• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #51326  autor: Kaczy
 04 lut 2006, 18:04
Wbrew temu co się ostatnio pisze o Sim+ mam zamiar zakupić zestaw startowy.

Dokładnie Mini Zestawy Simplus z taryfą Team 7 za kwotę 9 zł. I zastanawia mnie tylko 1, bo nigdzie nie mogłem znaleźć na stronie odp., ile od momentu aktywowania numeru mam czasu na 1 doładowanie?

Tydzień, miesiąc a może inna wartość?

Proszę tylko o pewne i prawdziwe odpowiedzi :smt005 :smt005

...::: Made for loneliness :::...

BOK

#51451  autor: waeren
 04 lut 2006, 22:46
Najlepiej napisz do BOK simplusa to bedziesz mial info z pierwszej reki, a jesli juz sie dowiesz to daj znac bo mam dwa zestawy zapakowane z ostatnio zakupionego telefonu i nie wiem ile moga lezec zanim zostana wylaczone:)

#51452  autor: Kaczy
 04 lut 2006, 22:49
Heh... a aktywowałeś je czy nie?
Bo z tego co wiem to w Orange każdy starter ma datę ważności. Jak na mój gust to i Simplusie tak powinno być.
Chociaż w sumie nie wiem, bo od 8 lat jestem wierny Ideii/Orange.
Aż tu nagle miłość zmusza mnie do przejścia na Simplusa :smt005 :smt005 :smt005 :smt005

nie

#51457  autor: waeren
 04 lut 2006, 22:53
Nie kupilem dla zony telefon bo tanszy byl w sim+ niz normalnie i mam dwa numery, ktorych nawet nie rozpakowalem, wiec nie wiem ile moga tak lezec zanim je wylacza, a ze strony simplusa pusc maila z Twoim pytaniem, ja pisalem ile kosztuje sms za granice, bo zona czasem pisze, i dwa razy odpisywali mi, bo za pierwszym razem nie uwierzylem :), ze 0,20 PLN tak jak krajowy, to taniej niz na abonament, ale tak jak napisalem, dwa razy ta sama odpwiedz:)

#51497  autor: kulboj
 04 lut 2006, 23:43
Miałem nowego simplusa jakiś rok temu.Pamiętam,że po uruchomieniu miałem miesiąc czasu na doładowanie.Po miesiącu zablokowali mi wychodzące.Nie pamiętam natomiast jak długo starter był jeszcze ważny na przychodzące.Lecz napewno nie za długo - może z 3 miesiące,bo pare miesięcy(może z pół roku) póżniej odpaliłem go dla próby i był już nieważny.

#51500  autor: jacguszi
 05 lut 2006, 00:02
Generalnie nigdy nie doładowane numery są wyłączane wczesniej.Chociaż w sim+ się z tym nie spieszą ale po 3 miesiącach po odpaleniu bez doładowania mogą go wyłączyć.Jak będziesz miał konto cały czas aktywne to możesz się po 90 dniach załapać na "premie non-stop". :D

#51815  autor: Kaczy
 05 lut 2006, 20:58
No i potwierdziły się słowa kulboj`a.

Teraz mam następne pytanko. Od razu zaznaczam, że jestem zielony z Plusa tak jak zielone jest ich logo :smt005 :smt005

Czy jest możliwość przejścia z taryfy Easy na Team 7. Jeśli tak, to jak tego dokonać

#51819  autor: Rogal
 05 lut 2006, 21:08
Kaczy pisze:No i potwierdziły się słowa kulboj`a.

Teraz mam następne pytanko. Od razu zaznaczam, że jestem zielony z Plusa tak jak zielone jest ich logo :smt005 :smt005

Czy jest możliwość przejścia z taryfy Easy na Team 7. Jeśli tak, to jak tego dokonać
http://www.simplus.pl/simplus/showDoc.d ... ryfy_team7

#51823  autor: Kaczy
 05 lut 2006, 21:15
Tyle to i ja znalazłem. A nawat więcej. Jak nacisniesz na 1 link to wyświetli się takie coś:

"Dla kogo: (w domyśle zmiana na Team 7)
Dla wszystkich Użytkowników korzystających z taryf MULTI, TEAM, TEAM2 oraz Simplus 1 Sekunda, którzy zdecydują się na zmianę taryfy na Team 7"

No i właśnie, nie ma tu nic wspomnianego o taryfie Easy :smt009

#51828  autor: orB
 05 lut 2006, 21:41
można - płacisz 2,50zł

#51834  autor: jacguszi
 05 lut 2006, 22:13
Fucktycznie wbrew temu co piszą na stronie można za opłatą zmienić na TEAM 7.Tylko że w
sim+ 1 zmiana była bezpłatna i jak nie zmieniałeś to może ci nic nie potrącą.Nie przechodż tylko na nową platforme ! :wink:

#51837  autor: Kaczy
 05 lut 2006, 22:24
jacguszi pisze:Nie przechodż tylko na nową platforme ! :wink:
A właśnie- jak to jest jak się kupuje nowy starter.
On jest już na nowej platformie, czy dalej na starej?

#51850  autor: jacguszi
 05 lut 2006, 23:47
Wszystkie startery jak na razie są na starej platformie.I całe szczęście, jak ktos chce to przechodzi na własne ryzyko.Większość nowych telefonów np. 6230 nie działa ze starą platformą więc lepiej sprawdż listę obsługiwanych telefonów albo postaraj sie o taki który będzie działał na starej. :)
 #51871  autor: togom
 06 lut 2006, 10:42
Kaczy pisze:Wbrew temu co się ostatnio pisze o Sim+ mam zamiar zakupić zestaw startowy.

Dokładnie Mini Zestawy Simplus z taryfą Team 7 za kwotę 9 zł. I zastanawia mnie tylko 1, bo nigdzie nie mogłem znaleźć na stronie odp., ile od momentu aktywowania numeru mam czasu na 1 doładowanie?

Tydzień, miesiąc a może inna wartość?

Proszę tylko o pewne i prawdziwe odpowiedzi :smt005 :smt005

od momentu wykonania pierwszj rozmowy postaraj się zasilić konto nie pózniej jak po3 miesiącach
włączenie taryfy team 7 to - *147*70# i naciśniecie zielonej słuchawki ,.
potem jeszcze wybranie max siedmiu numerów do plusa

togom