• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #344158  autor: arek1969
 01 lip 2009, 22:20
witam
Dzisiaj doładowąłem fresha za 30 zł, oczekując na premie 15 zł.
gdy na stronie pojawila sie premia, zakupiłem pakiet 100 min do play i stacjonarne.
I jakie było moje zdziwienie, gdy 5 zł nie zostało pobrane z premii, ale z konta.

W takim razie po co jest przyznana ta premia?

jesli kwota za pakiet schodzi ze stanu konta a nie premii.
Nie mam zamiaru wydac ponad 30 zl, aby dosjc do przyznanej premii.

Ta karta jest karta testową na siec, za 2 miesiace koncza mi sie abonamenty w Erze, i chcialem spr jak to jest, aby nie wejsc w jakies bagno, na razie czuje ze panuje tu niezly bajzel.

Ale co tam, zadzwonilem do Boa, czy jak to sie tam zwie w playu, mniejsza zresztą o to.
Mila pani konsultantka, powiedizal, ze doładowanie za pakiet, powinno zejsc z premii, jaką otrzymalem za doładowanie, a nie ze stanu konta.

Ale ona nic nie moze na to poradzic, bo numer nie jest zarejestrowany i musze najpierw go zarejestrowac

Pytanko:
jak to jest, czy jak teraz zarejstruje numer, zloze reklamacje, czy zostanie mi zwrocona kwota z konta a pobrana kwota z premii??

#344167  autor: Tomek_19
 01 lip 2009, 22:49
arek1969, opłaty za pakiety, aktywację usług itd. zawsze schodzą z konta głównego. Premia jest wykorzystywana na usługi z cennika, czyli smsy, mmsy, rozmowy. Jeżeli masz pakiet w sieci/stacjonarne, kasę na koncie i premię, to jeżeli będziesz dzwonił poza sieć, kasa będzie schodzić z premii, jeśli w sieci z pakietów.

Jeżeli masz nabite minuty za przychodzące z usługi Zbieraj Minuty to one będą schodzić przed wszystkimi pakietami i premiami zarówno na połączenia w sieci jak i poza sieć.

#344171  autor: arek1969
 01 lip 2009, 22:53
czyli, jesli dobrze rozumiem, ta premia 15 zł, moze byc wykorzystana na połączenia telefoniczne poza sieć, czy tak?

#344174  autor: politykier
 01 lip 2009, 23:00
tak, w momencie gdy masz aktywowany pakiet do sieci za 5 zł. jakbyś go nie miał, to do playa też by schodziło z bonusu. a zakupienie pakietu nie zawiera się w opcjach z punktu 4 c. regulaminu ( http://web.playmobile.pl/resources/pdf/ ... owanie.pdf ), dlatego zeszło z konta podstawowego

#344175  autor: Tomek_19
 01 lip 2009, 23:01
arek1969, w zależności od oferty na różne usługi z cennika. Wszystko określa regulamin promocji.

http://web.playmobile.pl/resources/pdf/ ... owanie.pdf

Jeżeli masz Fresh, to na połączenia (głosowe, wideo), smsy i mmsy. Połączenia zarówno w sieci jak i poza po stawce cennikowej, czyli 29gr/min. Jeżeli masz wykupione pakiety w sieci i na stacjonarne, to premia pozostanie nietknięta, bo za połączenia w ramach Play i stacjonarek będzie ściągało minuty z pakietów. Jeżeli masz darmowe smsy, to z premii będzie ściągać tylko za mmsy i połączenia poza sieć.

#344178  autor: arek1969
 01 lip 2009, 23:06
Dzięki panowie
Tomek_19 i politykier
sprawa jasna, miałem wątpliwości i chcialem po prostu wiedzieć jak to jest, niestety, nie mam czasu na czytanie regulaminów

pozdrawiam

#344182  autor: Tomek_19
 01 lip 2009, 23:11
arek1969, ja bardzo polecam czytanie regulaminów promocji. Sam nie narzekam na nadmiar czasu, ale naprawdę warto. Można się wiele dowiedzieć i oszczędzić sobie nieprzyjemnych niespodzianek :-)

#344227  autor: Blackall
 02 lip 2009, 11:48
Tomek_19 pisze:arek1969, ja bardzo polecam czytanie regulaminów promocji. Sam nie narzekam na nadmiar czasu, ale naprawdę warto. Można się wiele dowiedzieć i oszczędzić sobie nieprzyjemnych niespodzianek :-)
tak, ja sie rowniez pdo tym podpisze. Warto czytac, warto. Ja juz na ktoryms forum widze pytanie typu "czemu mi zjadlo z glownego a nie z jakiejs-tam premii?"
Take koledzy i kolezanki.. czytajmy za co placimy i co niby dostajemy za darmo :wink:

SymbianOS.pl
Mobility