• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #63858  autor: slvr
 28 mar 2006, 12:41
Witam
Ostatnio mam zamiar wziąść telefon w mix plusie 30 zł x najdłużyszy okres doładowań i szperam po stronie plusa i nigdzie nie mogę znależć cennika jakie telefony mają w tej opcji i po ile.... Byłbym wdzięczny za linka do stronki gdzie moge znaleźć ceny tel. w mix plusie 30, lub zamieszczeniu tutaj info. Z góry dzięki. A tak na marginesie jak myślicie lepiej wziąść mix30 czy 50 ?

#64005  autor: martins
 28 mar 2006, 23:58
A ja bym nie brał abonamentu. Wogóle sie nie opłaca. Koszty rozmów i smsów w mixplus są tańsze niż w abonamencie.

#64016  autor: corleone
 29 mar 2006, 09:00
Nie prawda, nie są tańsze, są dokładnie takie same - 0,72 zł / min, 0,18 / sms. Jednak ja bym popierał zol82, lepiej wziąć abonament. Jeżeli rozważasz wzięcie mixa na 36 doładowań kartą za 50 zł, to przeliczając to chociażby najprostrzym sposobem, łącznie wyniesie to 1800 zł, natomiast w przypadku abonamentu, który wynosi np. 55 zł i 24 miesiące karencji, wtedy wyniesie Cię to 1320 zł. Ceny słuchawek są porównywalne. Ponadto, za 50 zł w mixie masz 69 minut, w abonamencie za 55 zł masz 75 minut (tutaj można powiedzieć że wychodzi na jedno) ale przez 3 miesiące masz bezpłatnie rozmowy i smsy z jednym numerem. No i co najważniejsze - nie trzeba "bawić" się w doładowywanie kartami (to akurat moje zboczenie, bo nie znoszę kart... :)

pozdrawiam

www.hk.pl | www.jajex.com

#64021  autor: martins
 29 mar 2006, 09:15
Sprawdziłem. Zgadza się to co piszesz. Tylko ze nie należy zapominać o jednej istotnej rzeczy. PLUS ma taką wadę, że nie ma w nim możliwości po zakończonym abonamencie przejść z zachowaniem numeru do simplusa. A co za tym idzie: jeżeli ktoś nie będzie chciał ponownie wiązać się umową to po dwóch latach czeka go niemiła zmiana numeru. W mixplus można zachować numer i przejść so simplusa.

Więc należy sie zastanowić przed podjęciem decyzji również nad tym czy numer będzie dla mnie ważny, czy nie. Jeżeli nie, to faktycznie chyba można sobie wziąść abonament. Chociaż ja osobiście i tak wziął bym mixa. Pozdrawiam.

:smt006

#64065  autor: zol82
 29 mar 2006, 13:37
corleone pisze:Nie prawda, nie są tańsze, są dokładnie takie same - 0,72 zł / min, 0,18 / sms. Jednak ja bym popierał zol82, lepiej wziąć abonament. Jeżeli rozważasz wzięcie mixa na 36 doładowań kartą za 50 zł, to przeliczając to chociażby najprostrzym sposobem, łącznie wyniesie to 1800 zł, natomiast w przypadku abonamentu, który wynosi np. 55 zł i 24 miesiące karencji, wtedy wyniesie Cię to 1320 zł. Ceny słuchawek są porównywalne. Ponadto, za 50 zł w mixie masz 69 minut, w abonamencie za 55 zł masz 75 minut (tutaj można powiedzieć że wychodzi na jedno) ale przez 3 miesiące masz bezpłatnie rozmowy i smsy z jednym numerem. No i co najważniejsze - nie trzeba "bawić" się w doładowywanie kartami (to akurat moje zboczenie, bo nie znoszę kart... :)

pozdrawiam
Teraz jest w Plusie promocja gdzie za 55zł jest 90 minut.
Pozdrawiam