Aen Hen Cerbin pisze:Na stronie orange.pl masz dostępny billing połączeń z ostatnich +/- 2 miesięcy, sprawdź ile kosztowała kwestionowana przez Ciebie rozmowa w zł/min.
Sprawdzałem to wczoraj kilka razy i dzisiaj raz i cały czas pokazywało mi informację, że niestety nie mogą sprawdzić mojego billingu rozmów z powodu jakiegoś tam problemu...
Aen Hen Cerbin pisze:Może się okazać, że podobnie do mojego przypadku, zamiast zjadać minuty z pakietu 60 minut do Orange, pomniejszany był dodatkowo stan konta głównego lub promocyjnego w niekorzystnej stawce 0,59 zł/min. Złożona reklamacja i dłuuuuuuuga rozmowa z konsultantką Orange, dała w efekcie satysfakcjonujące mnie rozwiązanie i zwrot złotówek na konto główne.
Zadzwoniłem do orange na biuro obsługi i zostałem poinformowany że zniknęło mi 15 zł a nie 18. Więc kazałem sprawdzić co się stało. Konsultant wysłał moją sprawę do działu technicznego i w ciągu 24 h mają oddzwonić co dalej. Powiedział że najprawdopodobniej środki zostaną mi zwrócone. I jeszcze na końcu rozmowy spytałem się czy w związku z zaistniałą sytuacją mogę dostać jakieś zadośćuczynienie to zaproponował mi zwrot 25 zamiast 15 zł

Zobaczymy co będzie później jak oddzwonią

oczywiście napiszę na forum co z tego wyszło
[ Dodano: 2009-09-05, 18:16 ]
Przepraszam, że wczoraj nie napisałem już co wyszło z mojej reklamacji.
Ale wynik jest negatywny. Ponieważ coś tam jakieś regulaminy czy coś (zaczęła mi ta konsultantka mówić) przewidują jakieś chwilowe przerwy w działaniu systemów obsługujących pakiety i wtedy orange nie ponosi odpowiedzialności za poniesione straty. I ja się na taką przerwę załapałem ;/ Ale mam to gdzieś, doładowałem konto, bo potrzebuję ten numer do kontaktowania się i dalej korzystam

mam jedynie nadzieję że więcej mi się takie coś nie zdarzy. Teraz nie chciałem już robić im o to wojny, ale jeśli by się zdarzyło to będzie z nimi źle...
Było: C55, 5510, MYX 6-2, V980, C75, 5210, 6510, 6230, 6230i, k550i, 6310i, N82, M8800 Pixon, d900i, Wave 723, Wave II, Lumia 920 i 930
+wiele na dłużej lub krócej
Jest: Samsung: Galaxy S7, Galaxy J3'16, Nokia: 6300