• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #346771  autor: osachorzow
 15 lip 2009, 17:02
Aktywowałem fajnego duostartera, którego nie koniecznie już teraz chcę ładować złotówkami... wg regulaminu powinienem do 3 dni (czy coś takiego) załadować go za 25 zł... czy ktoś z Was już hoduje takiego duostartera bez wykonania pierwszego połączenia, które rozpoczynałoby datę ważności połączeń wychodzących/przychodzących? czy jest szansa że starter będzie sobie leżał w szufladzie a wykonam pierwsze połączenie i doładuję go za np. pół roku?

EDIT: zadzwoniłem z jednego z numerów na którym mi nie zależy... data wychodzących 3 dni, przychodzące +1mc... ciekawe czy wyłączą od razu po tych ~35 dniach;) lepszy numerek na razie leży i czeka, bez wykonania pierwszego połączenia...
Ostatnio zmieniony 10 sie 2009, 16:53 przez osachorzow, łącznie zmieniany 1 raz.

#346903  autor: AKBO
 16 lip 2009, 12:05
pół roku myśle, że karta moze spokojnie przeleżeć. Operatorom zależy na jak najwiekszej liczbie aktywnych kart, więc nie dezaktywują ci karty jak tylko stracisz możliwość odbierania połączeń. Jeśli na tej drugiej karcie nie wykonasz połączenia to karta będzie ważna do daty jaka jest na starterze.

#346907  autor: osachorzow
 16 lip 2009, 12:54
AKBO, dzięki za info :) Tą kartą z której już wykonałem połączenie się nie przejmuję ;) ale ta, którą tylko aktywowałem na stronie i nie wykonałem połączenia bardziej się martwię... bo z regulaminu wynika że pożyje bardzo krótko, a na samym starterze nie ma daty ważności bo to darmowy starter wysyłany przez erę ;)

#346911  autor: AKBO
 16 lip 2009, 13:07
dostałam kiedyś duostartery i pamiętam, że do końca marca musiałam wykonać pierwsze połączenie....jeśli nie to karty zostaną wyłączone. Jeśli zależy ci na zachowaniu numeru to może lepiej je aktywować, zasilić minimalnie 25zł wtedy karta napewno będzie działać przez conajmniej pół roku :)

#348835  autor: guregori
 26 lip 2009, 21:57
Też mam Duostartery. Czy one mają połączenia wychodzące po aktywacji bez konieczności doładowania? Pytam, bo lipiec się kończy, a chcę te numery przenieść do Play.

#348836  autor: osachorzow
 26 lip 2009, 21:59
Po wykonaniu pierwszego połączenia masz 3 dni wychodzących +1 miesiąc przychodzących

#348867  autor: kowcio
 26 lip 2009, 23:30
Po wykonaniu pierwszego połączenia masz 3 dni wychodzących +1 miesiąc przychodzących
A w rzeczywistości, to przychodzące są bez limitów- tak jest w moim przypadku, gdyż ostatnio sprawdzałem to. Startery nigdy nie były doładowane, a zamówiłem je na samiutkim początku tej promocji.

#351538  autor: forumiak
 10 sie 2009, 13:51
To nie promocja tylko standardowa oferta ;-)
Troszeczkę to nierealne żeby bez limitów na przychodzące, to byłoby kompletnie nie opłacalne dla Ery, przeglądałem regulamin i nic tam nie ma, możesz swoje stwierdzenie poprzeć jakimś źródłem?

#351544  autor: osachorzow
 10 sie 2009, 14:17
forumiak, nieaktywowany starter TT (niewykonane połączenie wychodzące) ma w itaktaku termin ważności ~2030 rok ;) Więc zawsze to jakieś ograniczenie :D ale ile naprawdę tego chyba nikt (oprócz Ery) nie wie ;)

#353285  autor: forumiak
 18 sie 2009, 13:13
Powiem ci, że delikatnie mówiąc mnie zaskoczyłeś :-) Obyśmy na wszystko mieli takie ograniczenia jak na duostarter hehe

#353302  autor: osachorzow
 18 sie 2009, 13:49
forumiak, era tak ma od zawsze chyba, że starter aktywuje się dopiero przy wykonaniu pierwszego połączenia wychodzącego :) przychodzące wtedy działają chyba aż karta sim straci ważność ;) ludzie kupują starty za 5zł i przy zawieszonej komórce przyjmują na nie smsy z hasłem jednorazowym dla iboa - mają darmowe odbieranie bez konieczności ładowania go ;) mi zależało tylko na jednym z numerów duostartera więc go ostatecznie doładowałem za 50zł i mam spokój do listopada... drugi sim został zutylizowany ;) play niestety aktywuje starter zaraz po włożeniu do telefonu - nawet gdy jeszcze żadne połączenie (przychodzące ani wychodzące) nie jest wykonane ;)

#353346  autor: guregori
 18 sie 2009, 16:31
guregori pisze:Też mam Duostartery. Czy one mają połączenia wychodzące po aktywacji bez konieczności doładowania? Pytam, bo lipiec się kończy, a chcę te numery przenieść do Play.
Mi się niestety nie udało przenieść tych numerów :( , bo w salonie Ery dziewczyny nie potrafiły ustalić, jakie numery chcę zarejestrować, chociaż pokazałem im nienaruszone karty SIM i były na nich numery seryjne :roll: . A co najgorsze, po włożeniu kart do telefonów, uaktywniły się na połączenia wychodzące, tylko nie wiem, jakim cudem :shock: . A tak w ogóle, gdzie powinny być widoczne numery Duostartera? Albo zgubiłem kartkę, która była w kopercie, albo tylko gdzieś w Internecie one były zapisane.

#353390  autor: osachorzow
 18 sie 2009, 19:37
guregori, nie pamiętam czy numery były w przesyłce ale na 80% nie. Na pewno były w mailach od ery, które wysyłane były po zamówieniu i wysłaniu starterów - tam była tabelka z numerem SIM i przyporządkowanym jej numerem telefonu :) Swoją drogą to mnie zdziwiłeś że nie znasz numerów, które zamawiałeś ;) Ale nie znasz w ogóle czy nie wiesz, który sim to który numer? Bo w drugim przypadku zawsze możesz włożyć sim do telefonu i spróbować zadzwonić na jeden z numerów z innego telefonu :)

#353391  autor: guregori
 18 sie 2009, 19:49
Nie pamiętałem obu, gdy byłem w salonie. Gdyby było one w przesyłce, to bym ich nie zapomniał :? . Teraz też ich nie mogę znaleźć.

#353408  autor: osachorzow
 18 sie 2009, 20:56
guregori, to zaloguj się na stronie ery na konto w ich sklepie, tam jest historia zamówień i na pewno będziesz miał te numery tam wyświetlone ;)

#353451  autor: guregori
 18 sie 2009, 23:15
Wyszukałem w historii mojej skrzynki e-mail wiadomości ze sklepu Ery. Tam są podane te ,,zaginione" numery. Zamówiłem sobie właśnie nowe startery i jak je dostanę, jeszcze raz spróbuję przenieść dwa numery do Play Fresh. Tylko nie wiem, jak tam się zalogować, nie podając swojego numeru. Wiem, że wystarczy adres e-mail i hasło, ale nie wiem, gdzie to wpisać.

#353502  autor: yagi
 19 sie 2009, 10:06
Gdzie sie zalogowac na email? W Erze na iTakTak sie nie da bez numeru telefonu...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)