• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #353170  autor: AFTER5
 17 sie 2009, 22:33
Witam.Miesiąc temu zakupiłem starter Heyah,skusiła mnie cena internetu 2gr/100 kB i taktowanie co 1kB.Odkryłem jednak dziwną i bulwersującą rzecz,ze przy niskim stanie konta(mam 12 gr) jest wyłączany GPRS.To w ten sposób zachęcają (czytaj zmuszają) do doładowania?Chyba żadna inna sieć tego nie praktykuje.Skoro mam,niewielką ale mam,kasę na koncie to dlaczego nie mogę jej wykorzystać do końca?12 groszy wystarczy na kilkukrotne wejscie z Opery Mini na telepolis.pl lub na inną stronę.Czy to jest rutynowe działanie Heyah?Po interwencji w BOK-u włączyli mi GPRS ale z zastrzeżeniem że zostanie zdeaktywowana jeżeli spróbują połączyć się z internetem a nie doładuję konta.
Ostatnio zmieniony 18 sie 2009, 17:23 przez AFTER5, łącznie zmieniany 1 raz.

#353185  autor: express100
 17 sie 2009, 23:56
U mnie nic takiego się nie dzieje. Nawet idą w drugą stronę, bo wchodzę na minus, co mnie bardzo denerwuje :roll:
Pozdrawiam!

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#353219  autor: AFTER5
 18 sie 2009, 02:44
Dostałem odpowiedź mailem z BOK-u gdzie wyraźnie piszą,że przyczyną wyłączenia GPRS-u jest niski stan konta.Dziwna strategia...

#353251  autor: Orfi
 18 sie 2009, 10:49
W sumie nie ma się czemu dziwić, bo operator to nie instytucja charytatywna i w ten sposób zabezpiecza swoje interesy a zwłaszcza wtedy, gdy starter był kupiony miesiąc wcześniej, bo niby jakie ma gwarancje,że doładujesz konto karty, kiedy podczas sesji wap/internet zejdziesz poniżej 0,00 zł ?

Orfi

#353361  autor: kamaz222
 18 sie 2009, 17:25
ja mam 19 groszy i nic takiego mi nie wyskakuje.
Oprocz tego mam jeszcze pytanko
czy jest juz w sprzedazy Nowy starter 5 z 5 złotymi na połączenia wychodzące??
http://telepolis.pl/news.php?id=15275 - o taki starter mi chodzi.

[ Dodano: 2009-08-19, 08:19 ]
Własnie mam 12 groszy na koncie i również mam zablokowany gprs, a jak chce wykonac połączenie to na poczatku głos mowi ze masz 12 gr na koncie i trzeba uzupelnic konto