• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #358997  autor: black_jack
 11 wrz 2009, 11:36
Witam, wykupiłem sobie ostatnio pierwszy raz pakiet danych z Plusa. 25mb za 5 zł. Pakiet ten ma okres waznosci 30 dni lub do jego wyczerpania. Kolejny pakiet mozna wykupic TYLKO po uplywie waznosci starego lub po jego wykorzystaniu. I tu jest wlasnie problem! Na moim pakiecie zostalo jeszcze 50kb danych, a po polączeniu z internetem dane nie sa pobierane z pakietu tylko sciaga mi pieniadze z konta (niemałe :[) Nowego pakietu wykupić nie moge, bo aktywny jest jeszcze stary (przez tydzień!) I co, przez tydzien mam płacic złodziejską stawkę za pobrane dane!?

Dzwoniłem do BOKU, dwa razy (4zł). Powiedziano mi ze sprawe przekazano do działu technicznego i ze beda pracowac nad tym, aby zdjelo mi te 50kb z pakietu. Oczywiscie przez dwa dni nie zrobiono nic. Czasem potrzebuje skorzystac z internetu w telefonie, a nie moge, bo w Plusie nie potrafią (albo nie chca?) sobie poradzić z tak błahą sprawą. I to nie jest tlyko mój problem, kolega ma tą samą sytuacje.

Ktoś wie jak to rozwiązać? Mój tel to e51, jesli ma to jakies znaczenie...

#358999  autor: thonka
 11 wrz 2009, 11:51
najlatwiej wykorzystac te 50kb poprzez profil wap, w ktorym taryfikacja jest co 10kB, tylko problem jest w tym, ze jak przeszarzujesz, to potem oplata 20gr jest naliczana za kazde rozpoczete 10kB. siagnac cos co ma 46kB i po rozlaczeniu powinno naliczyc w gore do 50kB.

co mnie ciekawi to to, ze skoro zostalo Ci 50kB to z wapu musiales korzystac ;), bo w profilu internetowym rozliczanie jest co 100kB. inne rozwiazanie nie przychodz mi do glowy.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#359001  autor: black_jack
 11 wrz 2009, 12:00
tak, początkowo korzystałem z WAPU.
Dzięki, zaraz sprawdze, czy działa tak jak piszesz :)

#359003  autor: Kaczy
 11 wrz 2009, 12:09
To wynika zapewne z faktu, że łaczysz się przez APN internet. Taryfikacja jest 100 kB, a Ty masz tylko 50 kB czyli nie chce Ci pobrać tych 50 kB, bo jest to za mała paczka danych. Użyj APN wap, chociażby nawiąż połączenie i powinno Ci zabrać ten 50 kB i problem powinien zniknąć :)

...::: Made for loneliness :::...

#359012  autor: black_jack
 11 wrz 2009, 12:29
ok, zadziałało. Trzeba bylo widocznie dłużej odczekać. Dzieki za odpowiedzi.