• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #888476  autor: solidburn
 23 wrz 2016, 14:09
Został przeniesiony numer z dawnej ery do play na kartę
aktualnie jest :
Moja oferta Play na Kartę Start

Bonusa za rejestracje jeszcze nie aktywowałem
Bonusy za rejestrację 0,00 zł wyłączony włącz

Potrzebuje na tym numerze mieć min 100 min kom/stac najlepiej w samoodnawialnym pakiecie
reszta usług jest zbędna tylko połączenia będę wykonywane

w play24 mogę migrować do

Play Fresh Darmowe SMSy do wszystkich 0,00 zł Zmień ofertę
Play Fresh Darmowe rozmowy i SMSy w Play 0,00 zł Zmień ofertę
Play na Kartę Rok Ważności Konta 0,00 zł Zmień ofertę
Play na Kartę 0,00 zł Zmień ofertę
Play na Kartę Lubię to! 0,00 zł Zmień ofertę
FORMUŁA MINI MAX na Kartę 0,00 zł Zmień ofertę
RBM Energy na kartę 0,00 zł Zmień ofertę
Formuła Play na Kartę 0,00 zł Zmień ofertę

Która oferta będzie najkorzystniejsza dla mnie ?
RBM 10zl za 100min? ale nie jest samoodnawialny i niestety nikt nie będzie pamiętał o włączeniu pakietu wiec może jakaś droższa taryfa ?

Sprawa bonusu kiedy go aktywować żeby nie przepadł czy zmiana taryfy likwiduje bonus ?
 #888512  autor: perdos1
 23 wrz 2016, 22:13
Ja bym zrobił tak:
1. zmiana taryfy na MiniMax
2. włączenie bonusu za rejestrację, dostaniesz RWK i 200 zł na konto promocyjne
200 zł starczy na jakieś 7-8 miesięcy w zależności od korzystania. Minus tego rozwiązania jest taki, że co 30 dni trzeba te środki przedłużać (kody sprite/fanta/cola lub doładowanie przez facebooka). Napisałeś, że nikt nie będzie pamiętał, ale rozważ to, są przypomnienia w telefonie/na mailu, a oferta jest prawie za darmo.
 #889893  autor: ptcom2000
 03 paź 2016, 10:57
A ja własnie jestem w Formuła MiniMax na Kartę. Docelowo zamierzałem przejść do Formuły Unlimited bo są dodatkowo sms-y i nie trzeba pamiętać o doładowaniach.
Numer mam jeszcze nie zarejestrowany więc na konto powinno wpaść 200 zł(jestem u nich ponad 3 lata).
I też nie wiem jak to rozegrać. Czy przejść do Unlimited i wtedy zarejestrować? Czy za tą otrzymaną kasę utrzymam 2-3 miesiące formuły Unlimited czy też nie da się w ogóle tej formuły za bonusowe pieniądze utrzymać? A może jak radzi wyżej @perdos1 - zarejestrować/wybrać bonusy i dopiero poźniej zmienić taryfę?
I jeszcze jedno. Jeśli juz mam zarejestrowaną 1 kartę to tę z MiniMax mogę zarejestrować przez Play24 tej 1 karty i nie muszę udawać się do salonu? Bonus też wtedy bez problemów wpłynie na moje konto?
Pozdr
 #889897  autor: bolek2004
 03 paź 2016, 11:19
W formule unlimited pakiet kosztuje 25zł, pobierana kwota jest tylko z konta głównego. Nie wykupisz z konta promocyjnego za rejestrację żadnych pakietów/usług. Można wykorzystać tylko na rozmowy/smsy/mmsy na terenie kraju te złotówki.
Jeśli masz już jeden nr zarejestrowany to można to zrobić przez play24 i aktywacja bonusu też powinna być bezproblemowa.
Jeśli chcesz wykorzystać dobrze bonus to tak jak napisał wyżej @perdos1 najlepsza taryfa to mini max. W minimaxie też są smsy nielimitowane, liczy po 9gr do 9zł, potem jest bez limitu więc jak wykorzystasz mniej to mniej pobierze z konta promocyjnego.
 #889906  autor: scisly
 03 paź 2016, 11:46
Niestety po przejściu na MiniMax nie dostaniesz 200 zł + 20 GB + RWK, a jedynie 100zł + 10 GB + RWK. Minusem jest też to, że nie można w tej taryfie przedłużać promocyjnych złotówek za pomocą pakietu 10 za 5zł. Jedyną opcją do przedłużania konta promocyjnego są nakrętki, doładowania przez fb lub doładowania za pomocą doladowania.play.pl, które jest najmniej opłacalne.
200zł + 20GB + RWK dostaniesz jedynie w taryfie Play na kartę Start, którą będziesz miał od razu po przejsciu do play.
Moim zdaniem dla przenoszących numer do play najbardziej opłacalna jest taryfa Mini Max (jeśli dużo dzwonisz) lub taryfa podstawowa Play na kartę Start jeśli dzwonisz mało ok.100-150 min na miesiąc.
 #889907  autor: jarekt
 03 paź 2016, 11:51
200zł za przeniesienie (i 60 dni ważności tych 200zł) można otrzymać tylko w taryfie początkowej po przeniesieniu czyli "Play na Kartę Start" (dawniej, kilka tygodni temu ta taryfa nazywała się "Play na Kartę 1zł MNP).

Jeśli zmienisz taryfę (na jakąkolwiek głosową Play/RBM/Fakt) to otrzymasz tylko 100zł ważne 30 dni (zamiast 200zł na 60 dni) plus oczywiście RWK (z wyjatkiem RBM1 i RBM5) i 10GB ważne 30 dni (zamiast 20GB na 60 dni w PnKS/PnK1MNP).

Jeśli z kolei otrzymasz 200zł i 20GB na 60dni i RWK w taryfie PnKS i dopiero przejdziesz do MiniMaxa (lub do RBM/Fakt) to stracisz wszystkie bonusy (wyzerują się).

Więc:
a) albo 200zł/20GB/60dni/RWK w PnKS gdy nie zmienisz taryfy;
b) albo 100zł/10GB/30dni/RWK w dowolnej innej taryfie głosowej do której przejdziesz z PnK i dopiero uruchomisz Bonus za rejestracje/przeniesienie (to ten sam kod);
c) albo 200zł/0GB/60dni/RWKlub14dni - gdy zmienisz taryfę na inna głosową (poza RBM/Fakt/MiniMax) już po otrzymaniu Bonusu;
d) albo 0zł/0GB/0dni/RWKlub14dni - gdy zmienisz taryfę po otrzymaniu Bonusa na RBM/Fakt/MiniMAx.

Z różnych względów najczęściej (średnio licząc potrzeby wszystkich Polaków) najkorzystniej jest zrobić a), a po wykorzystaniu wszystkich lub prawie wszystkich GB (nawet po kilku miesiącach) zrobić c) z migracją np. do Formuły.

Z pewnych powodów najlepsza dla niektórych może się okazać opcja b) z taryfą MiniMax albo czasami RedBull lub Fakt.

Opcja d) jest dla gapowiczów (czyli też dla sporej części osób :) ).

Inną zupełnie sprawą jest dodatkowy Bonus za staż (nie dotyczy on osób z MNP), wtedy opcje są podobne ale korzyść pewnych wariantów może być większa lub mniejsza (nie będę się rozpisywał na ten temat bo wątek nie o stażu a o MNP).
 #889921  autor: scisly
 03 paź 2016, 13:35
Tak, wykorzystać bonus w MiniMax, a później np. przejść na Formułę PnK Unl.
Największym minusem jest to, że będziesz musiał pamiętać o doładowaniach przez fb co 30 dni.
W formule mógłbyś przedłużać za pomocą pakietu 10 za 5, ale złotówki pewnie szybciej byś wydał.
 #889925  autor: ptcom2000
 03 paź 2016, 14:02
Jeszcze jednak jedno. Chce się dokładnie wypytać aby już gdzie indziej nie pisać i pytać a Wy kochani wiecie wszystko.
Przypuśćmy, że dostanę w bonusie 100 zł. Przez pierwszy miesiąc wykorzystam 29 zł + 9 - sms-y. Chcąc przedłużyć środki bonusowe muszę przynajmniej w 29-30 dniu doładować swe konto przez FB kwotą najmniejszą czyli 5 zł i tak robić aż do wyczerpania bonusu. Gdybym dostał bonus 400 zł to mógłbym tak ciągnąć przez 10 miesięcy! To by było zbyt piękne aby było prawdziwe!?
 #889931  autor: reboot
 03 paź 2016, 14:42
Nie chcesz, nie wierz, ale tak właśnie to działa.
Konsultanci będą Ci tłumaczyć, że te kilkaset PLN jest ważne 30 dni, a argumenty, że bonusowe złotówki nie są liczone osobno, ale jest to jedno wspólne konto, które może być przedłużane nie docierają do nich.
W Formule Mini Max możesz bez problemu skorzystać z kodów Fanta/Cola - są opisane w osobnym wątku na forum.
Również przedłużają promocyjne złotówki.

WKS
 #889959  autor: asdaf
 03 paź 2016, 18:14
ptcom2000 pisze:na konto powinno wpaść 200 zł(jestem u nich ponad 3 lata).
Sprawdź od kiedy jesteś w Play (zadzwoń na infolinie) bo kasę dają tylko za pełne lata. Jeśli do pełnego roku będzie brakować kilka/naście dni to warto poczekać.
 #889981  autor: bolek2004
 03 paź 2016, 20:27
Za rejestrację 100zł + za staż minimum 3 lata 300zł. Czyli łącznie 400zł. Jeśli oczywiście pewny jesteś co do tego Twojego stażu w sieci.
 #903459  autor: ptcom2000
 04 sty 2017, 08:45
Wszystko by było zbyt piękne aby było prawdziwe...
Może to wina zbyt długiego czekania? Pewne jest to, że dziś wyparowało z mojego konta bonusowego całe 400 zł które po przedłużeniu nakrętkami miało być ważne do 30.01.2017 r. a później przez FB przedłużane przez kolejne miesiące....
Numer rejestrowałem 5 grudnia 2016 r. Formuła Mini Max na Kartę.
Nie ukrywam, że jestem wkur....y!!!