• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#341460  autor: biotyt
 17 cze 2009, 17:16
Promocja już dawno została zakończona.

biotyt

#341466  autor: dominik920
 17 cze 2009, 17:24
Promocja już dawno wygasła,mi w tamtym roku na Boże Narodzenie w prezencie przyznali pakiet sms do wszystkich sieci choć Plus nie informował o żadnej promocji.

#342063  autor: user_delete10
 20 cze 2009, 17:19
Od dziś jestem w Plusie mimo,że byłem nastawiony na wybór Play,ale różne względy zdecydowały jednak za wyborem Plusa.Mam kilka takich teoretycznych pytanek.

Jak to jest z tymi dwoma usługami: Roaming/GPRS?Wklepałem kod na aktywację roamingu jako pierwszy po czym chcąc to samo zrobić z GPRSem,za pomocą kodu dostałem komunikat,że to niemożliwa operacja i mam tylko wybór albo roaming albo GPRS.Logując się na Plus on-line widzę,że jednak roaming jest aktywny,podobnie GPRS,który aktywowałem kodem już po wyłączeniu roamingu.Sprawdziłem stan tych usług kodem w tel.i też to samo-obydwie usługi działają.Czy to wszystko jest w porządku?Na jakiej zasadzie to działa,że może działać albo ta, albo ta usługa,czemu?Więc dlaczego jednak roaming mi już działa?

Druga rzecz to WAP.Przesłałem konfigurację WAP z neta,wpisałem PIN 1234 i "Błąd aktualizacji".Nic z tym się nie da zrobić,nawet po restarcie tel.MMSy przyjmuje normalnie.Co to może być?

#342093  autor: mariusz9a
 20 cze 2009, 20:15
fenix189, jaką masz taryfę? W Twoim Profilu da się mieć aktywne wszystkie usługi jednocześnie. Stare taryfy pozwalają na roaming lub transmisja danych. Związane jest to z platformami bilingowymi.

Co do WAP to skoro ustawienia ze strony nie działają (raczej powinny, trochę dziwne) to spróbuj wpisując je ręcznie lub wysłać ze strony Motoroli.

#342103  autor: user_delete10
 20 cze 2009, 21:24
Już mi odp.na wszystko,zadając pyt.jaką mam taryfę.Dlaczego? Bo uruchamiając nowy nr.był to Nowy SimPlus,wtedy jako pierwsze czynności aktywowałem wszystko,następnie doładowałem za 50zł i przeszedłem na Twój Profil i wtedy już automatycznie miałem roaming i GPRS jednocześnie aktywne.

Co do MMS,jak pisałem,ze strony Plusa da się prawidłowo zatwierdzić przysłane ustawienia,WAPu nie.Poradziłem sobie wgrywając WebSesions,jakie znalazłem do Motki E398,które pasują no i wszystko śmiga.

Za radą skorzystałem z strony Motoroli,wszystko pięknie ładnie otrzymałem po chwili i bez problemu zainstalowałem.