• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #331470  autor: krtl
 24 kwie 2009, 19:14
Witam Wszystkich!

Chciałbym się Was poradzić.
Dnia 21.04 czyli w ostatni wtorek udałem się do punktu Play i załatwiłem sprawę odnośnie przejścia (z Orange) do oferty Fresh. I moje pytanie dotyczy darmowego pakietu 40 min (ten biore) + 3 x 20 zł które oddają za przejście.
Dzisiaj po sprawdzeniu na stronie "status przenoszenia twojego numeru" mam już etap 3 - "zgoda operatora, termin przeniesienia numeru". I niżej informują, że od 24.04 zapraszają do salonu po karte SIM i info że w pomarańczy wyłączą mnie 28.04.
I teraz moje pytanie odnośnie 40 min + 3x 20 pln...
Z tego co piszą środki te są przyznawane następnego dnia w godz 00:00 - 01:00 ?
Czy jeśli odbiorę i aktywuję karte SIM przed 1 maja to jako pierwszy miesiąc będzie liczony kwiecień i będę miał wtedy tylko max kilka dni na wykorzystanie pierwszych bonusów ?
Czy może lepiej poczekać i aktywować kartę w piątek ?

Pozdrawiam

#331474  autor: Btk_Tomas
 24 kwie 2009, 19:18
krtl pisze:Czy jeśli odbiorę i aktywuję karte SIM przed 1 maja to jako pierwszy miesiąc będzie liczony kwiecień i będę miał wtedy tylko max kilka dni na wykorzystanie pierwszych bonusów ?
Czy może lepiej poczekać i aktywować kartę w piątek ?
Będzie tak jak mówisz.
Poczekaj do piątku.

#331477  autor: osachorzow
 24 kwie 2009, 19:23
krtl, jeśli poczekasz do 1 maja to zamiast 2 miesięcy i paru dni na wykorzystanie minut będziesz miał pełne 3 m-ce więc jeśli kilka dni możesz być bez numeru to lepiej poczekać ;) a 3x20zł wg mnie nie powinny mieć terminu... a o tym już dyskusja była w innym wątku ;)

#332233  autor: krtl
 28 kwie 2009, 17:46
Btk_Tomas, osachorzow, dziękuje Wam za odpowiedzi.
Dzisiaj odebrałem starter w punkcie Play, chciałem się jeszcze upewnić pytając "wszystko wiedzące" konsultantki, z którymi miałem przyjemność załatwiać sprawe :). Oczywiście nic nie wiedzą, jedna przez 20 min prubowała się dodzwonić do swojego "supportu" i co najlepsze, nikt ani razu nie odebrał od niej nawet telefonu... co było dla mnie lekkim szokiem! Ale dzięki temu forum już wiem, że BOK w Play praktycznie nie istnieje.

W sklepie powiedzieli mi, że to czy odpale karte SIM dziś, czy w piątek nie zrobi żadnej różnicy. A więc zajrzałem jeszcze raz do regulaminu, i teraz zastanawiam się czy rzeczywiście nie mają one (konsultantki z punktu) racji.
Jest tam napisane, że: "w miesiącu, w którym nastapiło przeniesienie numeru telefonu, pakiet jest przyznawany, między godziną 00:00 a 01:00 dnia następującego po dniu, w którym doszło do przeniesienia numeru telefonu". Niestety nie ma tam ani słowa, na temat ważności tych środków.

A więc wynika z tego, że dzisiaj Orange ma wyłączyć mój numer (jeszcze jest aktywny :)), czyli jutro mój numer powinien być włączony w Play. Czyli wg regulaminu pierwszy pakiet 20 zł zostanie przyznany w czwartek czyli 30 kwietnia. Bez sensu, czy będę miał w takim razie jeden dzień na wykorzystanie 20 zł bo przepadną ?!

Btk_Tomas, osachorzow, proszę rozwiejcie moje wątpliwości :)
Może jest ktoś kto znalazł się w podobnej sytuacji i mógłby powiedzieć, jak to rzeczywiście było... piszcie. Pozdrawiam.

#332242  autor: Btk_Tomas
 28 kwie 2009, 18:28
Jak by było napisane że bonus zostanie przyznany po pierwszym włączeniu numeru w sieci Play to by nie było problemu, wg regulaminu bonus będzie przyznany po przeniesieniu numeru tj jutro.
Ja bym odpalił starter jutro, przekonasz się co będzie, jak by miał przepaść to zdążysz z niego trochę wykorzystać.