• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #908692  autor: Zakrza
 01 lut 2017, 14:04
Jestem w Virgin, ale zastanawiam się nad przenosinami do innej sieci. Myślałem o a2 albo T-Mobile, ale odradzono mi te sieci. Może zaproponujecie coś lepszego?

Chciałbym no-limit na rozmowy (dobrze by było jakby też na stacjonarne) i smsy, WiFi Calling i VoLTE. Jakieś propozycje dobrej, taniej oferty sieci z niezłym zasięgiem i nie sprawiającej (zbyt wiele) kłopotów?
 #908694  autor: Wosiu96
 01 lut 2017, 14:10
Co do VoLTE i VoWiFi to na razie uświadczysz jedynie w T-Mobile w ofertach abonamentowych. Dlaczego odradzono ci T-Mobile? Ja bym na twoim miejscu poczekał bo niedługo Orange powinno uruchomić VoWiFi również a tam te usługi będą dostępne na Prepaidzie. Ale pytanie do cb jaki masz telefon i czy może być abonament?
 #908696  autor: Zakrza
 01 lut 2017, 14:16
Wiem, że T-Mobile tylko póki co w abonamencie, ale liczę, że niedługo dadzą też to w prepaidzie.

A odradzono mi dlatego, że net ograniczony jest do 15mbps, a no-limit włączają po 72 godzinach.

Mam Z3 i planuję przetestować pewną modyfikację, która pozwala na Volte i WoWiFi nawet kiedy operatorzy oficjalnie nie wspierają tego modelu.

Abonament mógłby być jeśli coś fajnego by oferował.
 #908708  autor: Wosiu96
 01 lut 2017, 14:32
Wczoraj pytałem T-Mobile na tweeterze odnośnie VoLTE/VoWiFi na prepaidzie napisali, że nie planują. Zostaje tylko czekać na orange albo zabrać abo t-mobile na 6 miesięcy nolimit oprócz mms i 2GB internetu, umowa na 6 miesięcy.
 #908723  autor: Zakrza
 01 lut 2017, 15:01
No to lipa straszna. W takim razie raczej nie ma sensu przenosić się gdziekolwiek. No chyba, że po to, żeby zyskać te 4 zł na miesiąc.
 #908725  autor: Gregrin
 01 lut 2017, 15:14
Zakrza pisze: Chciałbym no-limit na rozmowy (dobrze by było jakby też na stacjonarne) i smsy, WiFi Calling i VoLTE. Jakieś propozycje dobrej,
VoWiFi i VoLTE w ofertach na kartę nie uświadczysz (pomijam a2 ale to strasznie eksperymentalny projekt) wiec to pomińmy.
GB nie potrzebujesz ?? W lajtmobile nolimit kom+stac + sms jest za 21zl. W Fakt Mobile masz pakiet nolimit kom+stac +100 sms + 1GB za 20zl.
Nie pamiętam czy w t-mob trzymają się tego limitu 15mbit.
Tu masz większość ofert porównanych [Zestawienie] Oferty No Limit i 3w1 w ofercie na karte

Jest jeszcze abonament bezterminowy bez stacjonarnych za 20zl http://premiummobile.pl/
 #908743  autor: ManiacGSM
 01 lut 2017, 16:56
A z tym Orange to coś bardziej wiadomo (mam na myśli pre-paidy) czy tylko takie gdybanie?

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.
 #908748  autor: Wosiu96
 01 lut 2017, 17:09
ManiacGSM pisze:A z tym Orange to coś bardziej wiadomo (mam na myśli pre-paidy) czy tylko takie gdybanie?
Orange na razie ma VoLTE na wszystkich taryfach ( w tym prepaid ) i pracuję również nad VoWiFi. Jak wdrożą VoWiFi pewnie udostępnią to też klientom prepaid ;)