Użytkownik
Dorotea
Nie chodzę na pocztę ale całkiem możliwe że wyłudzanie danych postępuje. Wynika z tego że najlepiej rejestrować przez stronę swojego banku jeżeli udostępnia taką opcję, wtedy nie trzeba się użerać z wyłudzaczami danych i wciskaniem zgód marketingowych na spam.Dorotea pisze:Temat przerabiany już w Play od ładnych paru miesięcy, hit-tasiemiec bez końca: https://forumplay.pl/showthread.php/383 ... post354358
Ale to praktykowane w salonach, poczta dotąd była miejscem, gdzie ustawę wykonywano prawidłowo, rejestrowałam tam kartę RBM ze stajni Play i żądano jedynie imienia, nazwiska i PESEL.
Zachciało mi się Plusa i ciekawostka, na poczcie oprócz powyższych obowiązkowych danych system wymusza również serię i nr dowodu osobistego, inaczej rejestracja nie przejdzie. Zrezygnowałam, ale później przechodziłam koło innej poczty i próba rejestracji kończy się tak samo tzn. żąda więcej danych niż potrzeba. Pani poinformowała mnie, że to nowość, bo ostatnio aktualizowali im system, wtedy się to pojawiło i podobno dotyczy tylko Plusa.
Ktoś spotkał się z takim procederem na poczcie?
No własnie, dlatego od początku uważałem że ta chora,niepotrzebna, bezsensowna rejestracja będzie właśnie tylko po to - musisz do nas przyjść a my ci coś wciśniemy na abonament albo z wielką łaską zarejestrujemy... Niemiłą panią trzeba poinformować że ją nagrasz jak wyłudza dane osobowe i zgody marketingowe których nie wymaga żadne prawo. Powinno działać3G pisze:W orange przy rejestracji niemiła Pani koniecznie usiłowała mi wcisnąć jakiś abonamnet. Zaczęło się od pytań jak czesto doładowuję, jakimi kwotami i czy w ogóle mi się to opłaci. Gdy byłem stanowczy i okazało się, że nic mi nie sprzeda, cały proces rejestracji szedł jak po grudzie. Pani stwierdziła m.in., że konieczne jest zaznaczenie zgód marketingowych oraz wypełnienie jakiejś ankiety (która swoją drogą też była niezbyt dyskretna - m.in. pytania jaki mam internet domowy, ile wydaję, itp.). A gdy próbowałem wypytać o możliwość rejestracji przez SMS kolejnych numerów (wtedy nie wiedziałem jeszcze co i jak), usłyszałem same wymijające odpowiedzi i ogólnie wielka łaska, że mi ten jeden numer zarejestrowała.
Obecnie w Play po rejestracji po zalogowaniu się do Play24 widać tylko imię i nazwisko, reszta (PESEL itd.) ukryta. A co do rejestracji to wystarczy zajrzeć do linka z pierwszego posta, żeby wiedzieć jakie u nich są przeboje.biala1991 pisze:Ciekawe że Play potrafił przystosować system zaraz po wejściu w życie ustawy a pozostała trójka do dzisiaj nie może sobie poradzić z problemem wyświetlania danych
Najlepsze, że pomimo domyślnego włączenia na koncie tego nie widać. Zgody pokazują się jako nie zaznaczone co wprowadza w błąd. Trzeba je.. włączyć i dopiero wtedy można wyłączyćxander21 pisze:W Orange i Plusie to zgody marketingowe ustawia się na swoich kontach online. W Playu w sumie też jest zakładka na play24. Ogólnie to wszędzie zgody są na tak. Należy o tym pamiętać, aby od razu po aktywacji wył lub od razu w salonie
Żadna paranoja, ustawa wymaga minimum danych, a operatorzy bezprawnie wyłudzają więcej.Może popadamy w jakąś paranoję z tą ochroną danych przy rejestracji prepaida.
Dlatego trzeba być świadomym klientem i nie pozwolić im wyłudzać innych danych niz wymaganeDorotea pisze:Żadna paranoja, ustawa wymaga minimum danych, a operatorzy bezprawnie wyłudzają więcej.Może popadamy w jakąś paranoję z tą ochroną danych przy rejestracji prepaida.