Pawrzes pisze:martins pisze:
Tez masz byc z czego zadowolony. Na chwile obecna tak tak poza tanimi numerkami jest oferta zupelnie nie ciekawa, nie majaca do zaoferowania niczego wiecej.
Mylisz się, Tak Tak ma do zaoferowania dużo więcej!
Dużo więcej? Kłociłbym się i to ostro. Jedna promocyjka na doładowania to więcej niż : happy hours zmienione na szczęśliwe godziny i wolny numer? Ciągłe promocje od listopada, a od kiedy podwójne doładowanie i na ile?
Droga poczta glosowa i elektroniczna, drogie pol. z bok
Połączenie z pocztą głosową w Simplusie: 48 gr /min. , Tak Tak: 29 gr /min. , biuro obsługi może drozsze ale przynajmniej konsultanci są dostępni całą dobę
Tu pominąłeś argument poczty elektronicznej simplusnet... mały, ale ważny szczegół - jest darmowa i dzięki niej można wysyłać NIEOGRANICZONĄ ilość mms-ów do własnej sieci. Era nie wie co oznacza skrót mms( multimedia message service), na bramce udostępniaja 1 sztukę czegoś na 800 znaków upstrzonych reklamami i uważa,że to mms. To zaprzeczenie sensu powstania tejże usługi.
brak promocji typu wolny numer (simplus) , brak ciekawej i rozrywkowej strony www, brak pay4me, brak ciekawej uslugi jak np. fun skan (simplus)
Bo są inne promocje jak np. ostatnio podwojenie doładowania o 100% na wszystkie usługi a wolny numer się dziś kończy, ciekawa i pełna usług jest strona
www.eraomnix.pl - różnych usług jest więcej w TT niż SIM+ie, porównaj np. dokładne i rozbudowane Cell Info Ery a nijakie Plusa.
No i tu odpowiadasz sam sobie - promocja doładowania "ostatnio", a co wczesniej? NIC
brak funkcjonalnej bramki sms, brak jak narazie malo uzywanej uslugi videorozmowa
Co to ma wspólnego z ofertą? Videorozmowa i tak będzie wprowadzona prędzej czy później (i tak będą z niej korzystali nieliczni)
A w Simplusie jest jakiś durny roaming i trzeba pamiętać jakieś kody, nie można korzystać z MMS/GPRS gdy się jest poza granicą
brak pakietow obnizajacych koszty polaczen z siecia stacjonarna i wlasna do 25 groszy jak w simplusie
I tu się bardzo mylisz! Pakiety minut i SMSów (tzw.Erajednostki) nie mają terminu ważności i nie przepadają, cena dzieki tym pakietom to 29 gr /min. do sieci Era, Heyah i stacjonarne oraz SMSy po 7 gr, w TT są tanie połączenia poza sieć: 69 gr /min i będzie jeszcze taniej oraz SMSy po 16 gr (w taryfie Happy Taniej)
Co 1 grosz to nie 7. Naprawdę nie widzisz róźnicy w cenie? Poza tym czy erajednostki ma każdy użytkownik?
problemy w zarzadzie ptc.
Ale mi argument... Ważne że oferta Ery jest atrakcyjna a sytuacja w PTC jej nie psuje.
I do czego mi potrzebny taki taktak? Zeby zadzwonic? To za malo... Dziwi mnie ze sie ludzie tak zachwycaja takim wlasciwie NICZYM.
Jak to sie mowi w gastronomii... taktak jest dla mnie produktem zupelnie jalowym.
A oprocz mozliwosci zadzwonienia gdziekolwiek zupelnie nieprzydatnym
Simplus teraz pod wględem technicznym ma same problemy (sam też o tym wiem bo mam kartę S+ i drugim telefonie). W TT
ważność konta sumuje się do 12 miesięcy czego w Simplusie nie ma, działa usługa Kto tam? czego niemożna powiedzieć o Kto dzwonił? w Simplusie. Nawet własną kartę SIM można w TT spersonalizować poprzez www i menu w telefonie, korzystać za darmo z wielu usług, można uruchomić Granie na czekanie i wiele innych.
Simplus ma problemy? Przejściowe, ale zauważmy - jako jedyny daje mozliwość wyboru platformy z wyswietlanym limitem i bez. Poza tym wrócmy do historii.. czar wspomnień , ale chyba konieczny by zbić argumenty wspaniałości tak- taka. Rok 1999- pamietny dla użytkowników Ery i idei - nie mogli między sobą wysłać sms-a ..Z Plusa zawsze szły na wszystkie kierunki. Era jako ostatnia wprowadziła sms w pre-paidach, miała z tym ogromne problemy i borykała się aż 4 miesiące by to uruchomić. Plus zrobił to w miesiąc po konkurencji, czyli po IDEI. Plus jako pierwszy wprowadzał wiele nowych technologii i niektóre ciągle ma w ofercie jako jedyny np. HSCSD, Push to talk. Usługa kto dzownił wprowadzana była po kolei dla każdej grupy HLR-ów, na początek poszły najpopularniejsze 98 -mki, potem poleciało po kolei. Kwestia przepustowości sieci szkieletowej...Plus ją budował solidnie, dzięki czemu może oferować np pefiks 1069. W Erze taki ruch pewnie spowodowałby kraksę komunikacyjną. Co do cell info ery... akurat tego powinni się chyba wstydzić najbardziej. Nie wiem jaki sens ma uruchamianie nazwy dzielnicy lub ulicy.. chyba tylko by wprowadzić w błąd abonenta. Gdyby sugerować się tymi informacjami, to można wyjść na manowce... U mnie w domu wg erowego przekaźnika mieszkam w 4 dzielnicach bez wyściubiania nosa z domu

)) Co do grania na czekanie... to kolejny wodotrysk . To by chyba było z grubsza na tyle w dyskusji między simplusem a tak-takiem. E- bok na simplusa już funkcjonuje... choć tak naprawdę nie wiem po co, skoro wszystko sprawnie załatwiają krótkie kody.
Tak więc odzwiedź
www.era.pl i zobacz że w Tak Taku możesz więcej!