• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #897110  autor: ja1980
 25 lis 2016, 09:04
Witajcie,
jakie obecnie sieci umożliwiają w ofercie prepaidowej przekierowanie połączeń na inny numer?
Pozdrawiam
Magda
 #897162  autor: ja1980
 25 lis 2016, 13:12
Dzięki za pomoc :) A jak to jest z rozliczeniami w taryfach typu unlimited? Czy w Play i w VM za przekierowanie np. na Orange płaci się dodatkowo czy idzie w ramach abonamentu? Czytałam że w Play kiedyś normalnie było w ramach abonamentu i nie trzeba było dopłacać...
 #897202  autor: KR2615
 25 lis 2016, 15:30
Nie wiem jak w PLAY ale u mnie w Orange w Smart Plan LTE pomimo unlimitu przekierowania kasuj dodatkowo do abonamentu,
 #897342  autor: pakierhakierxd
 26 lis 2016, 13:26
mam abo w Play,prepaid w Play i nigdy zaprzekeirowania nie placilem ( w prepaidzie mam darmowe do Playa tylko i neta a w abo no limit wszystko lacznie z netem)

Pozdrawiam :)
 #897348  autor: xander21
 26 lis 2016, 14:18
"Przekierowanie możesz ustalić dla swojego numeru w ofercie z abonamentem. Usługa nie jest dostępna dla numerów w ofercie na kartę i mix."

Orange jak zawsze z tyłu. :(
 #897448  autor: ManiacGSM
 27 lis 2016, 10:32
Witam, mam mianowicie dwa pytania.
1: co jeżeli karta sim leżała by w szufladzie? Czy będzie przekierowanie, czy informacja o niedostępności abonenta?

2: co jeśli karta sim jest w telefonie, a on się rozładował? Czy będzie działać? Czy tak jak powyżej, komunikat z centrali automatycznej?

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.
 #897470  autor: Remington
 27 lis 2016, 11:56
@ManiacGSM,
to zależy jakie przekierowanie aktywujesz:
- zawsze (przekieruje zawsze, niezależnie co się dzieje z kartą)
- gdy zajęty (przekieruje tylko gdy nr zajęty lub zrzucisz rozmowę)
- gdy niedostępny (przekieruje tylko gdy karta nie jest zalogowana do sieci)
- gdy nie odpowiada (przekieruje tylko gdy karta jest zalogowana, ale nie odbierasz rozmowy przez X sekund, gdzie X to od 5 do 30, które sobie sam ustalasz)

@Przemix,
powinny. Znany jest mi tylko Plus (ale w abo), który przekierowania rozlicza osobno niż rozmowy.
 #897501  autor: ManiacGSM
 27 lis 2016, 15:11
Remington pisze:@ManiacGSM,
to zależy jakie przekierowanie aktywujesz:
- zawsze (przekieruje zawsze, niezależnie co się dzieje z kartą)
- gdy zajęty (przekieruje tylko gdy nr zajęty lub zrzucisz rozmowę)
- gdy niedostępny (przekieruje tylko gdy karta nie jest zalogowana do sieci)
- gdy nie odpowiada (przekieruje tylko gdy karta jest zalogowana, ale nie odbierasz rozmowy przez X sekund, gdzie X to od 5 do 30, które sobie sam ustalasz)

@Przemix,
powinny. Znany jest mi tylko Plus (ale w abo), który przekierowania rozlicza osobno niż rozmowy.
Dziękuję za sprecyzowanie. No ogólnie to jak bym potrzebował to jedynie wchodziła by w grę opcja -zawsze.

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.