• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #890873  autor: Mozolekks
 10 paź 2016, 16:40
Witam.
Złożyłem dzisiaj wniosek (10.10.2016) o przeniesienie numeru z T-Mobile gdzie mam ofertę abonamentową (umowa kończy się 26.11.2016). We wniosku zaznaczyłem datę przeniesienia numeru "na koniec umowy (umowa na czas określony)".
I tutaj jest moje pytanie:
- Czy muszę dzisiaj/jutro iść do T-Mobile i składać wypowiedzenie czy Virgin zajmie się tą formalnością?
- Jeśli tak, to czy wszystkie formalności uda się załatwić włącznie z przyjazdem kuriera do mnie do 26 października, czyli w 15-16 dni? Gdyż w mojej umowie jest miesięczny okres wypowiedzenia.
 #890880  autor: odkrywca1
 10 paź 2016, 18:18
Nie musisz nic robić

W Polsce na chwilę obecną to operator odpowiada za proces przeniesienia.
Nie trzeba składać wypowiedzenia w Tmobile

Virgin wysyła dokumenty na przeniesienie do 10 dni ( zależy jak poczta ogarnie ) jednak często jest to krótszy okres np 3-5 dni.

Polecam zadzwonić do Tmobile i zapytać się czy puszczą twój numer np 27.11.2016 ( lub na koniec okresu rozliczeniowego) jeżeli tak to w virginie można zaznaczyć konkretną datę przeniesienia i być szybciej u nowego operatora tj. u Vrgina ( jednak trzeba się upewnić u TM żeby nie było kary umownej)

Nie wiem jak to jest z rejestracją numeru u Virgina bo przenosiłem 5 numerów ale przed ustawą terrorystyczną więc w tej kwestii nie doradzę
Virgin one love :smt006
 #890887  autor: Mozolekks
 10 paź 2016, 19:12
Pocztą? Nie wysyłają przypadkiem dokumentów kurierem?
No cóż. Bądź co bądź liczę na to, ze kurier zdarzy przyjechać do mnie i przekazać moje wnioski w ciągu 15 dni :)
 #890888  autor: Mozolekks
 10 paź 2016, 19:20
A jak myślisz, może warto jutro pójść do tmobile i zanieść wypowiedzenie? Żeby umowa została rozwiązana równo z dniem 26 listopada i nie przechodziła na czas nieokreślony w przypadku jakiegoś przedłużenia sie kuriera z virgin? Nie zakłóci to procesu przenoszenia numeru?
 #890891  autor: user_delete44
 10 paź 2016, 19:43
Jeśli chcesz się ubezpieczyć przed kolejnym ewentualnym miesiącem fakturowym, to idź do T-MOBa i każ zakończyć umowę zgodnie z terminem i przejdź do prepaidu.
A potem sobie przenieś w dowolnym momencie gdzie uznasz za słuszne i bez stresu;)
 #890905  autor: odkrywca1
 10 paź 2016, 22:42
Mozolekks pisze:A jak myślisz, może warto jutro pójść do tmobile i zanieść wypowiedzenie? Żeby umowa została rozwiązana równo z dniem 26 listopada i nie przechodziła na czas nieokreślony w przypadku jakiegoś przedłużenia sie kuriera z virgin? Nie zakłóci to procesu przenoszenia numeru?
Jeżeli złożysz wypowiedzenie bez dyspozycji przejścia do innej sieci lub na prepaid to TM wyłączy
twój numer i nie będzie on do odzyskania ( trudne i walka z TM )

W PL nie możesz osobiście złożyć dyspozycji przejścia do innej sieci bo to twój nowy operator robi to w twoim imieniu
tak Virgin wysyłał papiery pocztą teraz nie wiem może kurierem
Obrazek
taką kopertkę dostałem od Virgina Ty też dostaniesz

moja rada :
1. Nie panikuj i zadzwoń do TM jutro
2. Dowiedz się czy puszcza numer ( najbliższy możliwy termin po zakończeniu umowy)
3. Jak ustalisz termin to zadzwoń na infolinię Virgin i poproś o poprawienie wyznaczonego terminu na datę jaką ustalisz u TM
4. Dostaniesz SMS z info kiedy będzie przełaczony numer To ważne żebyś sprawdził czy zgadza się data jaką ustaliłeś w tm i ta z sms
-------------------------------------------------------------------------------------
Ewentualnie jak napisał wht666 złóż dyspozycję u TM o przeniesienie numeru do prepaida i następnie robisz co chcesz
 #891012  autor: bobiwr
 11 paź 2016, 19:08
Nie wiem jak teraz to wyglada ale moich doświadczeń:
- TM nigdy nie uwolnił numeru z końcem umowy, tylko z końcem kolejnego okresu rozliczeniowego po dyspozycji przeniesienia,
- przejście na prepaid kasowało dane z umowy i wymagało nowej rejestracji karty (ale to robiłem przed histerią terrorystyczną).