• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #344582  autor: kerapap
 04 lip 2009, 14:28
Witam. Jestem posiadaczem startera w 36.6 i moje pytanie czy będzie oplacać mi się znieniac siec na Play?

Co jest lepsze 36.6 czy Play Fresh
Co wy o tym sądzicie? Proszę o sugestie.

#344584  autor: Vieslav
 04 lip 2009, 14:34
Na pewno w Play minuta jest tańsza, bo w 36i6 cena jest z poprzedniej epoki. Opłaca się zostać tylko, jeśli piszesz bardzo dużo smsów do Plusa, bo w 36i6 za kilka zł masz nielimitowane smsy.

#344592  autor: Spioszek
 04 lip 2009, 15:16
W 366i6 tak jak wspomniał kolega opłaca się jak się pisze dużo SMSów do plusa, jeszcze się opłaca jak się pisze do innych sieci bo za 1zł możesz dodać 1nr waży 3 miesiące gdzie będziesz miał SMSy do niego po 5gr (do innych sieci)
W sumie możesz aż tak do 36nr dodać, oczywiście za każdy zapłacisz 1zł ważny 90dni.

#344596  autor: elkanguro
 04 lip 2009, 15:46
Żeby dokładnie stwierdzić coś takiego to najlepiej porównać sobie billing z jakiegoś okresu z cennikiem Play. Przeliczyć koszt połączeń po cenniku Play i Ci wyjdzie wynik co lepiej (takie rzeczy łatwo się przelicza w arkuszach kalkulacyjnych). Teraz ciężko stwierdzić w 100% bo nie wiadomo jak wykorzystujesz swój telefon. W wielu przypadkach Play będzie lepszy, ale jeśli weźmiesz pod uwagę pakiety w 36i6, np Paczka Gadaczka (połączenia z numerami z poza sieci po 29gr i smsy po gr lub minuta po 9gr do plusa a sms po 1gr) do tego darmowy Internet po doładowaniu, minuty za słuchanie reklam czy sekundy do plusa za odbieranie połączeń z innej sieci no to się okażę, że jednak bardziej Ci się opłaca zostać w 36i6.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#344601  autor: kerapap
 04 lip 2009, 16:26
Tylko troche denerwują mnie te drogie stawki połączeń z innych sieci;/

#344607  autor: elkanguro
 04 lip 2009, 17:13
A jak dużo dzwonisz poza sieć? Od tego dużo zależy, bo minuta rozmowy do Plusa po 9gr może zrekompensować te 60gr poza sieć. Poza tym do kilku numerów poza sieć możesz kupić Paczkę Gadaczkę i dzwonić do nich po 29gr.

PS: Przejściem do Play Fresh zdenerwujesz znajomych szczególnie tych z Plusa, którzy aktualnie mają do Ciebie preferencyjne ceny połączeń.

Virgin Mobile
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet