No właśnie o tą nieścisłość mi chodzi z tym dowodem osobistym. Nie tak dawno miałem kartę heyah, była awaria no i zadzwoniłem do boku to mi człowiek zaproponował wymianę karty sim, ale do tego potrzebna rejestracja karty + xero dowodu osobistego żeby im wysłać.
Na stronie heyah przy wymianie karty sim na nową jest mowa o potrzebie rejestracji + xero dowodu osobistego, natomiast na stronie odnośnie samej rejestracji nic nie ma na temat xero dowodu osobistego, jest tylko mowa o wysłaniu karty rejestracyjnej. Więc są 2 możliwości:
-albo xero dowodu jest wymagane tylko przy wymianie karty sim
-albo jest wymagane także przy rejestracji, ale nie ma na stronie nic o tym wspomniane.
Z drugiej strony jeśli wystarczy sama karta rejestracyjna do zarejestrowania numeru to to po co jest to pole odnośnie potwierdzenia tożsamości przez pracownika? W jaki sposób pracownik zweryfikuje dane na podstawie samej karty?
Jest jeszcze jedna możliwość że to pole potwierdzenia tożsamości jest tylko wtedy wypełniane gdy ktoś uda się osobiście do punktu heyah z kartą rejestracyjną.
Namieszali że nie wiem czy to błąd czy to specjalnie.
edit
Przejrzałem stronę heyah jeszcze raz i dochodzę do wniosku, że zarejestrować numer można bez xero dowodu, natomiast przy wymianie karty sim xero dowodu jest wymagane, a to pole do potwierdzenia przez pracownika jest tylko wtedy zaznaczane gdy ktoś chce wymienić kartę sim.