• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #368580  autor: 8850
 07 lis 2009, 23:50
Witam. Chciałbym zrozumieć nową promocje w play frash i mam pytania;
1. Mam na koncie ok. 60 PLN. Czy mogę włączyć tą usługę za darmo i cieszyć się rozmową bez kolejnego ładowania z drugą osobą w play? Rozumiem że wtedy nadal będę miał na koncie 60 PLN do wykorzystania.
2. Czy promocję najlepiej aktywować każdego pierwszego nowego miesiąca aby mieć cały miesiąc rozmów?
3. Jak długo trwa włączanie tej promocji w praktyce od chwili złożenia dyspozyji?

#368585  autor: DanielR
 08 lis 2009, 00:16
1. O ile doładowałeś się już w trakcie obowiązywania promocji, to możesz sobie ją włączyć. Będziesz miał nadal całe 60 zł do wykorzystania na wszystkie usługi przez rok.

2. Tak, aby cieszyć się jak najdłużej promocją niestety należy aktywować ją każdego pierwszego dnia danego miesiąca.

#368589  autor: biotyt
 08 lis 2009, 00:59
1. Pierwsze wprowadzenie numeru jest bezpłatne, każda zmiana wybranego numeru kosztuje 5 zł.
2. Aktywacja i dezaktywacja numeru to co innego niż jego zmiana - to włączenie/wyłączenie numeru w promocji darmowych połączeń.
3. Doładowania w ciągu miesiąca sumują się. Po osiągnięciu sumy doładowań 30 zł w ciągu miesiąca można aktywować darmowy numer - wyłączyć go z innych promocji a przełączyć na stawkę 0gr/min połączenia głosowego i wideorozmów.
4. Numer aktywowany po doładowaniu na sumę 30 zł ważny jest tylko do końca bieżącego miesiąca kalendarzowego.
5. Jeśli pierwszego dnia kolejnego miesiąca nie zamierzamy doładować na kwotę 30 zł lepiej dezaktywować wybrany numer (numer nadal będzie zapamiętany w systemie) ostatniego dnia bieżącego miesiąca by ponownie włączyć go do promocji Programu Doładowań i pakietu 100 minut do Play i stacjonarnych za 5 zł na kolejny miesiąc. W innym wypadku numer będzie wyłączony z tych promocji w nowym miesiącu, a połączenia z nim taryfikowane po 29gr/min do czasu osiągnięcia sumy doładowań 30 zł. Zlecenie dezaktywacji numeru zostanie wykonane z końcem miesiąca więc lepiej zastanowić się czy ją dezaktywować przed rozpoczęciem nowego miesiąca czy zostawić na nowy miesiąc.
6. Jeśli w kolejnym miesiącu znowu nazbieramy 30 zł można numer ponownie aktywować. Nie musimy numeru dezaktywować ostatniego dnia poprzedniego miesiąca gdy zamierzamy pierwszego dnia miesiąca doładować za 30 zł.
7. Aktywacja numeru po uzbieraniu 30 zł lub po doładowaniu 30 zł w przypadku aktywności numeru w promocji może skutkować darmowymi rozmowami dopiero po 24h.

[ Dodano: 2009-11-08, 01:04 ]
Niestety, promocja jest zagmatwana. Play chciał dobrze odpowiadając na prośby użytkowników lecz techniczne rozwiązanie jest bardzo uciążliwe.

biotyt

#368597  autor: soyerski
 08 lis 2009, 10:01
witam,
jak sprawdzić jaki numer jest obecnie darmowy ?

wklepywałem numer ale nie mam zadnego potwierdzenia ze zadziałało.

#368599  autor: kowcio
 08 lis 2009, 10:08
Ja bym się obawiał, czy infrastruktura 2G wytrzyma taki wycisk. Ludzie zaczną biadolić przez telefony i te marne 900 MHz się zapcha. U m,nie kolega czasami ma poważne problemy z połączeniami w centrum miasta podczas godzin szczytu. Wolę nie wiedzieć co to będzie, jak promocja na dobre się rozkręci.

#368624  autor: 8850
 08 lis 2009, 12:16
a. Niestety te 60 PLn na koncie które mam naładowałem 3 miesiące temu i mi zostało. Wobec tego rozumiem, że nie mogę włączyć tej promocji tteraz ylko doładować za 30 PLN czyli mam wtedy 90 PLN na koncie i wtedy promocja dojdzie do skutku?

b. W przyszłości np. za 2 miesiące nadal nie będę mógł skorzystać z tych 60 PLN z przeszłych miesiąców które sobie kiedyś nabiłem?

#368625  autor: elkanguro
 08 lis 2009, 12:19
Ad a. Tak, usługę można aktywować tylko jeśli w miesiącu, w którym ją chcesz uruchomić doładowałeś się za 30zł.

Ad b. Nie nie będziesz mógł. Liczy się tylko miesiąc bieżący.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#368724  autor: 8850
 08 lis 2009, 20:20
Dziękuję za odpowiedzi, klikam pomógł. Pozdrawiam

#369637  autor: linchpin
 13 lis 2009, 19:44
Włączyłęm usługę, dodałem wybrany numer, doładowałem konto 30 zł i skąd mam wiedzieć, czy połączenia nań są już darmowe? Wg. regulaminu aktywacja może trwać nawet 24h, więc przyjdzie jakiś sms z potwierdzeniem czy jak?

#369663  autor: elrond
 13 lis 2009, 21:23
linchpin, wklep z klawiatury *111# -> usługi -> darmowy numer -> sprawdź numer. Jeśli będzie pisać że usługa jest w trakcie aktywacji to trzeba poczekać. Po aktywowaniu wyświetli się numer, z którym połączenia są darmowe i będzie info, że można z nim gadać za darmo do końca bieżącego miesiąca kalendarzowego.

Już nie pamiętam czy był jakiś sms... chyba nie.

#369711  autor: linchpin
 14 lis 2009, 00:32
Dziękować :)