• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #341824  autor: sporysz
 19 cze 2009, 13:10
Cześć,

To znowu ja. Niedługo zostanę posądzony o robienie czarnego PR Playowi, ale naprawdę to nie moja wina, że każdy mój kontakt z BOK niedoszłego "Monkey-a" kończy się porażką. No ale po kolei...

Na początku czerwca zmigrowałem z Play Lajt do Fresha, nie bez kłopotów (szczegóły proszę tutaj link ). Po zlikwidowaniu wszelkich problemów migracyjnych, Uruchomiłem usługi: zbieraj minuty, program doładowań, 100 min do Play i na stacjonarne i myślałem, że już wszystko ok. Po aktywacji doładowałem w sumie za 60 zł czekałem na moje bonusy w ramach Programu Doładowań. Niestety żadnych bonusów nie było.
Napisałem więc, jak bozia przykazała reklamację przez stronkę www (podobnie z resztą jak powyżej)i czekałem na naliczenie zaległych bonusów. Po kilku dniach uzyskałem taką odpowiedź.
Szanowny Panie/Szanowna Pani, dziękujemy za zgłoszenie, przesłane za pośrednictwem strony internetowej dnia 12 czerwca 2009 roku. Uprzejmie informujemy, że zgodnie z §8 pkt.2 Regulaminu Świadczenia Usług Telekomunikacyjnych przez P4 sp. z o.o. dla Użytkowników, przed wniesieniem reklamacji/rozpatrzeniem przez nas zgłoszenia Użytkownik powinien się zarejestrować. Zapraszamy do najbliższego Punktu Sprzedaży w celu rejestracji. Prosimy pamiętać, aby zabrać ze sobą dowód osobisty i numer PUK. Po tej czynności, prosimy o ponowny kontakt poprzez naszą stronę internetową, pisząc na [email protected] bądź dzwoniąc na naszą infolinię na numer 790 500 500. Prosimy o powołanie się na numer powyższego zgłoszenia. Czekamy na kontakt z Pani/Pana strony z danymi na temat imienia i nazwiska osoby, na którą telefon jest zarejestrowany, hasła abonenckiego oraz numeru telefonu, którego dotyczy sprawa. Informujemy, że w serwisie Play24 na stronie www.moj.playmobile.pl znajdują się szczegółowe informacje dotyczące stanu konta, historii połączeń oraz dostępnych usług. Poprzez Play24 może Pan/Pani również skontaktować się z Obsługą Klienta, na bieżąco śledzić status swojego zgłoszenia oraz zobaczyć naszą odpowiedź. Ufamy, że niniejsza odpowiedź jest pełna i porusza opisaną przez Pana/Panią kwestię. W razie jakichkolwiek pytań zapraszamy do kontaktu z naszą Obsługą Klienta pod numerem telefonu *500 lub 790500500, za pomocą strony internetowej, e-mailem. Z poważaniem,
Szczerze pisząc zdziwiło mnie to bardzo, gdyż wydawało mi się wcześniej, że nie ma związku między rejestracją numeru a składaniem reklamacji. Zapytałem jeszcze Kumpla, pracownika pracującego u jednego z W3 który potwierdził moje przypuszczenia, dodając że jego BOK prosi jedynie o adres korespondencyjny jeśli odpowiedź ma być wysłana listownie.

Przy okazji pytanie do Was: co o tym sądzicie? Spotkaliście się z takim uzasadnieniem odmowy reklamacji?
Postanowiłem udać się do punktu sprzedaży Play (Saturn, Galeria Krakowska) by zarejestrować numer. Pani nie udało się go zarejestrować gdyż formularz nie przyjmował tego numeru, bo już widniał w systemie. Ręce opadają!

Znowu mi przyjdzie pisać do Rzeczonego Rzecznika Gruszki...

Ehhh, życie

Pozdrawiam,

sporysz

#341830  autor: prz3m3k
 19 cze 2009, 13:40
Rejestracja numeru jest warunkiem przyjęcia i rozpatrzenia reklamacji. Bez tego ani rusz.
Zaloguj się http://playmobile.pl/ i sprawdź czy faktycznie Twój nr jest zarejestrowany.

#341843  autor: Pawrzes
 19 cze 2009, 14:35
Tak, Play nie przyjmuje reklamacji od niezarejestrowanych użytkowników chyba że np. jakaś awaria dotknie wszystkich klientów. U "W3" różnie to bywa, w sumie wg regulaminów rejestracja też jest potrzebna do składania reklamacji ale to też zależy od konsultanta na którego się trafi więc znam przypadki odmowy rozpatrzenia reklamacji jak też jej przyjęcie.

Hm, może jeśli się nie da nowych danych wprowadzić to może się da zmienić istniejące w systemie...

Pozdrawiam

#341878  autor: express100
 19 cze 2009, 18:14
To jest NAJWIĘKSZY MINUS Playa, że przy kontakcie z BOK trzeba mieć zarejestrowany numer. Jeżeli byłeś w ABO to muszą mieć Twoje dane w systemie.
Po prostu napisz do Marcina [email protected] , bo chyba BOK sobie nie poradzi.
Jedynym konsultantem, który cokolwiek umiał była Olga K., z którą mogłem wszystko załatwić i w grudniu zeszłego roku żałowałem, że nie mam nic więcej do załatwienia.
Dobrze, że z BOKiem nie muszę się już użerać, jeżeli mi się nie chce :)
Pozdrawiam! :-D

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#341929  autor: Marens
 19 cze 2009, 21:19
express100 pisze:Dobrze, że z BOKiem nie muszę się już użerać, jeżeli mi się nie chce :)
Pozdrawiam! :-D
Tak aby nie marnować złotówek na *500 lepiej jest napisać zgłoszenie przez Play24. Efekt podejrzewam będzie taki sam.

Od kilku dni nie działają mi MMSy a dzwoniąc na *500 i mówiąc iż
:arrow: telefon skonfigurowany poprawnie
:arrow: testowałem wszystkie warianty od P4 2G do Plus 3G.
mam wrażenie, że rozmawiam ze słupem. "Wyślę Ci ustawienia i będzie okej"

Pewnie jak samo się zepsuło to samo się naprawi.

#342015  autor: Blackall
 20 cze 2009, 11:48
a na pewno poczekałeś na aktywację Programu doładowań? Ja czekałem na nią prawie 24h i dopiero wtedy doładowałem za 6 dych i jest ok.

Inna sprawa, że niepotrzebnie za tyle doładowałem skoro mam promocyjne 90zł do końca sierpnia..

SymbianOS.pl
Mobility