawet na maile nie odpowiadają
 #949194  autor: everymen
 05 wrz 2017, 18:18
kaspeed pisze:Akurat Virgin zaczeło wprowadzac RLAH
Owszem, ale nie we freemium i tylko w najdroższym pakiecie za 49 zł
 #949197  autor: everymen
 05 wrz 2017, 18:31
molibden pisze:Nie wiem.. jak do jutra nie wyślą przynajmniej mi tej karty to chyba wezmę a2 mobile.
Musisz sobie odpowiedzieć na kilka pytań i ustalić priorytety;)
Weź pod uwagę zasięg danego operatora pod kątem tego co używałeś w Virgin.
Pamiętaj że a2mobile jeszcze raczkuje i nie ma tam pewnych rzeczy, które dla niektórych mogą być ważne (brak konta abonenta na stronie i aplikacji z podstawowymi informacjami: stan konta, bilingi, ważność pakietów).
Jeżeli nie potrzebujesz roamingu i bardzo ważna jest dla Ciebie jak najniższa cena, zostań w Virgin;)
Ja bardzo sobie ceniłem elastyczność freemium, ale zabrakło mi RLAH i nie chciało mi się już bawić w pakiety.
 #949201  autor: molibden
 05 wrz 2017, 18:53
Nerwy mne poniosły . siedzę, tłumaczę jak krowie na rowie, proszę słysze zapewnienia ze juz za momencik a dziś piszą mi ze jeszcze karty nie wysłali. Nosz by ich...
Masz racje.. Fremium jest dla mojego taty idealna, ale załatwić cos z nimi to masakra. No zgubił tel z kartą a zawsze mu z tego powodu biorę i tanie telefony i prepaid taki żeby mieć kontrolę nad tym co tam się dzieje na tym koncie i w razie utraty telefonu złodziej nie 'zeżarł' tego co na nim jest. Te 300mb to awaryjnie na to zeby przypadkiem gdzieś przypadkiem nie zaciągnął jakichś aktualizacji i nie ciągnęło mi kasy z konta. On używa tel tylko do rozmów właściwie, ale te sms i net czasem się przydają. Nie wiem... jak bedzie dalej problem z wysyłką to wezmę chba znów Virgina z Freemium choć z ciężkim sercem. Żadnych roamingów i cuda wianków mi nie trzeba na dziś. Zobaczę jutro jak się zepną z wysyłką. jak nie wyślą do jutra to pewnie kartę otrzymam dopiero w poniedziałek-wtorek.
 #949204  autor: everymen
 05 wrz 2017, 19:19
To przy tym profilu użytkowania, jaki przedstawiłeś, nic lepszego nie ma na rynku. Myślę, że nie ma się co obrażać na Virgin. Duplikat w końcu dojdzie, a taka sytuacja pewnie szybko się nie powtórzy;)
 #949265  autor: molibden
 06 wrz 2017, 08:41
Wysłali mi numer przesyłki. Wklepałem w tracking Poczty - takiego numeru nie ma w systemie POczty polskiej. I ty byś się nie wkurzał na cos takiego? Pojutrze minie tydzień jak walczę z banalną sprawą. jeszcze zadzwonić do nich trzeba będzie żeby to aktywować a z tego co czytam zrobienie tego graniczy z cudem.
 #949271  autor: maniek357
 06 wrz 2017, 09:03
Może Orange ? Ma Multipakiet 200 min + 200 sms za 16 zł/mies. Net z doładowań (1 GB za każde 2 zł doładowania). Przy ładowaniu konta np za 100 zł na konto wpadnie w sumie 115 zł (bonus + skarbonka) i 50 GB netu. Czyli koszt miesięczny Multipakietu obniży się do ~ 14 zł.

Przynajmniej obsługa stacjonarna w salonie w razie problemów.
 #949273  autor: molibden
 06 wrz 2017, 09:13
Zostanę w tym Virgin na razie choć tak naprawdę bardziej opłacałoby się chyba przeniesć do a2mobile. jak pisałem - tato tylko rozmawia praktycznie a sms nawet nie wysyła bo mu się nie chce. I to wszystko. Miałby no-limit za 10zł. Czasem jednak może się przydać i sms i net a tu ma pod ręką i jedno i drugie.
Takie są uroki sieci bezsalonowych. Trudno. Tydzien czasu zaraz a przesyłka dalej nie wysłana. makabra. Dziś dopiero wyjdzie.
 #949301  autor: pakierhakierxd
 06 wrz 2017, 11:49
Pewnie wyslali poleconym a wtedy tracking czasem jest z opoznieniem ;)

A2 Mobile używam do netu i sobie chwalę ;) ,a brak platformy na stronie mozna przezyc ,podobno robia cos z tym.

Pozdrawiam :)
 #949305  autor: molibden
 06 wrz 2017, 12:17
Ni mi jeszcze nie wysłali. sami mi tak napisali. Generalnie ta firma zaczyna być tak paździochowata że głowa boli. ja można wysłać klientowi numer przesyłki a potem napisac że jeszcze nie jest na poczcie w ogóle :shock: ? No nie do pojęcia cos takiego. Już sobie wyobrażam jakie będa cyrki jak będę musiał się tam dodzwonić i aktywować ta kartę. Ludzie po 2-3 dni dzwonią :evil: .
 #949331  autor: pakierhakierxd
 06 wrz 2017, 14:07
Nie raz sprzedawcy wysyłają mi nr przesyłki a przesyłkę wysyłają np popołudniu :), mają jakiś elektroniczny system czy coś.

Wysłane z mojego LG-H870DS przy użyciu Tapatalka

Pozdrawiam :)
 #949336  autor: molibden
 06 wrz 2017, 14:33
Poczta wysyła przesyłki do 14. Po 14 sa wysylane następnego dnia. jak dali mi numer przesyłki wczoraj to do tej pory jeszcze nawet Virgin nie opuściła - dalej jest u nich. mamy w tej chwili 14.30. Ne wiem jak to nazwać. Dziadostwo to mało powiedziane. i to zwodzenie. juz za chwileczkę już za momencik.. i tak od tygodnia karty nawet wrzucić do skrzynki nie mogą jak by to było jakieś 'rocket science'. Jak mi jutro tego nie wyślą to wyrejestruję numer i cześć. Ani im na mnie nie zależy ani mi... z taką obsługą klienta to rzeczywiscie niech mnie prezes szanowna w d..ę pocałuje. Potrzebuję tylko sposobu na rozesłanie wici o zmianie numeru. No są bramki sms, ale boję się ze te dziadki do których wyślę z bramki pozapisują numer tel bramki a nie ten który wpiszę im w wiadomości a oddzielnego pakietu sms nie chce mi sie kupować. a2mobile i tak tego nie ma tylko od razu no limit.
 #949387  autor: Gregrin
 06 wrz 2017, 19:41
molibden pisze:Poczta wysyła przesyłki do 14. Po 14 sa wysylane następnego dnia. jak dali mi numer przesyłki wczoraj to do tej pory jeszcze nawet Virgin nie opuściła - dalej jest u nich. mamy w tej chwili 14.30. Ne wiem jak to nazwać.
Operatorzy jako duza firma ma pewnie masę kopert które po włożeniu do nich zestawu startowego skanują i stad numer. To ze podali numer nie znaczy ze fizycznie zanieśli to na pocztę i już to podróżuje. Jako firma maja osobna umowę i według niej działają. Znając życie i przykład np a2 to takie przesyłki są zabierane raz (lub kilka) w tygodniu i to pewnie pod koniec tygodnia.
 #949435  autor: lordbyd
 07 wrz 2017, 07:15
Podłączę się do tematu.
Ciotka zamówiła nowy starter Virgin za 5 PLN.
Kurier przyjechał po dwóch dniach z kartą SIM. Dokonano rejestracji.
Ciotka dostała SMS z potwierdzeniem rejestracji.
Wszystko ok, tylko od dwóch dni (od kiedy "aktywna" jest karta) ciotka nie może odbierać połączeń z żadnej sieci (komunikat nie ma takiego numeru), nie może otrzymywać też sms (tylko wysyłać) nie ma możliwości wysyłania/odbierania MMS.
Kody USSD działają. Można wykonywać połączenia. Wysyłanie SMSów tez było początkowo niemożliwe - zmieniłem jednak numer centrum SMS na nowy (siedmiocyfrowy) i zadziałało :)
Od operatora przychodzą tez SMSy.
Pytanie - pisać w imieniu Ciotki do CMOK czy jeszcze czekać?