• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #924138  autor: bora1410
 05 maja 2017, 15:37
Witam. Czy ktoś orientuje się ile potrzeba średnio na miesiąc pakietu internetowego by móc podglądać online obraz z dwóch kamer. Kamery takie zwykłe za 200 zł, więc jakość mocno średnia.
Jaką ofertę na kartę najlepiej mi wybrać tylko do takiego użytkowania internetu.
A drugie pytanie to czy jest możliwe że Orange blokuje dostęp do takiego podglądu? Bez problemu mam podgląd na T-Mobile, a na Orange nie mogę wyświetlić obrazu z kamery. Oba telefony na androidzie. Na Samsungu z Orange nie pokazuje, a na TM i Huawei pokazuje obraz. Po wifi normalnie na Samsungu pokazuje obraz z kamer.
 #924148  autor: bora1410
 05 maja 2017, 16:17
A czy poza Orange któryś z operatorów w Polsce blokuje takie połączenia? I czy na bank nie da się tego obejść, czy wyłączyć na infolinii. Wszystko śmiga, na tabletach, komputerach, telefonach. Tylko ten jeden nieszczęsny telefon z orange nie daje podglądu obrazu, a akurat na podglądzie z tego telefonu najbardziej mi zależy.
 #924317  autor: Konoko
 06 maja 2017, 16:32
bora1410sprawdź w ustawieniach telefonu, ustawieniu sieci komórkowej>punkty dostępowe APN czy przypadkiem nie ustawia się Orange PL WAP po włączeniu zasilania zamiast internet.
 #924322  autor: bora1410
 06 maja 2017, 17:02
Problem rozwiązany. Orange ponoć blokuje takie połączenia. Za 5 PLN miesięcznie łaskawie zgadzają się wyłączyć to blokowanie. Zapłacę te 5 zyla a za parę miesięcy przeniosę numery do TM.
 #924338  autor: _aston_
 06 maja 2017, 17:47
trecik pisze:Orange stosuje firewall którego raczej nie da się wyłączyć. Raczej nie połączysz się z zewnątrz do kamery podłączonej do Orange.

Oj, nie jest to prawda, właśnie ostatnio szwagier zamontował kamerkę korzystają właśnie z internetu od Orange.
Potrzebował coś więcej niż obraz na żywo.

Ogólnie między kamerkę z modem LTE wprowadził router z oprogramowaniem Open WRT (użył TP-Link TL-WR1043ND) po odpowiedniej konfiguracji wszystko działa, nic nie jest blokowane, nigdzie nie musiał dzwonić czy wyłączać blokad.