• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #883644  autor: nabuch
 21 sie 2016, 14:59
Witajcie od wieków mamy w rodzinie 2 karty w heyah. Od jakiegoś czasu ceny są marne i chciałbym gdzieś uciec. Teraz sytuacja bieżąca:
Mamy 2 komórki heyah doładowuję je co 3 miesiące za 50zł czyli jakieś 15 zł na miesiąc (doładowanie z allegro) Dodatkowo korzystamy z wybranego numeru po 5zł na miesiąc żeby mieć do siebie za darmo .Dzwonimy 80 % telefonów do siebie czasem na stacjonarny do rodziców
Dodatkowo mam internet i telefon stacjonarny w neti i umowa kończy mi się w przyszłym roku ok kwietnia ? Obecnie nie korzystam z internetu mobilnego i prawie w ogóle nie wysyła sms-ów .
Ktoś podpowie gdzie warto przejść żeby utrzymać koszty w okolicach 15zł , rozmowy pomiędzy mną i żoną były darmowe i żeby były tanie minuty ? Dodatkowo mógłbym to od tego kwietnia połączyć to z internetem i telefonem stacjonarnym koszt ok 81zł. Pozdrawiam Wojciech
 #883645  autor: reboot
 21 sie 2016, 15:17
Może Formuła Play na Kartę z włączonym Stanem Darmowym do Play (koszt 0zł) i doładowania 5zł raz na 50 dni (czyli wychodzi to ~3zł/msc).
Mielibyście wtedy za darmo wewnątrz Play, a koszt miesięczny byłby niewielki.
Dodatkowo obecnie bonus za rejsetrację numeru przewiduje w tej taryfie przyznanie Roku Ważności Konta, więc przez 12 msc od przeniesienia nie musiałbyś się martwić o doładowanie.

WKS
 #883649  autor: cyanoone
 21 sie 2016, 16:02
Ja mam inną propozycje, która nie spełnia warunku darmowych połączeń między Tobą, a żoną, ale jest korzystnie.
Nju "rozmowy i internet"
>koszt minuty 19 gr, ale po wykorzystaniu 19 zł na komórki cena się zatrzymuje.
>sms kosztuje 9 gr, ale po wykorzystaniu 9 zł naliczanie opłat się zatrzymuje.
>koszt minuty na stacjonarne 19 gr, ale po wykorzystaniu 10 zł naliczanie się zatrzymuje.
>po wykorzystaniu 19 zł na rozmowy na komórki dostajesz 1 GB internetu.
>po dopłacaniu 9 zł/miesięcznie do Twojego abonamentu można podpiąć też numer żony (poszczególne limity nabijacie wspólnie).

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)
 #883655  autor: wasylek
 21 sie 2016, 16:25
Ja proponuje Mobile Vikings, po każdym doładowaniu mamy rok ważności konta, po doładowaniu za 19zł mamy za darmo przez 31 dni rozmowy z numerami w Play(mobile vikings, virgin) oraz darmowe smsy przez 31 dni do wszystkich sieci oraz 2 GB internetu na 31dni. Po tych 30 dniach jak nie dzwoniliśmy do innych sieci(domowe, orange,plus i t-mobile ) zostaje nam 19zł które możemy wydać na rozmowy przez 335 dni.
 #883656  autor: bolek2004
 21 sie 2016, 16:42
Najtaniej wyjdzie play z bonusem za rejestrację, przez rok darmowe rozmowy w play, do tego można dokupić pakiet na stacjonarne za 5zł - 100 minut, i po co tu telefon ładować co miesiąc jak nie potrzeba praktycznie.
 #883658  autor: jarekt
 21 sie 2016, 16:53
Ja bym proponował tak:

1. Przenosisz numer do Play - lądujesz automatycznie w taryfie "Play na Kartę" a dokładniej ale w skrócie w taryfie "PnK1MNP" (rejestrujesz numery w T-Mobile/Heyah, po kilku dniach przenosisz do Play na kartę, po 2-3 dniach numery przeniesione - SMSy na karty Heyah, że przeniesiono, aktywujesz otrzymane wcześniej startery Play najlepiej sprawdzając stan konta kodem *101#).

2. Wariant A: Po kolejnym dniu (albo od razu jak się będzie dało) aktywujesz Bonus za przeniesienie i aktywację kodem *111*300*1# - otrzymujesz 200zł ważne 60 dni na konto promocyjne (można je przedłużyć za około 0,25zł na kolejne 30 dni), 20GB ważne 60 dni (można je przedłużyć za około 0,25zł na kolejne 30 dni) oraz Rok Ważności Konta głównego - przez rok nie musisz w ogóle doładowywać konta i masz przez rok ważne połączenia wychodzące. W taryfie PnK1MNP masz od razu aktywny Stan Darmowy - nie musisz nic aktywować. Stan Darmowy to darmowe rozmowy i SMSy w sieci Play (Play/RedBullMobile/FaktMobile/Virgin i kilku innych mniejszych operatorów) bez żadnych haczyków gwiazdek czy limitów. Zostajesz maksymalnie rok w tej taryfie.

2. Wariant B: to samo co wariant A ale w kolejnym dniu od uruchomienia i otrzymania Bonusu przechodzisz do taryfy "Formuła Play na Kartę" (FnK) np. kodem *163*10#. Tracisz 20GB ale pozostaje 200zł ważne 60 dni. Włączasz Stan Darmowy kodem *188#. Taryfa ta ma najciekawsze "możliwości" i podstawową zaletę: 50 dni ważności konta za doładowanie już 5zł (będzie to ważne za rok gdy stracisz ważność konta).

2. Wariant C: Jest to połączenie wariantów A i B tak aby Bonus uruchomić już w taryfie FnK, a więc: Po kolejnym dniu w stosunku oczywiście do punktu 1. (albo od razu jak się będzie dało) przechodzisz do taryfy "Formuła Play na Kartę" (FnK) np. kodem *163*10#. Po kolejnym dniu aktywujesz Bonus za przeniesienie i aktywację kodem *111*300*1# - otrzymujesz 100zł ważne 30 dni na konto promocyjne (można je przedłużyć za około 0,25zł na kolejne 30 dni), 10GB ważne 30 dni (można je przedłużyć za około 0,25zł na kolejne 30 dni) oraz Rok Ważności Konta głównego - przez rok nie musisz w ogóle doładowywać konta i masz przez rok ważne połączenia wychodzące (czyli w tym wariancie tracisz 100zł/10GB/30dni w stosunku do wariantu A). Włączasz Stan Darmowy kodem *188#.

3. Rodzicom można sprezentować jakiś starter Play (albo przenieść jakiś kolejny niepotrzebny numer do Play) i przygotować go tak jak te Wasze i jakiś tani telefon. Jest też stacjonarny w Play (i to chyba za 1zł) ale nie będę za bardzo w przyszłość wybiegał i tematu rozwijał.

Proponował bym również zaopatrzyć się ewentualnie w jeden (lub 2) starter Virgin (max 5zł ale można otrzymać za darmo, można tez przenieść jakiś niepotrzebny numer do Virgin) w dniu zlecenia przeniesienia do Play aby w razie czego móc dzwonić (np. jakiegoś niepowodzenia w przeniesieniu gdy ani karta Heyah ani Play w ogóle nie będzie z jakiegoś powodu działać - to się czasem przy przeniesieniach zdarza).
Aktywować na niej darmowy pakiet/usługę/ofertę #Freemium. Otrzymasz wtedy na tym starterze Rok Ważności Konta i zupełnie za darmo i bez haczyków 30 minut do wszystkich sieci, 30 SMSów do wszystkich sieci i 300MB do wszystkich internetów, wszystko ważne miesiąc, przyznawane co miesiąc przez pół roku. Po pół roku pakiet #Freemium trzeba/można ponownie aktywować na kolejne pół roku i tak w kółko. Numer może leżeć w szufladzie i czekać na ciężkie czasy w Play...

Na początek tyle.

PS. Nie rozwijam na razie tematu wad i zalet poszczególnych wariantów/taryf A, B i C i na co trzeba uważać w poszczególnych wariantach, kiedy i po jakim czasie, jak przedłużać ZŁ/GB itp. itd. - to są tematy do ewentualnego rozwinięcia/przedyskutowania potem.

Albo nie, napiszę coś od razu: w taryfie PnK (czy PnK1MNP) trzeba uważać na bardzo drogą transmisję danych gdy nie mamy żadnego pakietu. Więc gdy pakiet jest i co miesiąc go przedłużasz (do stycznia 2017r. za 0,25zł miesięcznie) to spoko, ale gdy się zużyje albo go nie przedłużysz to wtedy najlepiej przejść do FnK lub może nawet do taryfy "Play na Kartę Lubię To!" w której jest lejek (dobre jeśli z internetu nie korzystasz a nie chcesz aby przypadkowo jakakolwiek kasa Ci z konta zniknęła).
Ostatnio zmieniony 21 sie 2016, 21:36 przez jarekt, łącznie zmieniany 4 razy.
 #883660  autor: njuken
 21 sie 2016, 17:26
Działa jeszcze to przedłużanie?
W RBME 130zł rocznie 44640 min do wszystkich?
darekka pisze: Jeśli zaś chodzi o koszt roczny to wyniesie za rozmowy 44640min+(11x100min.)=45740minut za 130zł. czyli średnio na 12cykli 30dniowych wyniesie 10,83zł.msc
To chyba byłaby najlepsza oferta na pogaduchy do wszystkich za 11 zł miesięcznie.
Aktywujemy pakiet bez limitu, a później go przedłużamy innym tańszym pakietem co miesiąc.
Nie znam szczegółów, może ktoś rozpisze?
 #883663  autor: Vieslav
 21 sie 2016, 17:51
Ja zaproponuję po pierwsze: przeniesienie numeru do Orange na kartę, doładowanie konta dowolną kwotą, włączenie promocji konto ważne rok i włączenie darmowych rozmów z wybranym numerem za 3zł/mies.
Po drugie: przeniesienie usług stacjonarnych do Orange. Licząc na szybko: podstawowy abo telefoniczny + neostrada do 80mb/s + dwie komórki no limit = między 90 a 100zł. Zależy jaka będzie w kwietniu promocja, ale generalnie w Orange jest tak, że jeśli masz u nich usługi stacjonarne (telefon+internet) to za komórkę wychodzą śmiesznie małe kwoty.
 #883669  autor: nabuch
 21 sie 2016, 20:13
Witajcie .Dziękuję wszystkim za odpowiedzi .Szczerze jestem w szoku i chylę czoła...
Muszę to wszystko sobie przemyśleć bo ciężko to wszystko na szybko ogarnąć.
Na pewno jakieś rozmowy poza sieć też będę używał bo denerwuje mnie to że praktycznie 2 razy się człowiek zastanawia zanim gdzieś zadzwoni dlatego opcja no limit o której napisał Vieslav bardzo mi się podoba ale to prawie za rok. Na szybko pozostaje Play i ewentualnie NJU. Jarekt dzięki za szczegółowe rozwinięcie tematu w PLAY . Najbardziej z play chyba przypadła mi do gustu opcja B tylko trzeba te kody ładować. Rozumie, że otrzymam 200 zł na 60 dni i po 60 dniach trzeba przedłużać ten okres o miesiąc , żeby wykorzystać bonus ? Czy przedłużenie jest możliwe tylko o miesiąc czy o dłużej ?Jak coś się przeczeka to bonus przepada ? NJU podoba mi się pod tym względem że nie ma limitów a można zejść z kasą jak się nie wykorzysta .Przewagą NJU jest to, że nic nie muszę pilnować i wysyłać kodów ,ale wiadomo coś za coś.Taryfa RMBE też wygląda ciekawie. Przemyślę to sobie i jeszcze raz dziękuję z wszystkie rady . Pozdrawiam
 #883672  autor: njuken
 21 sie 2016, 20:29
Jeżeli wybierzesz NJU, to pierwsze możesz przejść do Play po bonus 200 zł, po 60 dniach możesz go przedłużać o kolejne 30 dni ile chcesz pakietem za 5 zł z konta głównego lub doładowaniem za 5 zł przez facebooka.

Wykorzystacie bonus to możecie przejść do NJU.

Przy okazji sprawdzicie jak działa Play, bo nie każdy jest zadowolony z tej sieci.
Ostatnio zmieniony 21 sie 2016, 20:51 przez njuken, łącznie zmieniany 3 razy.
 #883674  autor: jarekt
 21 sie 2016, 20:31
Ale np. w wariancie B w FnK możesz sobie wykupić pakiet cykliczny NoLomit (rozmowy/SMSy/GB) za bodajże 25zł i o niczym nie musisz myśleć (jest kilka tzw. Formuł - pakietów cyklicznych AllInOne w tej taryfie do wyboru, jak i innych pakietów minut, SMSów czy GB).

Bonus przedłużasz kodami lub w inny sposób (w Play jest kilka sposobów na przedłużanie złotówek i GB) co miesiąc o miesiąc. Do stycznia 2017 roku koszt około 0,25zł za kod.

Generalnie na te kilka miesięcy (do właśnie przynajmniej końca stycznia 2017r) najtaniej i z największym polem manewru (mnogość taryf między którymi możesz bezpłatnie do woli migrować) jest w Play/RBM/Fakt (miedzy tymi markami i ich taryfami możesz migrować w kilkadziesiąt minut) ale oczywiście nie wiem co jest dla Was najważniejsze (koszt, elastyczność, marka, zasięg itp., itd.).

Na szczęście zawsze (nawet po 1 dniu) możesz znowu zmienić operatora i ofertę na taką jaka Ci się będzie podobała (choćby z nazwy czy koloru sieci :) ).
 #897115  autor: nabuch
 25 lis 2016, 09:20
Witajcie . Odkopuję temat ... Przeniosłem się z druga polówką do Play . Ktoś mógłby naprowadzić mnie na właściwą drogę bo po przeczytaniu pierwszej strony o playu nie bardzo to wszystko ogarnuję. Na początek chciałbym zgarnąć bonus za przeniesienie a później 2-3 miesiące przedłużać możliwość pełnego wykorzystania bonusu . Po wykorzystaniu chciałbym przejść na no-limit ten za 25zł. Jak można prosiłbym o kody . Z góry dziękuję Wojtek
 #897165  autor: Gregrin
 25 lis 2016, 13:36
Tu masz temat o bonusach za rejestracje w play http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 22&t=86090 Wiem ze żeby mieć większy bonus należy go odpalić (kodem z tamtego tematu) koniecznie przed zmiana taryfy ale nie pamiętam czy bonusowe GB przechodzą przy zmianie taryf wiec nie wiem czy nie lepiej mimo mniejszego bonusu odpalać go w docelowej taryfie. Popytaj w tamtym temacie i poczytaj o taryfie formula play na kartę w której jest ten pakiet za 25zl.
 #897234  autor: nabuch
 25 lis 2016, 20:15
Witajcie . Przetrawiłem jeszcze raz co napisał mi Jarek i w zasadzie prawie wszystko wiem . Lepiej tego bym sam nie opisał....człowiek legenda. Jeszcze jedno pytanie , ile można przedłużać tą darmową kaskę? Pozdrawiam Wojtek
 #897237  autor: jarekt
 25 lis 2016, 20:35
Cytując klasyka: "Do końca świata i jeden dzień dłużej" :)
Chyba że Play wycofa wszystkie promocje i dodatkowo w maju/czerwcu 2017 roku nie wprowadzi nowej promocji z kodami z nakrętek czy lodów.
 #897239  autor: Gregrin
 25 lis 2016, 21:07
Ehh nie zauważyłem ze tu już wszystko jest wyjaśnione ;P Dopisze tylko jedna rzecz. Mianowicie ze 6GB w pakiecie za 25zl kumuluje się w kolejnym pakiecie wiec może tych 20GB nie będzie tak szkoda i łatwiej będzie wybrać wariant A. Opis tego pakietu tu w pkt.2 http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 02#p896102
PS. opis przedłużania bonusów w play jest tu http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 22&t=86594 Jeśli czegoś tam nie ma jarekt, to możesz śmiało dopisać bo widzę ze w tej kwestii jesteś ekspertem ;)
 #897241  autor: pavesi
 25 lis 2016, 21:13
Witam
Mam troszkę inne pytanie i pozwolę sobie podczepić pod ten temat aby nie tworzyć nowych.
RBM energy na kartę jest tutaj opcja za 20 zł nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci - później można przedłużać tym pakietem za 10zł to co zostaje.. ale czy te rozmowy dotyczą także numerów na stacjonarne ?
Jeżeli nie to proszę mi wskazać jakąś ciekawą ofertę gdzie są najtańsze nielimitowane rozmowy na stacjonarne z komórki plus trochę minut na komórki żadnych smsów mmmsów i internetu też zero - dla starszej osoby oferta.. Numer będzie przenoszony z orange bo właśnie pani rozwiązała z nimi umowę i za kilka dni przejdzie na prepaid.
 #897244  autor: pavesi
 25 lis 2016, 21:25
to ta oferta jest idealna pierwsze przenieść do red bull aktywować bonus dostanę rok ważności konta następnie przenieść na określoną ofertę red bull gdzie jest ten pakiet rok ważności zostanie i pozostaje aktywować pakiet..
 #897245  autor: Andrzej24
 25 lis 2016, 21:26
Ta oferta jest dla ciebie najlepsza. Najtaniej i najprościej i bez kombinacji.
reboot pisze:Może Formuła Play na Kartę z włączonym Stanem Darmowym do Play (koszt 0zł) i doładowania 5zł raz na 50 dni (czyli wychodzi to ~3zł/msc).
Mielibyście wtedy za darmo wewnątrz Play, a koszt miesięczny byłby niewielki.
Dodatkowo obecnie bonus za rejsetrację numeru przewiduje w tej taryfie przyznanie Roku Ważności Konta, więc przez 12 msc od przeniesienia nie musiałbyś się martwić o doładowanie.