• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #877194  autor: Ziem
 14 lip 2016, 18:04
Cześć,
chcę przejść z Plus na Kartę na coś innego, ponieważ jest tutaj drożej niż u innych operatorów, co chwile są jakieś problemy z numerami/kodami aktywującymi pakiety, panel to jakaś porażka. Co możecie polecić? Interesuje mnie no limit i przynajmniej 2GB internetu.

Ogólnie dobrym rozwiązaniem byłby Virgin Mobile, ale niestety jakość połączeń jest słaba. Czy znacie jakieś dobre alternatywy z fajnym panelem (informacje typu: do kiedy ważny pakiet, ile zostało, bilingi itd.), dobrą jakością połączeń oraz długą ważnością konta w cenie do 30 zł?

Z góry dziękuję i pozdrawiam.
 #877200  autor: cyanoone
 14 lip 2016, 18:39
Virgin sam testowałeś? Jako alternatywa to Orange oferta dla przenoszących numer. Doładowanie za 30zl w taryfie Free daje 6 GB za darmo. Z kasy na koncie kupujesz (za 28 zł) nieograniczone rozmowy i sms + 8 GB.

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)
 #877229  autor: - - -asf- - -
 14 lip 2016, 20:49
Nie baw się w żadnych wirtualnych choćby niewiem co dawali. Zwłaszcza tego co ślizga się na pseudosieci flej. Weź sobie Oranga free na kartę, jest cała masa różnych opcji do włąćzenia później, rwk, za doładowanie 25-30 masz 6GB internetu ważne tyle co konto (jak ustawisz wcześniej rwk) i przez miesiąc no limit do wszystkich, potem możesz sobie z tej kasy kupić jakiś pakiet albo korzystać z tej opcji elastycznej 1 dzień nolimitu = 1zł. Na przykład.
 #877234  autor: aster
 14 lip 2016, 21:10
Mi Orange w ostatnich dniach strasznie podpadł jeśli chodzi o net poza dużymi miastami. Po prostu makabra. Zresztą na skalę krajową ostatnio też im walnęło wszystko...

W kwestii "no-limit" to sytuacja jest łatwa jak barszcz: Play Formuła Unlimited.

Rozmowy do wszystkich (komórkowe jak i stacjonarne) + SMSy + 6GB transferu LTE... a wszystko za 25zł. Do tego cyklicznie, czyli nie musisz pamiętać o "manualnej odnowie" co 30 dni. No i co ważne niewykorzystany transfer się przedłuża.

Osobiście jestem w RBME na chwilę obecną i płacę 30zł za to samo +MMSy, ale za miesiąc raczej przejdę na Formułę Unlimited gdyż te 5zł ekstra za MMSy mi się nie przydaje...
 #877674  autor: Ziem
 17 lip 2016, 20:31
Wiem, że Plush to Plus. Cena 29zł/miesiąc w tym przypadku wydaje się raczej standardowa. Pytanie jak wygląda panel i do czego daje dostęp? Te problem z kodami bym jeszcze przeżył.

Przyjrzę się temu Orange, ale jakbyście mieli jeszcze jakieś propozycje to z chęcią poczytam ;).

Tak, mam telefon z LTE.
 #877719  autor: aster
 18 lip 2016, 09:38
Ja bym sprawdził http://mapa.btsearch.pl/ i wtedy wybrał coś pomiędzy Orange Free a Play Formuła Unlimited.

W tym pierwszym są jakieś zniżki czy bonusy dla przenoszących numer. Netu też sporo, choć mi ostatnio dużo gorzej się spisywał niż net od innych operatorów.

W Play zaś za 25zł masz no limit, samoodnawialny, z 6GB netem co powinno Ci wystarczyć (do tego się go nie traci co miesiąc). No i "roaming wewnętrzny" czyli tam gdzie trzeba jedzie na sieci Plus czy T-Mobile.
 #877735  autor: habish
 18 lip 2016, 10:37
Jaką masz aktualnie taryfę w Plusie?
Jeśli starszą niż Ja+Na Kartę zawsze możesz zrobić coś takiego:
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 45#p876080
Plus ma w systemie jakiś błąd który pozwala na taki myk, nie naprawił go od kilku miesięcy, sam takie dwie migracje zrobiłem w piątek, sposób ciągle działa.
Za 0zł masz no limit do Plusa na rok.

Następnie możesz włączyć za 29zł no limit na komórki i SMS do wszystkich sieci + 6GB internetu.
Dzięki bonusom % do doładowania, 5 doładowaniu gratis możesz zejść na jeszcze niższy koszt średni niż 29zł miesięcznie.
 #877745  autor: tyre23
 18 lip 2016, 11:44
Ziem pisze:Wiem, że Plush to Plus. Cena 29zł/miesiąc w tym przypadku wydaje się raczej standardowa. Pytanie jak wygląda panel i do czego daje dostęp?
Plush korzysta z aplikacji i panelu Plusa.
 #877806  autor: aster
 18 lip 2016, 19:49
Z utratą sygnału nie powinno być problemu gdyż Play wskakuje wtedy na sieć Plusa czy T-M.
 #878134  autor: Ziem
 20 lip 2016, 20:02
Z jakością połączeń w Virgin Mobile (więc w Play pewnie podobnie) jest w porównaniu do np.: T-Mobile bardzo słabo. Lubi zerwać połączenie, nagle stracić sygnał. Zdarza się, że przejdę 2 kroki i nagle nie słychać mnie albo drugiej strony. Najlepiej jest siedzieć w jednym miejscu i się nie ruszać :D .

Dziękuję wszystkim za pomoc, muszę to sobie teraz przeanalizować, posprawdzać i wybrać najlepszą opcję.