• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #633504  autor: bolek2004
 17 maja 2013, 08:02
Chciałem pomóc koledze co by zmienił sieć no ale najpierw trzeba zarejestrować kartę sim w Heyah. I tu moje pytania:
Czy do rejestracji karty sim w heyah wystarczy wysłanie na mail tylko wypełnionej karty rejestracyjnej czy trzeba wysyłać też skan dowodu?
Bo na karcie rejestracyjnej jest dokument na podstawie którego potwierdzono tożsamość(wypełnia operator)? dowód, paszport, prawo jazdy
Z tego co zrozumiałem ze strony to xero dowodu potrzebne jest przy wymianie karty sim, nie przy rejestracji??
Druga rzecz to to hasło do BOKU ich które też trzeba wpisać w kartę rejestracyjną. Podejrzewam że znajomy tego nie pamięta, a może nawet nie ustawiał takiego hasła, jest jakiś sposób żeby to sprawdzić czy takie hasło ustawiał czy nie albo czy takie hasło jest przydzielane każdemu po aktywacji karty sim czy w jakiś inny sposób i czy można to hasło jakoś odzyskać?
Jeśli nic nie ustawiał to można to pole zostawić puste i rejestracja przejdzie??
Ostatnio zmieniony 19 maja 2013, 13:03 przez bolek2004, łącznie zmieniany 1 raz.

#633505  autor: Kryniczanin
 17 maja 2013, 08:17
bolek2004, Co do pierwszego - nigdy nie wysyłałem mailem jednak pocztą tradycyjną wystarczyła sama karta rejestracyjna z wszystkimi danymi. Żadne xero nie było potrzebne.

#633506  autor: Ruben
 17 maja 2013, 08:18
bolek2004, potrzebny jest także skan dowodu. W Karcie Rejestracyjnej jest pole, w którym operator wypełnia, na jakiej podstawie potwierdzono tożsamość. Ode mnie wymagali skanu.
Jeżeli chodzi o hasło, to może ustalić sobie dowolne. To jest potrzebne o ile dobrze pamiętam do weryfikacji gdyby ktoś zadzwonił do niego z z BOU.
edit:
Jak widać u kolegi Kryniczanin przeszło bez xero dowodu. Najlepiej upewnić się dzwoniąc do BOU. Szkoda żeby później miał dosyłać, bo przecież wiadomo, że kolejne kilka dni będzie stracone.

#633518  autor: bolek2004
 17 maja 2013, 09:46
No właśnie o tą nieścisłość mi chodzi z tym dowodem osobistym. Nie tak dawno miałem kartę heyah, była awaria no i zadzwoniłem do boku to mi człowiek zaproponował wymianę karty sim, ale do tego potrzebna rejestracja karty + xero dowodu osobistego żeby im wysłać.
Na stronie heyah przy wymianie karty sim na nową jest mowa o potrzebie rejestracji + xero dowodu osobistego, natomiast na stronie odnośnie samej rejestracji nic nie ma na temat xero dowodu osobistego, jest tylko mowa o wysłaniu karty rejestracyjnej. Więc są 2 możliwości:
-albo xero dowodu jest wymagane tylko przy wymianie karty sim
-albo jest wymagane także przy rejestracji, ale nie ma na stronie nic o tym wspomniane.
Z drugiej strony jeśli wystarczy sama karta rejestracyjna do zarejestrowania numeru to to po co jest to pole odnośnie potwierdzenia tożsamości przez pracownika? W jaki sposób pracownik zweryfikuje dane na podstawie samej karty?
Jest jeszcze jedna możliwość że to pole potwierdzenia tożsamości jest tylko wtedy wypełniane gdy ktoś uda się osobiście do punktu heyah z kartą rejestracyjną.
Namieszali że nie wiem czy to błąd czy to specjalnie.

edit
Przejrzałem stronę heyah jeszcze raz i dochodzę do wniosku, że zarejestrować numer można bez xero dowodu, natomiast przy wymianie karty sim xero dowodu jest wymagane, a to pole do potwierdzenia przez pracownika jest tylko wtedy zaznaczane gdy ktoś chce wymienić kartę sim.

#633525  autor: user_delete27
 17 maja 2013, 10:09
Spokojnie rejestrujesz bez skanu dowodu. Sam tak zrobilem jakies 2 tygodnie na swoim numerze testowym i problemu nie bylo.

#633534  autor: Horacy
 17 maja 2013, 10:32
No ja dawniej rejestrowałem z skanem, ale jeśli teraz już tego nie potrzeba to chyba lepiej :) A co do tego "hasła" to jak się go nie zna, wystarczy powiedzieć takie dane specjalne, np. Do kogo się najwięcej dzwoni, kiedy i jaką kwotą było największe doładowania.

#635265  autor: bolek2004
 25 maja 2013, 15:09
Koniec końców wysłałem mailem zeskanowaną kartę rejestracyjną i minęło jakieś pół dnia i już sms że karta zarejestrowana, w miarę szybko, jedyny minus wysyłania mailem to to że mają ograniczenie maila do 1MB, a jak się w miarę dobrej jakości zeskanuje do pdf to wychodzi ponad 1MB sam załącznik, wolałem nie sprawdzać czy by przeszło czy nie, trzeba było zmniejszyć jakość i już było poniżej 1MB, oby tylko nie robili problemów przy przenoszeniu numeru.
 #882613  autor: kaspeed
 13 sie 2016, 20:57
Dodam cos od siebie. U mnie zarejestrowano bez nr pesel. Mam iść do APS celem poprawy rejestreacji w sumie 4ty raz... :lol: Uznali nr dowodu osobistego a peselu nie wpisano. I przenosin nie zrealizuje...

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen:
 #882634  autor: Konoko
 13 sie 2016, 23:48
Najlepiej w ogóle nie dawać dowodu osobistego do ręki rejestrującemu, tylko podać imię, nazwisko, PESEL. Dowód okazać do weryfikacji tych danych i nie pozwalać na skanowanie. Dobrze jest zakleić plastrem nieprzezroczystym dane : adres,imiona rodziców, podpis oraz seria i nr dowodu(w trzech miejscach).
Można przyjść z wypełnionym formularzem http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docum ... 012846.pdf
A przed rejestracją dobrze jest przeczytać dla pewności siebie i co może operator:
http://www.telepolis.pl/wiadomosci/uke- ... 36796.html
 #882645  autor: bolek2004
 14 sie 2016, 10:44
Popatrzyłem na stronie heyah i już z tego co widzę zniknęła możliwość rejestracji przez mail w ogóle.
 #882669  autor: kaspeed
 14 sie 2016, 13:02
Bo nie mogą zweryfikować danych. U mnie dało radę 2 nr online kupe lat temu wysyłajac skan dowodu.Teraz cza osobiscie:/

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen: