• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #359807  autor: opop36
 15 wrz 2009, 21:13
Witam,

Mam zamiar kupic starter - i tu pojawia sie pytanie: u jakiego operatora?
Odpada na starcie orange i plus.
Zostaje Heyah, Fresh, TakTak.
I tutaj mam problem, poniewaz czytalem, ze np Play, ma bardzo niska jakosc polaczen itp.
Prosilbym o pomoc i o opinie - co wybrac?

Dodam, ze numer bedzie uzywany nie za duzo (czesciej korzystam z drugiego telefonu - abonament), glownie do krotkich rozmow i sredniej ilosci wysylanych smsow.

dziekuje za porady :)

#359809  autor: Prometo
 15 wrz 2009, 21:21
opop36 pisze:Dodam, ze numer bedzie uzywany nie za duzo (czesciej korzystam z drugiego telefonu - abonament), glownie do krotkich rozmow i sredniej ilosci wysylanych smsow.
Skusiłbym się na Play Fresh ze względu na na długi okres ważności konta lub na mBank mobile.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#359823  autor: krystian1022
 15 wrz 2009, 22:08
Prometo pisze:Skusiłbym się na Play Fresh ze względu na na długi okres ważności konta lub na mBank mobile.
tylko że zarówno Play Fresh jak i mbank mobile działają na sieci Plusa, a Plus odpada... jeśli nie ma zasięgu w danym miejscu...

#359824  autor: Prometo
 15 wrz 2009, 22:11
krystian1022 nie wiadomo z jakiego powodu odpadają :?: :wink: Zaczekajmy na odpowiedź autora.

Pozdrawiam - Prometo

#359831  autor: elkanguro
 15 wrz 2009, 22:25
Jak ma być mało używany to Play i GaduAir

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#359832  autor: opop36
 15 wrz 2009, 22:30
Prometo pisze:rystian1022 nie wiadomo z jakiego powodu odpadają :?:
Orange mnie ostro zniechecilo, a do Plusa nie mam przekonania - ot tak poprostu ;D
nie chodzi tu o zasieg, tylko nie za dobra obsluge klienta (doswiadczenia kolegi).

#359834  autor: Prometo
 15 wrz 2009, 22:37
opop36 pisze:nie chodzi tu o zasieg, tylko nie za dobra obsluge klienta.
Jeśli chodzi o obsługę klienta to najlepszą moim zdaniem ma Era (TakTak).

Pozdrawiam - Prometo

#359842  autor: kowcio
 15 wrz 2009, 23:04
Prometo pisze:opop36 napisał/a:
nie chodzi tu o zasieg, tylko nie za dobra obsluge klienta.

Jeśli chodzi o obsługę klienta to najlepszą moim zdaniem ma Era (TakTak).
Popieram. Korzystałem z BOKów różnych operatorów, najlepsza obsługę ma Era i Heyah- wzorzec. Później dałbym Orange, Plus na końcu- ostatnio strasznie ich BOK przymula i miesiąc czeka się na odpowiedź :| Play nadal daleko w tyle jest z BOKiem, w zeszłym tygodniu pisałem do nich @ i nic nie załatwiłem.

#359844  autor: kwistas
 15 wrz 2009, 23:13
Dobra obsługa klienta, jeśli na to lecisz to nie wiem po co kupujesz telefon.

Co do tematu, Play nie będzie problemów, Fresh jest prostu jak drut nie ma nic co byś nie wiedział lub kompletnie sobie sam nie poradził. Do twojego profilu pasuje Fresh, rok na wychodzące po doładowaniu. W razie jakich problemów z macierzystym zasięgiem Playa pozostaje też przejście ręcznie na Plusa, lecz wątpię żebyś musiał przechodzić na roaming ten zasięg ich jakość w ostatnich miesiącach jest bardzo dobra.

#359845  autor: jacguszi
 15 wrz 2009, 23:25
Popieram to co napisał Prometo. Dodam od siebie że BOK mbanku jest również na wysokim poziomie. Korzystałem 1 raz , miła obsługa , krótki czas oczekiwania i sprawa załatwiona praktycznie w ciągu godziny. Może dlatego że nie mają dużo klientów tak jak
Era bo tu dzwoniłem wielokrotnie i poza miłą obsługą nie widzę pozytywów.

#359920  autor: opop36
 16 wrz 2009, 15:17
dzieki wielkie!

najprawdopodobniej wybiore Fresha :)