• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #908209  autor: a_lex
 29 sty 2017, 21:56
Z którego bonusa za rejestrację da się najdłużej korzystać?
Który można najpóźniej aktywować?
Z tego co wiem to w Orange bonus można aktywować przez 60 dni po rejestracji, czyli da się korzystać jeszcze prawie 3 miesiące. A w Plusie, a w Play kiedy najpóźniej można aktywować?
I kiedy jest ostatni dzień na rejestrację - 1 lutego? A aktywując i rejestrując starter np. 5 lutego już nie otrzyma się bonusa?
 #908211  autor: zoltan666
 29 sty 2017, 22:11
Zarówno w Plusie, jak w w Play promocja z bonusami za rejestrację obowiązuje do 01.02.2017 i do tego czasu należy ja aktywować, aby bonusy otrzymać.
 #908343  autor: Blank
 30 sty 2017, 15:09
Do bonusu w Orange uprawnieni są użytkownicy, którzy ZAREJESTRUJĄ numer do 28.02.
Na odbiór mają 60 dni czyli do 28.04. Przy czym, odbiór po 28.02 z uwagi na nieogarnięcie tamtejszych techników może być niemożliwy. W takiej sytuacji, konieczne będzie złożenie reklamacji i bonus będzie przyznany.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #908350  autor: R.Mandano
 30 sty 2017, 15:52
Starter kupiony do 1 lutego włącznie i tak trzeba zarejestrować max do 1 lutego. Więc termin 28.02 dotyczy tylko starterów kupionych od 2 lutego.
Tak przynajmniej to rozumiem.
 #908396  autor: aster
 30 sty 2017, 21:01
a_lex pisze:Z którego bonusa za rejestrację da się najdłużej korzystać?
Szczerze to jedyna (chyba) logiczna odpowiedź to taki bonus, który da się wydłuuuużyć. :) W moim przypadku będę jechał na tym bonusie przez dłuuuugi czas. Specjalnie zmieniłem taryfę nawet z tego powodu.

Jaka to taryfa? Play Mini-max na kartę. :) Bonus w postaci sporej kwoty na koncie promocyjnym przedłużam teraz co miesiąc nawet najmniejszym doładowaniem, a jedyne na co wydaję (prawdziwe) pieniądze to pakiety danych. 2GB za 9zł lub 6GB za 20zł. A ponieważ rozmowy w ramach sieci są wliczone i płacę jedynie za połączenia zewnętrzne ze środków promocyjnych, to z tego bonusu będę jeszcze dłuuugo korzystał...
 #908414  autor: garfield-
 30 sty 2017, 23:05
@R.Mandano: nowe startery trzeba rejestrować już od lipca 2016.

@aster: w zasadzie - semantycznie - masz rację ;) , ale ... ta opcja o której mówisz to już tylko dla tych co odebrali bonus wcześniej przed zmianą się regulaminów. Zajrzyj do odpowiedniego wątku. Jak rozumiem intencje zadającego pytanie, to co można zrobić TERAZ, żeby skorzystać z bonusów jak najdłużej.

Na pewno warto Orange'a wykorzystać do końca kwietnia.
Na pewno należy wykorzystać ostatni myk z DIL i RWK.
hmm, czy ja wiem czy należy się aż tak spinać, bonus za przeniesienie do play to połowa bonusa plusa, albo 1/5 orange i można to zrobić w dowolnym czasie.
Jak już wszystkie bonusy wykorzystam przeniosę numeru do playa i pojadę na tym do czerwca :)
a za 5 miechów to się zobaczy...

a tak w ogóle dziś chciałem przenieść jeden numer w Playu i mają przeciążoną aplikację się nawet nie chciało otworzyć moje konto i niestety Pani rozłożyła ręce, a w Orange'u mają deficyt kart i gość się tylko śmiał, że był koleś i przeniósł 30 numerów i że jutro nowa dostawa i jutro jak chcę to mi przeniesie 50 numerów, ale jutro - a chciałem tylko jeden :)
Hehe , gościu będzie ekspertem od przenoszenia ;)
 #908420  autor: adacomp
 31 sty 2017, 00:01
Ciekawe co na to CRM Orange jak musiał przetrawić 30 kart a jak jeszcze miał na siebie śp. kilkanaście numerów z Idei i Orange to już musiało być pięknie :)

W punkcie Orange w Kaskadzie mają codzienne dostawy kart więc byłem obsługiwany na bieżąco.
 #908474  autor: aster
 31 sty 2017, 14:06
garfield- pisze:to co można zrobić TERAZ, żeby skorzystać z bonusów jak najdłużej.
Wspomniałem o Play Mini-Max choć to już przeszłość w tym momencie, ale tam trzeba było się dużo wcześniej przenieść z uwagi na promocję z Colą/Sprinte, dzięki której przez wiele miesięcy można było w ogóle mieć za darmo numer... a teraz naturalnie dalej jechać na tym bonusie.

No tak, czyli teraz z góry trzeba odrzucić wszystkie bonusy, które są tylko na miesiąc i nie da się ich przedłużyć w żaden sposób. Pytanie co dziś zostało na rynku co nie wyparuje po 30 dniach użytkowania?

Bo szczerze wielkość bonusa robi się coraz mniej istotna, czy to Plus czy Orange dadzą najwięcej przestaje mieć znaczenie jeśli w obu przypadkach ten bonus straci ważność po 30 dniach od uruchomienia.
 #908507  autor: aster
 31 sty 2017, 15:29
No właśnie, dlatego jakiś czas temu pisałem, że lepiej byłoby dostać np. 1GB/mies. przez 12 mies. niż jakiś absurdalny przydział typu 50GB... ale tylko ważny przez miesiąc.
 #908535  autor: asdaf
 31 sty 2017, 17:47
Blank pisze:Do bonusu w Orange uprawnieni są użytkownicy, którzy ZAREJESTRUJĄ numer do 28.02.
Na odbiór mają 60 dni czyli do 28.04.
Czy ja dobrze rozumiem? Bonus możemy aktywować do 27.04 ( bo marzec ma 31 dni) i korzystać przez kolejne 30 czyli do 27.05?
 #913043  autor: a_lex
 26 lut 2017, 20:17
I znowu zbliża się magiczna data 28 luty, do kiedy można zarejestrować nr w Orange, żeby później odebrać bonus. I stąd moje pytanie - jest jeszcze jakaś inna opcja poza Orange? Bo w Play to chyba już po bonusach?
 #913103  autor: asdaf
 27 lut 2017, 08:59
a_lex pisze: I stąd moje pytanie - jest jeszcze jakaś inna opcja poza Orange?
Jest jeszcze Plus z 500zł i 50GB ważne 30 dni (bez możliwości przedłużenia). Aktywować można jeszcze dziś i jutro. Ograniczenie: bonus przyznawany na 3 naszych numerach (pod uwagę jest brany pesel).
 #913189  autor: areksz
 27 lut 2017, 15:33
W Plusie niby 3 numery na Pesel lecz już 5 numer aktywowałem .
Nie wszystkie naraz tylko od 2016 do 2017(teraz)-średnio 1 numer na miesiąc.

W Orange jak ktoś przenosił numer to ten bonus oby można było aktywować po 28 lutego- za rejestrację.
Natomiast ja mam taki kłopot, że nie mogę aktywować promocji za podanie danych teleadresowych (też dla osób przenoszących) .

Przenoszę numer do Orange z innej sieci podaje wszelkie dane i komendą START pod numer 80590 wraca sms, że nie mogę skorzystać.
Wystarczy zgłoszenie do BOK Orange i bonus dodatkowy odpalają(następne 100GB). Tak mam zamiar uczynić w kwietniu, przypominało mi się , że zapomnieli go aktywować(sms wysłałem do 28 lutego ) W trybie reklamacji powinien być przyznany. :)
Ostatnio zmieniony 27 lut 2017, 15:54 przez areksz, łącznie zmieniany 1 raz.
 #913191  autor: peterka90
 27 lut 2017, 15:50
W Plusie dzisiaj pytałem to 5 numerów na PESEL. Wykupiłem sobie 2, więc mam 100GB prawie do końca marca.
W Orange sobie wykupiłem 3 startery, czyli 300GB łącznie. A więc wykorzystam sobie od początku kwietnia do końca maja :) A później już będzie trzeba pomyśleć o związaniu się z operatorem.
 #913225  autor: biala1991
 27 lut 2017, 19:17
Popełniłam to szaleństwo i zarejestrowałam nr w TM :D Wg regulaminu w ciągu 30dni od rejestracji trzeba wysłać smsa o chęci przystąpienia do promocji a w ciągu kolejnych 30dni doładować konto. W sumie wychodzi 60dni na aktywację bonusów. Jutro promocja się kończy i mam wątpliwości czy to zadziała. Na wszelki wypadek smsa TAK wyślę od razu, tylko co z doładowaniem? Do tej pory nie było problemu jeśli ktoś doładowywał po miesiącu od zapisania do promocji?