vectra2.0 pisze:czy teraz składając wniosek o przeniesienie numeru do play fresh z ery fun co muszę zaznaczyć post paid czy pre paid bo już zielonego pojęcia nie mam.
Postpaid, jako że jesteś związany umową. To że płacisz „zdrapką” nie ma znaczenia — jakbyś nie zapłacił, to tak jak w abonamencie, byś musiał zapłacić karę (900zł minus okres) za niewywiązanie się z umowy.
Powinni Ci postpaida podpowiedzieć w miejscu, gdzie wypełniasz świstek. Jak nie podpowiadają, to znaczy że drętwy salon i ja byłbym silnie zmotywowany by znaleźć inny.
vectra2.0 pisze:zaznaczam, że od 30 lipca do 12 sierpnia nie doładowywałem konta (było ważne tylko na przychodzące) a od 12 sierpnia jest ważne do 12 września i tu jeszcze zapytam czy tamten nie doładowany okres spowodował wydłużenie mojej umowy o kolejny miesiąć (był to okres przypadający w trakcie cyklu rozliczeniowego, tak myśle bo umowa była do 12 lipca czyli chyba tak)
Z tego co piszesz, to od 12. masz umowę na czas nieokreślony, jako że nie złożyłeś wniosku o rozwiązanie w przeciągu 30 dni
przed końcem umowy. A ∞ + 1mc to wciąż ∞, więc nie bardzo miało co i jak się przedłużać.
Jeżeli
na plejowej stronie nie piszą, że wsio OK jest z wnioskiem, to nie ma co liczyć na przeniesienie. Jeśli wg strony nie jest OK, to bym zaszedł do jakiegoś kumatego punktu pleja i wyłożył sprawę — tam Ci powinni doradzić co i zacz.
Wg mnie, jeśli wg strony nie jest w porządku z wnioskiem, to ten już „przepadł” i trzeba złożyć nowy, poprawny.