• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #47807  autor: tomiboss2006
 23 sty 2006, 15:58
Dzownie na *400 i chce zamiast mixa wziasc twoj plan i niemoge bo niemozna z mixa na twoj plan, mozna tylko mix na mix

tylko ze w mixie niema darmowego numeru ktory mi pasuje :(

jesli chce twoj plan to musze nowa umoe podpisac, nowy numer itp :P

#47809  autor: Irek
 23 sty 2006, 16:03
To sobie włącz pakiet 500 smsów do sieci Orange i po sprawie też zaoszczędzisz. Pakiet możesz aktywować tylko w przypadku jeśli jesteś abonentem nowej taryfy Twój Mix. W starych planach Jedna Idea Mix nie jest to możliwe!

"And one more thing..."
 #47810  autor: michail
 23 sty 2006, 16:11
tomiboss2006 pisze:Dzownie na *400 i chce zamiast mixa wziasc twoj plan i niemoge bo niemozna z mixa na twoj plan, mozna tylko mix na mix

tylko ze w mixie niema darmowego numeru ktory mi pasuje :(

jesli chce twoj plan to musze nowa umoe podpisac, nowy numer itp :P
Dziwne, człowiek chce przejść z MIXa na ABO a operator tego nie chce... nie rozumiem Orange...

#47812  autor: Irek
 23 sty 2006, 16:20
Nie rozumiesz tego, że to jest ryzyko dla operatora!

"And one more thing..."

#47817  autor: tomiboss2006
 23 sty 2006, 16:34
to mixa 75 moge wziasc a abonament za kwota deklarowana 25 zeta juz nie

i w ktorym to przypadku ryzykojest wieksze ?

czy moge dzowniac pod *400 czy inny numer zrezygnowac z mixa i wziac abonament z nowym numerem?

czy musze leciec z tym do BOKu??

i czy moge w tym przypadku skorzystac z propozycji czy nie :P wkoncu zostaje u nich na nastepne 2 lata :P

#47820  autor: Irek
 23 sty 2006, 16:43
Ryzyko dla operatora zawsze istnieje w przypadku jeśli ktoś by chciał przejść z mixa na abo. Powiedzmy, że zmieniema z mixa na abo nabijam rachunek za pare setek i tu już jest problem bo teraz trzeba z klienta ściagać te pieniądze. A to wcale nie jest potrzebene.
Drugie nie jest tak hoop. Chciałeś zmienić z mixa na abonament. Nie zapominaj, że podpisałeś umowę, w której zapewne nie ma możliwości przejścia na niższą taryfę lub na ofertę postpaid. Umowa to umowa. Jeśli masz pieniądze to zawsze możesz ją zerwać.
Skoro już chcesz zrezygnować to powiem tak. Przez telefon nie jesteś tego w stanie zrobić. Idź do Salonu. Albo też wyślij pocztą pismo o rezygnacji. Zapłacisz karę umowną!
Radze tak podpisz nową umowę, a potem dopiero wypowiedz starą!
No chyba, że umowa Ci się już kończy - to zupełnie inna sprawa!

"And one more thing..."

#47827  autor: tomiboss2006
 23 sty 2006, 16:50
umowa mi sie skonczyla 2 tygodnie temu

glupie to troche bo tak czy siak podpisze umowe na abonament a strace tylko numer ktory mialem 2 lata

glupie to troche

#47885  autor: Irek
 23 sty 2006, 18:33
Trzeba było od zaraz tak mówić! Nie pisałbym tyle bez sensu! Zerwij umowę. Przenieś się do POP'a, a potem podpisz umowę na abonament i poprość, żeby przenieśli Ci numer z POPa na abonament. Tak chyba idzie zrobić.

"And one more thing..."

#47922  autor: tomiboss2006
 23 sty 2006, 19:58
czy moge inaczej zerwac umowe niz idac do BOKu?

jakies pismo poczta :) (np jezli moja mama z jakichs podowdow niemoze (a na nia jest abonament ale ja korzystam z telefonu))

czy np napisze sie jakies pismo z rezygnacja a ona podpisze i zaniose do BOKu

jesli tak to moze ktos podac przyklad takiego pisma

dzieki wielkie za odp.

#47929  autor: Irek
 23 sty 2006, 20:05
Wcześniej pisałeś, że umowa skończyła Ci się miesiąc temu. Po tym okresie stała się umową na czas nieokreślony czyli możesz ją zerwać w każdej chwili. Napisz coś w stylu, żę rezygnujesz z dalego korzystania z telefonu i tyle. Najlepiej iść do Salonu Firmowego Orange! Nie wiem czy idzie zrezygnować z usług telefonicznie.

"And one more thing..."

#47997  autor: Btk_Tomas
 23 sty 2006, 22:26
Przenieść numer można tylko do Orange Go, trzeba sie udac do punktu Orange.
Numer przechodzi do Orange Go z pierwszym dniem nowego okresu rozliczeniowego.

#48070  autor: tomiboss2006
 24 sty 2006, 12:17
niechce orange go :P

narazie to plan mam taki ze zerwe umowe i wezne nowa z twoim planem i tyle :P

tylko z tego co widze niemaja na stanie se k700i :P a je najbardziej oplaca sie wziasc by sprzedac z wiekszym zyskiem :)

#48091  autor: Th0mas
 24 sty 2006, 13:25
jesito pisze:Nie rozumiesz tego, że to jest ryzyko dla operatora!
Nie wiem czemu ryzyko, skoro do abonentu i mixa wymagają tych samych dokumentów :?

[ Dodano: 2006-01-24 13:29 ]
jesito pisze:
Drugie nie jest tak hoop. Chciałeś zmienić z mixa na abonament. Nie zapominaj, że podpisałeś umowę, w której zapewne nie ma możliwości przejścia na niższą taryfę lub na ofertę postpaid. Umowa to umowa. Jeśli masz pieniądze to zawsze możesz ją zerwać.
Tak, ale też podpisał umowę na jaką kwotę się deklaruje, więc i nie powinien zmieniać tej kwoty, a może za pomocą Orange On-Line. Dziwna ta praktyka Orange. Lepiej było za czasów Idei

#48149  autor: tomiboss2006
 24 sty 2006, 18:02
podbno jak chce zerwac umowe w orange to dostaje jakis formularz ktory musze wyplenic i podpisac

tu moje pytanie czy moge go wziasc do odmu, wyplenic, dac podpisac mamie i im zaniesc??

dzieki za odp
 #48200  autor: pumba
 24 sty 2006, 20:32
tomiboss2006 pisze: tylko ze w mixie niema darmowego numeru ktory mi pasuje :(
A masz tego pierwszego MIXa czy Jedna Idea MIX?
Bo jeśli to drugie to z tego co mi wiadomo to tam było wszystko to samo co w abonamencie bo wkońcu wszystko miało być Jedno i tam w MIXie można było wziąc Darmowe rozmowy.

[ Dodano: 2006-01-24 20:42 ]
tomiboss2006 pisze:niechce orange go :P

narazie to plan mam taki ze zerwe umowe i wezne nowa z twoim planem i tyle :P
Jeśli już chcesz przejść na ten abonament to proponuje zrobić tak jak jesito mówi przenieść numer na POPa lub Orange Go i następnie przenieść go na abonament, chyba że niestraszna ci zmiana numeru to rób jak chcesz, ale ja parę miesięcy temu zmieniłem numer i więcej na takie coś się nie piszę, bo trochę zachodu mnie to kosztowało.

[ Dodano: 2006-01-24 20:45 ]
tomiboss2006 pisze:podbno jak chce zerwac umowe w orange to dostaje jakis formularz ktory musze wyplenic i podpisac

tu moje pytanie czy moge go wziasc do odmu, wyplenic, dac podpisac mamie i im zaniesc??

dzieki za odp
Jeśli chcesz takie pisemko to napisz mi na priva swojego maila to ci wyślę je i wypełnisz je sobie w domu wydrukujesz mama podpisze i zaniesiesz do salonu.

#48459  autor: tomiboss2006
 25 sty 2006, 16:43
dzieki pumba

a jezli umowa mi sie gdzies zawieruszyla to skad ten numer moge wytrzasnac? podadza mi w orange ? czy mzoe ten numer jest jescze gdzies zapisany.

#48490  autor: pumba
 25 sty 2006, 18:00
hmm jeśli nie masz umowy to wykasuj ten fragment z tym numerem, tak też powinno przejść bo dojdą po danych adresowych i numerze telefonu.

#48963  autor: tomiboss2006
 26 sty 2006, 21:05
bylem u nich z tym formularzem i powiedzieli mi ze maja inne specjalne i dali mi do wypelnienia :P

w tym formularzu wpisujemy dane, nr telefonu, powod rezygnacji :) i tyle :P reszta na jakies pieczatki itp :P