• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #896798  autor: VIP-Card
 23 lis 2016, 00:56
Hej, mam kilka simek które leżą w szufladzie i po woli zbliża się koniec ich ważności. Obecnie są w PLAY (prepaidy) chciałbym je przenieść do innej sieci bo PLAY ostatnio zalazł mi za skórę. Z półtora miesiąca temu przenosiłem conieco do Orange. Na każdym dostałem konto ważne rok i możliwość odebrania 100GB do końca listopada. Czy ta promocja jeszcze trwa? Kusi mnie także T-Mobile możliwością wzięcia udziału w loterii. Czy może jest jakaś inna sieć godna polecenia w przypadku "simek do szuflady"? Z góry dzięki za podpowiedzi.
 #896802  autor: ManiacGSM
 23 lis 2016, 01:04
Tak promocja w Orange dalej trwa (podobno do końca tego miesiąca-czytaj LISTOPAD)

PS. mnie też skusiła ''loteria'' w T-Mobile. Dlatego nabyłem jeden numer testowy. Ale tam masz 3 złote (miesięcznie) za ''ROK WAŻNOŚĆI KONTA. Ale na razie stwierdziłem ,że będę doładowywał za pięć zeta miesięcznie.
Po za tym (BTW) w końcu w przyszłym roku (być może) pojadę w końcu do Wrocka na T-Mobile Nowe Horyzonty (o ile w końcu znajdę czas)

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.
 #896832  autor: zoltan666
 23 lis 2016, 11:51
Do końca listopada to czas na rejestrację, aby móc skorzystać z tego bonusu, a potem na odebranie bonusu jest 60 dni od dnia rejestracji.
 #896837  autor: Gregrin
 23 lis 2016, 12:15
W orange na kartę nawet bez promocji można włączyć RWK, co prawda dla nowych starterów kosztuje (staż <=93dni) 3zl (chyba na koncie jest nawet więcej) ale po przeniesieniu jest jeszcze inny regulamin który daje ważność konta na 365dni (nie USŁUGĘ RWK) co powoduje ze podobno (pisał ktoś o tym na forum) można korzystać z jakiś darmowych w orange (chyba gdy w regulaminie usługi jest ze wyłącza RWK a nie ma zapisu ze sama usługa zmienia ważność konta).
 #896996  autor: Gregrin
 24 lis 2016, 16:31
Ja właśnie odkryłem ze online (w mój orange) można włączyć RWK. Zawsze tak było czy wprowadzili to niedawno ?? Bo zawsze bylo dla mnie problemem ze aby włączyć w orange RWK musiałem mieć fizyczny dostęp do telefonu znajomego (żeby wysłać sms) a tu taka niespodzianka :shock:
 #897002  autor: ManiacGSM
 24 lis 2016, 16:58
Moim zdaniem albo jest to od niedawna ,lub być może od tego roku? Czasem buszuję z nudów na moim koncie abonenta i wcześniej się z tym nie spotkałem.

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.
 #897004  autor: ja.michal
 24 lis 2016, 16:59
@Gregrin, piszesz o Konto ważne rok? To chyba informacja bardziej, że to działa. SMS można wysłać przecież nawet w środku gdy jest ważny RWK, a Konto ważne rok nie da się uruchomić jak jest aktywne. Przynajmniej tak mam u siebie. :(
 #897014  autor: zoltan666
 24 lis 2016, 18:05
Jak jest wyłączone, można włączyć. Jak jest włączone można tylko wyłączyć, nie da się przedłużyć.
 #897017  autor: Gregrin
 24 lis 2016, 18:12
ja.michal pisze:To chyba informacja bardziej, że to działa. SMS można wysłać przecież nawet w środku gdy jest ważny RWK, a Konto ważne rok nie da się uruchomić jak jest aktywne. Przynajmniej tak mam u siebie. :(
Wiem ze można sms'em ale nie wiedziałem ze da się online. RWK nie da się pewnie uruchomić 2x jednego dnia.
zoltan666 pisze:Jak jest włączone można tylko wyłączyć, nie da się przedłużyć.
Da się ;) Jeśli na mój orange widnieje ze jest aktywne trzeba go dezaktywować i uruchomić ponownie :) Właśnie testowałem taka sytuacje http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 38#p896838
Przemix pisze:pierwsze wzmianki o włączaniu RWK przez mój orange są z 20 września, ostatni post: viewtopic.php?f=22&t=80667&start=105
Dzięki za info. W końcu da się to zrobić zdalnie :D Mala zmiana a cieszy ;)
 #897022  autor: zoltan666
 24 lis 2016, 18:20
Przed chwilą aktywowałem RWK za 3 zł. (nowy starter) przez Orange Online i wszystko ładnie poszło, nawet szybciej niż przez sms, bo w kilka sekund.
 #897039  autor: asdaf
 24 lis 2016, 20:33
Gregrin pisze:Da się ;) Jeśli na mój orange widnieje ze jest aktywne trzeba go dezaktywować i uruchomić ponownie
Włączałeś RWK przez stronę na starterze aktywnym powyżej 93 dni? Czy z konta nie pobrało opłaty (3 zł widoczne z lewej) ?
 #897058  autor: Gregrin
 24 lis 2016, 21:47
asdaf pisze:Włączałeś RWK przez stronę na starterze aktywnym powyżej 93 dni? Czy z konta nie pobrało opłaty (3 zł widoczne z lewej) ?
Tak, karta ma już parę lat. Nie pobrało. Przy opcji RWK w mój orange wszędzie jest info o 3zl (pewnie standardowo to wpisują żeby nie męczyć się z oprogramowywaniem sprawdzania stażu startera) ale po aktywacji nie pobiera żadnej opłaty. Gdyby było inaczej to musiałby być to błąd systemu i należy pisać reklamacje.
 #897156  autor: KR2615
 25 lis 2016, 12:49
A mnie właśnie dzisiaj przenieśli i się zdziwiłem, bo otrzymałem Orange Yes zamiast nowe Orange Go i tylko 31 n dzwonienie, 372 dni na odbieranie. Idę do nich to wyjaśnić.
 #897232  autor: rudymax
 25 lis 2016, 19:51
VIP-Card pisze:A mnie właśnie dzisiaj przenieśli i się zdziwiłem, bo otrzymałem Orange Yes zamiast nowe Orange Go i tylko 31 n dzwonienie, 372 dni na odbieranie. Idę do nich to wyjaśnić.
Ja przeniosłem 23 listopada. Chciałem przenieść do "yes", ale pomyliłem się i podałem "one". Na karcie 1 zł ważne 366 dni. Chyba to nie powinno zależeć od taryfy. Na razie jej nie zmieniam, najpierw wykorzystam bonus.