• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #887793  autor: WellDone
 18 wrz 2016, 11:13
Cześć,

Proponuje spisanie sposobów na uzyskanie internetu ważnego rok bez konieczności comiesięcznego doładowania.

PLAY: Taryfa Surf (startery z youtuberami, startery z promocji Coli, Fanty) można odpalić rok internetu za darmo kodem: *111*783*1#
Wówczas co miesiąc przez rok będzie dodawane 1GB BEZ doładowania

ORANGE: Taryfa OFNK: po każdym doładowaniu dostajemy bonus internetu, ważność na rok daje od niedawna z automatu rejestracja karty sim, oraz bez zmian usługa RWK ( SMS o treści START pod numer 8002)

PLUS: ???? (na allegro są takie startery, jak?)

TMOBILE: (na chwilę obecną brak możliwości RWK)
 #887795  autor: marcinek243
 18 wrz 2016, 11:30
Coraz trudniejsze do dostania ale jest jeszcze Play internet na karte z bonusem 250/500mb co miesiąc który przedłuża bonus 100gb z rejestracji.
 #890050  autor: barek16
 04 paź 2016, 12:46
Właśnie Panowie chciałem zapytać o T-Mobile. Testuję wszystkie sieci w swojej okolicy. Do Plusa używam własnego nr z pakietem 2GB- jeszcze 9 doładowań w zobowiązaniu MIX. Do testów Play mam RBM 5 z RWK i DIL. Do Orange kartę w ofnk, był pakiet po rejstracji teraz darmowy po doładowaniu przedłużony na rok. Problem mam tylko z T-Mobile. Jaki starter kupić żebym nie musiał co miesiąc go doładowywać i kupować te ich drogie pakiety Strong ? Coś w heyah/ tuBiedronka ?
 #890074  autor: Pawelek0787
 04 paź 2016, 15:39
Do internetu polecam Fakt Mobile - bonus za rejestrację 10 GB plus bonusy z kodów podanych na tym forum. Potem w urządzeniu można ustawić odpowiednią sieć pod najlepszy zasięg, bo Fakt Mobile to taryfa głosowa - działa na 4 sieciach. W mojej części Wawy Play najsłabiej, korzystam z roamingu T-Mobile i śmiga.
 #890094  autor: WellDone
 04 paź 2016, 18:06
fakt mobile nie ma roamingu LTE wiec nie wiem o czym ty piszesz. Poza tym nawet do testowania 3G sie nie nadaje ze względu na inna konfiguracje, priorytety w roamingu itp.
 #890186  autor: Pawelek0787
 05 paź 2016, 13:01
WellDone, nie napisałeś, że interesuje Cię jedynie LTE.
W urządzeniu możesz wybrać sieć, z której korzystać będzie karta. Do wyboru masz 4 sieci, bo FM to Play i to jeszcze taryfa głosowa. W taryfach stricte internetowych Playa, tam gdzie jest 100 GB za rejestrację, możesz korzystać tylko z sieci Play.
 #890189  autor: WellDone
 05 paź 2016, 13:34
Kolego Pawełku, uważasz, że na takim forum jak Telepolis ktokolwiek nie wie, że Play działa na roamingu krajowym reszty operatorów?

Poza tym bądź świadom, że internet w ramingu play to nie zasięg 4 sieci, tylko użyczenie ich zasięgu co wiąże się z wszelkimi niedogodnościami związanymi z roamingiem, a co za tym idzie - karta playa nie nadaje się, żeby oceniać innych operatorów na podstawie takiego połączenia.
 #890210  autor: Pawelek0787
 05 paź 2016, 17:00
Nie pisałem o ocenie innych operatorów na podstawie karty play, tylko o tym, że możesz sobie porównać, w którym z tych użyczonych roamingów będziesz mieć najlepszy transfer danych. Jak napisałem - używam FM z takim ustawieniem, że korzysta z sieci T-Mobile w 3G i jestem zadowolony.
 #890322  autor: TomekO
 06 paź 2016, 13:18
Play Internet na Kartę 50. Rok ważności połączeń internetowych. Uruchamiając bonus 100 GB będzie ważny rok.