Użytkownik
Ranga
Stary wyjadacz
Byłem w posiadaniu darmowego startera z Play z o numerze XYZYYYYXZ, poszedł za 50 zł na Allegro, ale dopiero w drugiej turze, za pierwszym razem nie udało się sprzedać.Creator pisze:Kwitnie ten biznes numerami jeszcze? Mam do odsprzedania xxyyyabxx - nie wiem czy to coś warte aby
Tak, ale to wciąż nie zmienia faktu, że są to te pierwsze prefiksy z początków sieci cyfrowych w Polsce.yacan pisze:Może kiedyś, ale teraz, gdy u opów "wracają" do puli numerów "stare" (dawno zdezaktywowane) numery, praktycznie każdy może mieć taki "kultowy" prefiks.
Rozumiem, że to bardziej żartobliwie napisałeś.słoneczny pisze:Takie stare prefiksy najczęściej kojarzą mi się ze starymi dziadkami z Plusa. Wziął taki abonament 1 1998 i od tego czasu jeszcze nie zdołał się zorientować na rynku telekomunikacyjnym.
Tak, jak np. o tym pisałem. Ale nigdzie nie twierdziłem, że to jakiekolwiek [wielkie] osiągniecie. Zwróciłem jedynie tym wpisem uwagę na to, że zwyczajnie zależy mi na tym numerze, skoro wciąż z niego korzystam i, że nie mam zamiaru prędko się go pozbywać.ciekawy pisze: ktoś tu pisał, że ma numer 3 lata, to jeszcze żadne osiągnięcie mieć numer 3 lata, prawdziwe osiagnięcie to mieć numer przez tyle lat, żeby pamiętał początki telefoni komórkowej w naszym kraju![]()
No widzisz! Ile ludzi - tyle opinii.słoneczny pisze:Dla mnie takie stare prefiksy to tak jak jazda na czarnych tablicach rejestracyjnych - czyli symbol nieudacznika w starym, sypiącym się aucie..![]()
Mała korekta. Ja tak nie twierdzę.Filip pisze:Ja tak jak DanielR też jestem zdania że osoby które mają stare prefiksy to w większości osoby spokojne, stabilne, takie którym można zaufać i tak przeglądając swoją książkę telefoniczną w telefonie się to sprawdza.