• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #908813  autor: Konoko
 02 lut 2017, 04:13
Godzinę po północy sprawdzałem co złego i dobrego stało się na numerach telefonów pre-paid którymi zarządzam po godzinie "ZERO". O ile zniknięcie jednego numeru Fakt mobile na koncie Play24 nie jest zaskoczeniem bo zdarzało się to w przeszłości to kłopot z zarejestrowanym numerem Play na Kartę Surf już tak. Kilka dni temu doładowywałem przez FB i próbowałem uruchomić pakiet 10 za 5 .Sprawdzałem stan konta, ale na promocyjnym nic nie przybyło.
Teraz, po godzinie "ZERO" nie można się dodzwonić bo od razu włącza się poczta głosowa, a przy próbach wysyłania kodów ekspresowych "niepowodzenie", przy próbie wykonania połączenia natychmiastowe "zakończenie połączenia".
Ma ktoś takie objawy ale na numerze niezarejestrowanym?
Inne spostrzeżenia po godzinie "ZERO".?
 #908821  autor: droxu1
 02 lut 2017, 08:35
Niezarejestrowane numery z T-M i Heyah jeszcze działają, działają połączenia, sms i internet.
W Plusie już zablokowali, w Orange i Play też.
Edit: Virgin też nie działa.
 #908827  autor: Marcel82
 02 lut 2017, 08:55
Jak szacuje na Facebooku Witold Tomaszewski, o północy w polskich sieciach komórkowych zostanie wyłączonych ponad 10 mln kart prepaid. Na koniec 2016 roku było ich trochę ponad 23 mln.

źródło: http://www.telepolis.pl/wiadomosci/-akt ... 38089.html
23 mln? Tak mało? Mam wrażenie, że niektórzy na forum mają po 30 kart co najmniej.
A nawet jak nie, to odrzucając dzieci i bardzo stare osoby to nie powinno wyjść więcej? Ludzie mają routery, modemy itd.

Niegrzeczny T-Mobile, Niemcy chcą u nas ataki terrorystyczne uskuteczniać ze swoimi uchodźcami :-D
 #908831  autor: asdaf
 02 lut 2017, 09:08
Marcel82 pisze:Mam wrażenie, że niektórzy na forum mają po 30 kart co najmniej.
Phi, cienko nas taksujesz :D :D :D
 #908832  autor: bolek2004
 02 lut 2017, 09:08
Numer lyca mobile. Zasięg jest. Przy próbie połączenia informacja o rejestracji karty. Krótkie kody działają. Dodzwonić się na numer nie można. Co najciekawsze po wpisaniu kodu na pakiety *136# pokazuje że mam 1000zł do 28.02:)
 #908835  autor: Sig
 02 lut 2017, 09:31
Marcel82 pisze:
Jak szacuje na Facebooku Witold Tomaszewski, o północy w polskich sieciach komórkowych zostanie wyłączonych ponad 10 mln kart prepaid. Na koniec 2016 roku było ich trochę ponad 23 mln.

źródło: http://www.telepolis.pl/wiadomosci/-akt ... 38089.html
23 mln? Tak mało? Mam wrażenie, że niektórzy na forum mają po 30 kart co najmniej.
A nawet jak nie, to odrzucając dzieci i bardzo stare osoby to nie powinno wyjść więcej? Ludzie mają routery, modemy itd.

Niegrzeczny T-Mobile, Niemcy chcą u nas ataki terrorystyczne uskuteczniać ze swoimi uchodźcami :-D
23 miliony samych prepaid. W sumie kart jest ponad 50 milionów z danych GUS z tego co pamiętam. W sumie mnie też zdziwiło, że nie więcej prepaid, chyba, że taki np. MIX jest liczony jako abonamentowe. Mniejsza z tym.
Warto, żeby gdyby komuś karta działała, a jego zdaniem nie powinna, bo nie jest zarejestrowa, to taka osoba sprawdza od razu sposobem operatora (np. bezpłatnym SMSem), czy karta jest zarejestrowana. Czy to nie błąd. Już teraz widać gdzienniegdzie jakieś dzbany, co mówią, że im kart nie wyłączyli, ale nie wspominają o tym, czy sprawdzili, czy w bazie operatora numer jest zarejestrowany. Oczywiście, pomyłki będą się zdarzać, ale moim zdaniem bardzie prawdopodobne jest to, że ktoś lata temu zapomniał, że rejestrował, albo dostał od kogoś już zarejestrowaną kartę itd.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.
 #908836  autor: bobiwr
 02 lut 2017, 09:49
Akurat T-M w ramach focha na klienta schodzącego z abo na kartę, kasował dane do niej przypisane. Na ich miejscu bym poczynił "mały skrypcik" przywracający takim niezarejestrowanym później kartom dawnego użytkownika. Podkładkę mają... :mrgreen:
 #908837  autor: Ramirez
 02 lut 2017, 09:52
W tmobile wystarczyło zmienic prepaida tmobile na heyah i tez usuwali dane, przynajmniej częściowo tak aby utrudnić przeniesienie numeru. Tragiczna sieć.
 #908844  autor: artix
 02 lut 2017, 10:20
@Ramirez Było jeszcze gorzej, bo numer był zarejestrowany, tylko pesel usuwali. Odmowa przeniesienia oczywiście, dzwonię do bok, pytam czy nr zarejestrowany, taaaaaaaaaaak oczywiście, a jest pesel? "Yyy dziwne, nie ma". A w salonie powiedzieli, że nie zarejestrują, skoro już zarejestrowany, pesela nie dopiszą. Wysłali zgłoszenie w tej sprawie, po tygodniach bez efektu pizgłem te numery w kosz. Tragiczna sieć :D
 #908846  autor: Ramirez
 02 lut 2017, 10:39
Ja miałem jeszcze lepiej. Usunęli mi pesel, reszta była. Dowiedziałem się próbując numer przenieść do innej sieci. Przyszedł sms że niezgodne dane i odrzucono przeniesienie. A na drugi dzień budzę sie a tu mój numer tmobile wyłączyło. Potem musiałem z 5 dni czekać aż to z łaski swojej naprawią. Potem musiałem czekać 3 tygodnie na dodanie peselu... I nie wiem jakie by nie mieli dobre oferty to w życiu do nich nie pójdę bo im zwyczajnie nie ufam. Byłem w każdej sieci ale takiej nieudolności jeszcze nigdzie nie widziałem.
 #908849  autor: artix
 02 lut 2017, 10:48
Ja to jestem ciekawy, ile osób się zdziwiło, że numer nie działa. Byłem wczoraj w galerii handlowej, przy okazji zerknąłem, czy są kolejki w salonach, ale pusto było. Nie tak sobie wyobrażałem ostatnie dni rejestracji :)
 #908851  autor: garfield-
 02 lut 2017, 11:01
31.1 byłem w wola parku o godzinie 20 i tłumy w T-Mob i po minach było widać, że są zdegustowani, w Plusie żadnych, w Play i w Orange kilka osób.
Przy czym z moich doświadczeń wynika, że w Orange'u najdłużej siedzi się u Pani przy stole, kolejka się ślamazarzy, a w Plusie i Playu obsługa trwa chwilę - testowane na sobie.

Najwięcej powinno być chyba dziś .... zgodnie z definicją ... OOOOO NIE DZIAŁA - trzeba iśc do salonu :shock:
 #908859  autor: asffaf
 02 lut 2017, 11:53
T-Mobile numer zarejestrowany przeniesiony 1.02.2017 z Virgin który też był zarejestrowany. Zablokowane połączenia przychodzące, wychodzące i sms, intenret działa. Po zgłoszeniu problemu na infolinię sprawa została przekazana do "techników" ładne jaja !
 #908875  autor: Gregrin
 02 lut 2017, 13:17
matisi pisze:W Play24 od jakiegoś czasu PESEL nie jest już widoczny.
Ale widać numer dowodu i pełny adres :/ Raczej niepotrzebnie...
 #908884  autor: marcinek243
 02 lut 2017, 14:02
Jedyny salon play w 40tyś mieście i koło godz 13 pusto :roll: T-mobile ma kilka - dzień jak codzień.