• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 1 z 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
 #2945  autor: Piotr
 08 kwie 2005, 19:47
No właśnie moi mili. Chciałem się od was dowiedzieć czy według was warto rozpatrywać ewnetualną przesiadkę na SS bądź też posiadać ich numer jako awaryjny?
Przyglądając się baczniej ich ofercie stwierdzam, że dyskusja jest warta świeczki bo jak by na to nie spojrzeć 24gr. po sieci i na wszystkie stacjonarne jest rzeczą kuszącą?

Chciałem jednak zaczerpnąc waszej rady na temat tej sieci. Może wiecie coś o jej ukrytych wadach, zaletach o których się nie mówi itp.

Proszę o waszą radę i opinie.

Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego wieczoru.

#2958  autor: Psikus
 08 kwie 2005, 22:49
Jestem w samych swoich juz dosyc dlugi okres (prawie od poczatku) i szczeze mowiac gdyby wiecej ludzi mialo SS to by sie oplacalo ale tak to nie wiem. Moze ma te 24gr. za min. do swoich i na stacjonarne czyli tyle co sms kusi ale jest mala liczba osob posiadajacych SS ja w swojej calej ksiazsce mam tylko 2 numery z tej sieci. No chyba ze ktos dzwoni wiecej na stacjonarne to wtedy tak bo do innych sieci placimy juz 72 grosze, innym natomiast minusem jest ze nie mozna odbierac MMs'ow(sam sie nie dawno o tym dowiedzialem) z zasiegiem to nie mam problemow(wkoncu ma zasieg Plusa:)). nie posiada rowniez "Plus Mega" a czasami moze sie przydac. jezeli ktos ma troche ludzi w SS i dzwoni troche na stacjonarne to polecam. ;-) [/b]

tylko bogaci moga mowic mi ze pieniadz nie daje szczescia...

#2959  autor: pantera
 08 kwie 2005, 22:59
za samą nazwę bym ich nie brał ;)

#2960  autor: WitekT
 08 kwie 2005, 23:10
Psikus pisze:nie posiada rowniez "Plus Mega" a czasami moze sie przydac. jezeli ktos ma troche ludzi w SS i dzwoni troche na stacjonarne to polecam. ;-)
Brak SATa uznałbym akurat za plus - większośc telefonów (szczególnie SE///) muli na kartach z SAT.

#2968  autor: Piotr
 09 kwie 2005, 09:07
Ogólnie jednak rzecz ujmując czy według was SS mają szansę na odniesienie dużego sukcesu na rynku?

Po za tym może ktoś wie czy w najbliższym czasie SS zamierzają powiększyć gamę swoim kart doładowujących np. o większe nominały? Na chwilę obecną ich oferta w tej kwestii jest dość skromna ale to już taki mniejszy szczegół.
Na zakończenie jeszcze jedno pytanie. Otóż z tego co wiem SS nie mają GPRSa. Czy w najbliższym czasie zamierzają to zmienić?

#2972  autor: WitekT
 09 kwie 2005, 11:29
SS już trochę czasu na rynku jest - od wakacji jakoś. Na razie sprzedaż jest mizerna, dlatego zmieniają grupę docelową z małych miasteczek i wsi na duże miasta.

GPRSu i MMSów na razie ma nie być.

#2974  autor: pyp
 09 kwie 2005, 11:58
Co ja powiem na temat Sami Swoi... SS jest to mozna powiedzieć PLUS GSM więc jak wiadomo z zasiegiem nie ma problemu i jakoscia połaczeń. Jezeli chodzi o ceny to ma bardzo kuszace tylko w tym problem że mało ludzi ma Sami Swoi i to jest właśnie DUZY MINUS, Kto dzwoni często na stacjonarne to napewno bardzo dobrze będzie na tym wychodził. Jeżeli chodzi o MMS`Y to jest to tylko kwestia czasu ponieważ Jak Heyah to wprowadziła to Plus GSM (SS) też to w najblizszym czasie wprowadzi. Najgorszym minusem jest tu cena SMS`A chociaż jest to zabrdzo nieistotne bo ceny połaczeń ten minus nadrabiają. Uważam że Sami Swoi jest przede wszystkim dla rodzin, par, które zeby tanio dzwonić zdecyduja sie na zmianę operatora lub zakupienie startera Sami Swoi :)

Pozdrawiam - pYp

#2977  autor: Piotr
 09 kwie 2005, 12:23
WitekT pisze:SS już trochę czasu na rynku jest - od wakacji jakoś. Na razie sprzedaż jest mizerna, dlatego zmieniają grupę docelową z małych miasteczek i wsi na duże miasta.
Czy w związku z tym można liczyć na polepszenie sprzedaży?
Należy tutaj dodać, że ten ostatnio kampania w telewizji i na bilbordach zancząco się posunęła do przodu. No cóż chyba teraz nie pozostaje nam nic innego jak tylko czekać na rezultaty tej marketingowej zagrywki.
WitekT pisze:GPRSu i MMSów na razie ma nie być.
Co nie oznacza, że nie będzie ich wcale? :wink:

#2978  autor: WitekT
 09 kwie 2005, 12:30
Na to liczy Plus - a jak wyjdzie to nie wiem. :)
Co do MMSów i GPRSu - na razie żadne słuchy do mnie nie dochodzą i trudno coś w tej kwestii powiedzieć.

#2979  autor: Piotr
 09 kwie 2005, 12:30
pyp pisze:Jezeli chodzi o ceny to ma bardzo kuszace tylko w tym problem że mało ludzi ma Sami Swoi i to jest właśnie DUZY MINUS
Przyglądałem się tabelce na stronie SS gdzie mamy porównanie cen na tle innych operatorów i muszę powiedzieć, że według mnie SS nie wypadają tak najgorzej. Jeżeli pominiemy wszelakiego rodzaju dodatki innych operatorów w postaci Swojaków czy pakietów głosowych, za których pomocą możemy dzwonić taniej do wybranych osób to sieć SS wypada tutaj na prawdę dobrze. Ma najniższe stawki po za sieć na tle konkurencji w pre-paidach.
Z drugiej jednak strony powstaje tutaj jedno pytanie - może dla niektórych z was wyda się ono banalne. Mimo wszystko postanowiłem je zadać. Otóż jeżeli sieć SS oferuje swoim klientom takie dogodne warunki czemu tak mało ludzi weszło w jej szeregi?
Na pewno każdy z was pamiętał debiut Heyah na polskim rynku telekomunikacyjnym. Ludzie po prostu gwałtownie się rzucali na karty SIM... a w przypadku SS takiej eufori nie dostrzegłem. Czym to mogło być podyktowane - słaba kampania reklamowa czy może coś innego?

Pozdrawiam.

#2980  autor: Piotr
 09 kwie 2005, 12:32
WitekT pisze:Na to liczy Plus - a jak wyjdzie to nie wiem. :)
Jestem przywiązany do PLUS GSM i Polkomtela dlatego po cichu liczę, że im się uda polepszyć sprzedaż :D
WitekT pisze:Co do MMSów i GPRSu - na razie żadne słuchy do mnie nie dochodzą i trudno coś w tej kwestii powiedzieć.
Musimy chyba czekać. Czas pokaże co zrobią w tej kwestii SS.

Pozdrawiam.

#2981  autor: WitekT
 09 kwie 2005, 12:34
W wypadku Heyah było inaczej - duża i tajemnicza kampania reklamowa przed oficjalnym wejściem na rynek no i naprawdę rewolucyjna oferta jak na tamten czas. SS - moim zdaniem nietrafiona grupa docelowa, zwykłe powielenie Heyah i słaba akcja reklamowa...

#2983  autor: Piotr
 09 kwie 2005, 12:43
Witku a czy według ciebie istnieje na chwilę obecną szansa, że słabe wejście SS na rynek można nadrobić teraz np. rozbudowaną kampanią reklamową czy specialnymi promocjami?

PS. Słaby start... czy w związku z tym istnieje duże ryzyko, że np. SS przestaną być opłacalni i zwyczajnie "zejdą" z polskiego rynku telekomunikacyjnego?

Pozdrawiam.

#2985  autor: Dragon
 09 kwie 2005, 12:47
grupa docelowa nie byla taka zla- ludzie z mniejszych miejscowosci i wsi w wiekszosci nie maja telefonow komorkowych i konkurencja nie byla zbyt duza, po prostu Plus nie przekonal ich ze telefon jest im potrzebny, mnie by na przyklad nie przekonala reklama w ktorym rozmawiam z sasiadem 'zza plota" przez komorke :P

#2986  autor: Piotr
 09 kwie 2005, 12:49
Co racja to racja. Mocnego wejścia na rynek SS nie mieli. No cóż patrząc na obecne reklamy z "bramkarzem" :wink: można wnioskować, że coś się chyba zaczyna ruszać.

#2988  autor: Dragon
 09 kwie 2005, 12:56
ta reklama tez furory nie zrobia, jak dla mnie wiesniacka i pokazuje uzycie teleofnu tylko do jakis "popierdolkowych" tematow dobrych dla mnie (mlodziezy) a osoby tam przedstawione raczej niewieel maja z tym wspolnego

#2995  autor: Piotr
 09 kwie 2005, 14:12
Mimo wszystko na pewno lepiej im ona wyszła niż ta gdzie mówiono: "A podejdź noi do płota jak i ja podchodzę" :D

Pozdrawiam z nadzieją na sukces SS :wink:

#2996  autor: Dragon
 09 kwie 2005, 14:17
Tamta reklama nie byla znowu taka zla, dobrze wpleciono tam "historie poslkiej kinematografii" :P szkoda tylko ze oprocz ego nie miala nic do zaoferowania.

#3028  autor: pyp
 10 kwie 2005, 00:04
Kampania Sami Swoi nie była taka zła. Prawda to że Heyah zrobiła dobrze pod względem promowania nowej oferty zanim ona weszła na rynek. Uważam że Sami Swoi ma szanse na duży wzrost klietnów ale muszą coś zrobić żeby zachęcić klientów, bo inaczej to cieniutko to widze :( Pozdrawiam

Pozdrawiam - pYp

#3159  autor: Piotr
 11 kwie 2005, 15:39
pyp pisze:Uważam że Sami Swoi ma szanse na duży wzrost klietnów ale muszą coś zrobić żeby zachęcić klientów, bo inaczej to cieniutko to widze :( Pozdrawiam
Popieram zdanie kolegi :) Miejmy nadzieję, że SS uderzą z czymś extra aby przyciągnąć klientów.

Pozdrawiam.
  • Strona 1 z 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4