• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #926604  autor: Zacksu22
 18 maja 2017, 13:56
Internet mobilny tak do 10gb.
Plus jakiś kod do aktywacji. O dobrym zasięgu w Niemczech.
To?
Chodzi mi o to żebym miał kontakt ze światem. Nie będąc w Polsce.
Ktoś coś doradzi?
Słyszałem że podobno numer tam trzeba rejestrować. Domyślam się że potrzebny adres zameldowania. Może być ten Polski co mam w dowodzie osobistym?
Interesuje mnie tylko taryfa prepaid i z dużym pakietem internetu.
Dzwonić będę rzadko.

Po woli zbieram już wszystkie potrzebne informacje które mogą się przydać.
Bez problemu rozmawiam w języku Angielskim. Więc w salonie operatora czy na stacji benzynowej się chyba dogadam? Gorzej z Niemieckim. Znałem kiedyś tylko podstawy.
Ktoś coś doradzi?
Wyjazd jutro. A ja jeszcze tej kwestii nie rozwiązałem. Bez internetu jak bez ręki.
 #926611  autor: kasztel421
 18 maja 2017, 14:23
Na szybkiego luknij tutaj:
http://prepaid-data-sim-card.wikia.com/wiki/Germany

Osobiście korzystałem z Aldi Talk, nie pamiętam dokładnie szczegółów co do cen, ale szału nie było. Rejestracja obowiązkowa. Mi rejestrował kumpel, chyba przez neta. Pamiętam tylko, że śmiał się, że podał dane ze słoika od ogórków :lol:
 #926682  autor: Zacksu22
 18 maja 2017, 19:57
kasztel421 pisze:Na szybkiego luknij tutaj:
http://prepaid-data-sim-card.wikia.com/wiki/Germany

Osobiście korzystałem z Aldi Talk, nie pamiętam dokładnie szczegółów co do cen, ale szału nie było. Rejestracja obowiązkowa. Mi rejestrował kumpel, chyba przez neta. Pamiętam tylko, że śmiał się, że podał dane ze słoika od ogórków :lol:
Dziękuję przyda się na pewno.
Zapisane offline w operze.
Jakby ktoś jeszcze miał coś do dodania. To chętnie poczytam
 #926691  autor: mpiter
 18 maja 2017, 20:48
Ja korzystałem z Lidl Connect, w taryfie Surf Karte, 5GB za 15 Euro. Prędkości około 12-15mbps down i 6mbps up. Zasięg OK.
Niestety, jak ktoś przyjeżdża z Polski to się łapie za głowę kiedy widzi te ich oferty. Bedziesz musiał wybulic ok. 30 e za te 10GB. Przykro mi, raju takiego jak w PL to tam nie ma :D
 #926728  autor: Zacksu22
 18 maja 2017, 22:53
mpiter pisze:Ja korzystałem z Lidl Connect, w taryfie Surf Karte, 5GB za 15 Euro. Prędkości około 12-15mbps down i 6mbps up. Zasięg OK.
Niestety, jak ktoś przyjeżdża z Polski to się łapie za głowę kiedy widzi te ich oferty. Bedziesz musiał wybulic ok. 30 e za te 10GB. Przykro mi, raju takiego jak w PL to tam nie ma :D
Ta. Jestem tego świadomy.
Ceny mają konkretne w porównaniu z PL.
W sumie lepiej bo i tak miałem ograniczać korzystanie z internetu.
W sumie sądzę że re 5gb na miesiąc powinno mi wystarczyć.
W każdym razie dzięki za pomoc.
 #926748  autor: Ryszard Lubicz
 19 maja 2017, 06:36
Polecam https://www.alditalk.de/
Używam od kilku lat. Znam wielu Niemców , którzy korzystają z tej sieci i są bardzo zadowoleni. Według ankiety/testu magazynu Focus jest to sieć na 1 miejscu pod względem zadowolenia klientów w Niemczech, używa tego 5 milionów ludzi . Zasięg E - Plus.
A cen do naszych to nie ma co porównywać.

Grażynko wybacz...