• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #898671  autor: rafmik
 04 gru 2016, 22:13
Hej :)

Szukam jakieś sensownej oferty prepaid (No limit komórki/stacjonarne/SMS + minimum 5GB) w zamian za Formułę Play Unlimited za 25 zł.

W Play od 2 dni czekam na aktywację nowej (wymienionej) karty SIM - BOK nie jest w stanie pomóc (jakaś awaria systemu).

Jak Play do jutrzejszego popołudnia nie ogarnie mi tematu aktywacji tej karty to będę musiał "na już" zmienić sieć.
Co jest aktualnie godnego polecenia w kosztach podobnych do tych w Play? Wiem, że jest oferta T-Mobile (10GB, nolimit za 25 zł) ale to jest chyba tylko dla osób rejestrujących numer będący już w ich sieci :(

Zamiast prepaid może być też abonament.

Na co sugerujecie zerknąć?
 #898672  autor: rafmik
 04 gru 2016, 22:18
Tak zerkam teraz na Plusha - fajna promocja przy p[przeniesieniu numeru - 50% rabatu przez 3 miesiące za no limit ale bez stacjonarek :(
Czy można u nich dokupić nolimit na stacjonarne? Szukam na www ale nic takiego nie widzę, żadnych szczegółów na tej stronie nie ma.
 #898679  autor: rafmik
 04 gru 2016, 23:05
Gregrin pisze:Polecam orange ale najlepiej w wersji dla przenoszących numer. Popatrz sobie tutaj [Zestawienie] Oferty No Limit i 3w1 w ofercie na karte

Dzięki za info. Czyli będzie mnie interesować opcja 1.2
Drukuje już to sobie, i jak jutro do wyjścia z prac mi Play nie ogarnie tematu aktywacji karty SIM po wymianie to od razi podreptam do salonu Orange.
BTW - jak jutro po godzinie 17 pojawię się w salonie Orange to da się od razu przenieść numer od 6 grudnia?

Żeby powłączać te wszystkie usługi będę musiał jakieś kody wpisywać, czy "po prostu będzie działać"?
 #898683  autor: Gregrin
 04 gru 2016, 23:10
rafmik pisze:BTW - jak jutro po godzinie 17 pojawię się w salonie Orange to da się od razu przenieść numer od 6 grudnia?
Jak byś był do południa to numer miałbyś przeniesiony już nawet na wtorek a tak to chyba najszybciej na środę.
rafmik pisze:Żeby powłączać te wszystkie usługi będę musiał jakieś kody wpisywać, czy "po prostu będzie działać"?
Będzie działać ale pierwsze doładowanie zrób sobie za 30zl bo jeszcze skarbonka nie będzie działać bo ja trzeba włączyć po 31dniach od aktywacji.
 #898684  autor: rafmik
 04 gru 2016, 23:19
Ok, dzięki :) Jutro się okaże co i jak. Orange będzie ofertą na teraz.
Ale chyba docelowo wejdę w ten abo w LajtMobile.
 #898753  autor: Ramirez
 05 gru 2016, 16:31
Orange może być tylko tam po przeniesieniu numeru zanim wszystko zaskoczy to może potrwać kilka ładnych dni. Dodatkowo dostajesz SIMa z przymusowym PINem. Dla mnie to dyskwalifikacja operatora.
 #898757  autor: odkrywca1
 05 gru 2016, 17:17
@Remirez
Przymusowy pin można ominąć po przez zmianę operatora najpierw na njumobile ( telefon na infolinię z prośbą wyłączenia pin ) a następnie zmiana smsem na orange.
@ Rafmik
obecnie w tmobile jest nolimit za 25 złotych ( bez mms) i w tym 10GB oraz przez 12m dodatkowe 10GB miesięcznie
jednak jest to Tmobile czyli sieć haczyków i włączania niechcianych usług - mimo to oferta warta rozważenia
 #898786  autor: rafmik
 05 gru 2016, 19:43
odkrywca1 pisze: obecnie w tmobile jest nolimit za 25 złotych ( bez mms) i w tym 10GB oraz przez 12m dodatkowe 10GB miesięcznie
jednak jest to Tmobile czyli sieć haczyków i włączania niechcianych usług - mimo to oferta warta rozważenia

Właśnie o tym myślałem, ale jako że to T-Mobile to od razu skojarzyło mi się z bardzo dokładnym czytaniem regulaminów itd... :roll: I ogólnie mnóstwa haczyków.

Koniec końcem nie zmieniłem operatora na Orange, bo Play się ogarnął i aktywował mi dzisiaj po godzinie 10:00 wymienioną SIMkę. Trwało to zaledwie 43 godziny...

Teraz na tapetę przeniesienie numeru do LajtMobile. Bo opcja ciekawa, tylko boję się niższych priorytetów na zasięgu Plusa i ogólnie tego, że wg testów Plus na najwolniejszą sieć.
 #899373  autor: kemor44
 09 gru 2016, 22:17
Temat wyczerpany.Ja tylko w kwestii pinu w Orange.Zaznaczam,że nie jestem w jakikolwiek sposób związany z Orange,poza tym,że byłem tam dwa miesiące.Mając telefon lumia 550 udało mi się pozbyć pinu(karta którą można wyłamać na micro sim i była docięta na nano sim).W taki oto sposób
Kod: Zaznacz cały
Jeśli nie chcesz chronić swojej karty SIM kodem PIN, w menu Ustawienia
karty SIM w obszarze Zabezpieczenia dotknij Usuń numer PIN karty SIM i wpisz
obecny kod PIN. Jeżeli korzystasz z telefonu z dwiema kartami SIM, musisz usunąć kod
PIN kart SIM w menu Ustawienia karty SIM 1 lub Ustawienia karty SIM 2
Wiem,że nie każdą kartę Sim da się w ten sposób da się odblokować.Zdaję sobie sprawę z tego,że nikt specjalnie nie będzie kupował telefonu z win10 Mobile i nawet w swoim otoczeniu nie znajdzie telefonu z tym systemem.Osobiście uważam,że nie ma lepszych sieci niż Play I Orange.Dlaczego przeniosłem się Orange?ano dlatego,że zepsuła mi się karta nano sim(ta docinana)i wymiana w Orange to 25 zł w Play 5zł i to dość często O zł.Poza tym mam jeden telefon kupiony niecałe 2 lata temu z blokadą simlock, zdjęcie tej blokady do koszt 77zł.Wiem na takich jak ja mówią cebula,niech sobie mówią.