In.ka pisze:sprawdziłabym jeszcze dokładnie nr. mamy.
nie rób ze mnie głupka, gdybym nie sprawdził to bym nie zakładał tego tematu.
Nie wiem co Tobą kieruje /mogą się domyslać czytając posty i obserwujęc Twoją zmienność/-nie bierzesz pod uwagę, że moższ się mylić, że czegoś nie doczytałeś, nie dopatrzyłeś bo jesteś przekonany o swojej nieomylności /->piszesz o zrywaniu umowy, o rekompensacie w zw. z pozytywnym rozpatrzeniem reklamacji-ale nie starasz sie dowiedzieć co może być bezpośrednią przyczyną Twojego problemu/ a ja jestem przekonana, ze tajemniczy piątak ma swoje wytłumaczenie - być może zupełnie banalne.
Jesli masz z matką wspólne konto i płacisz fakturę za 2 numery moje podejrzenia są jak najbardziej zasadne.
Może więc ochłoń, co?
Więc zapytam teraz tak: Czy w ramach rekompensaty mam prawo uzyskać od Orange jakąś korzystną usługę na oba numery?
Tak. Jesli dział reklamacji uzna Twoje roszczenia za słuszne w ramach rekompensaty, założmy, że zasadnej, może Ci zaproponować takie rozwiązanie.
Przespałem się z tym pomysłem, a całą sprawę przemyślałem jeszcze raz. Wole sobie te 2k zainwestować w coś innego niż na głupie zerwanie umowy
yhm...
2 tys. nie zapłacisz za zerwanie umowy - kara za taki ruch w orange jest miarkowana - czyli im bliżej do końca umowy tym mniejsza.
500-600zł, o których pisze w umowie + także pozostałe kwoty do zapłacenia.
..przy fakturze 110 zł...=2000

, ech...
Mam wrażenie /-ale to tylko wrażenie-/, że masz taką brzydką tendencję do podrasowywania faktów albo przedstwienia ich wybiórczo - na forum niekiedy nie można ich zweryfikować więc przy najszczerszych chęciach cieżko jest cokolwiek wyjaśnić i pomóc takiej osobie - bo ona sama tak naprawdę nie wie czego chce...
eot