• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #331397  autor: jzl
 24 kwie 2009, 15:08
Cześć,
czy jest możliwość wyłączenia tych upierdliwych sms-ów przychodzących po zakończeniu rozmowy?

#331402  autor: mikage1
 24 kwie 2009, 15:21
nie ma takiej możliwości

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#331423  autor: biotyt
 24 kwie 2009, 17:00
Na blogu rzecznika Grupy TP trochę osób uskarżało się na te SMS-y. Możliwe, że rzecznik podrzuci odpowiedniej osobie pomysł na umożliwienie włączania/wyłączania tych SMS-ów. Przecież bardziej logiczne jest jak użytkownik na bieżąco nie wie po rozmowie ile go kosztowało połączenie. Wtedy chętniej dzwoni, a sprawdzać krótkim kodem czy pod *500 nie zawsze się chce. Sądzę więc, że taka możliwość niedługo się pojawi :P

biotyt

#331424  autor: masher
 24 kwie 2009, 17:06
po kiego grzyba to ma byc wylaczone? klient na prawo wiedziec ile go kosztowala usluga. jesli ktos nie chce tego otrzymywac to moze niech sie zwroci do orange albo w telefonie niech sobie zablokuje i po klopocie. ale wchodzic w odgorne blokowanie dostepu do informacji ile kosztowala rozmowa jest moim zdaniem glupota

#331425  autor: korkodyl
 24 kwie 2009, 17:06
Obyś się nie zdziwił. Takiej możliwości nie ma od kiedy pamiętam tzn. od czasu pop jeszcze w Idea.

#331428  autor: corner
 24 kwie 2009, 17:12
Można sobie w telefonie ustawić ignorowanie takich smsów. Przychodzą, o ile dobrze pamiętam, z numeru 111.

#331523  autor: mikage1
 24 kwie 2009, 23:22
masher pisze:po kiego grzyba to ma byc wylaczone? klient na prawo wiedziec ile go kosztowala usluga. jesli ktos nie chce tego otrzymywac to moze niech sie zwroci do orange albo w telefonie niech sobie zablokuje i po klopocie. ale wchodzic w odgorne blokowanie dostepu do informacji ile kosztowala rozmowa jest moim zdaniem glupota
a jaki zwrot do orange proponujesz? :P bo póki co żadne "zwroty" nic nie dały - system nie przewiduje takiej opcji

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#331529  autor: Jedrker
 24 kwie 2009, 23:58
korkodyl pisze:Takiej możliwości nie ma od kiedy pamiętam tzn. od czasu pop jeszcze w Idea.
Pamiętam jeszcze jak w 2000 roku miałem POPa, od samego początku przychodziły mi smsy o kwocie połączenia...
Boże kiedy to było :D Prawie 10 lat temu.
...
A dla tych co nie chcą takiej informacji polecam abonament :mrgreen:
Dostajesz wtedy tylko smsy kiedy przekroczysz pakiet złotówek bądź minuty z usług dodatkowych :-D

#331588  autor: babeo
 25 kwie 2009, 12:52
Zauważyliście, że sms z kosztem rozmowy (przynajmniej u mnie dla rozmów poza sieć, bo w sieci lecą mi z bonusu) przychodzi, ze sporym opóźnieniem. Około minutę.

#331592  autor: kowcio
 25 kwie 2009, 13:03
babeo pisze:Zauważyliście, że sms z kosztem rozmowy (przynajmniej u mnie dla rozmów poza sieć, bo w sieci lecą mi z bonusu) przychodzi, ze sporym opóźnieniem. Około minutę.
Czasami tak, ale w większości przychodzą w czasie rzeczywistym. Choć ja mało dzwonię poza sieć, naprawdę wyjątki ;) Ale faktycznie miałem kilka razy taka sytuację, że SMSy przychodziły nieco później niż powinny. Na szczęście jest to ok minuty- może i nawet pół, a nie ileś tam godzin- w ten czas naprawdę byłoby można się wkurzyć.

#331664  autor: Vieslav
 25 kwie 2009, 21:15
A mi raz przychodzą a raz nie. Często jest tak, że co trzeci przychodzi, ale to nie reguła.

#331666  autor: user_delete10
 25 kwie 2009, 21:20
Ja dodam,że czasem jak to przychodzi albo jest tylko ten komunikat a czasem, właśnie nie zawsze mam dzwonek jak do zwykłego smsa.

#331670  autor: kowcio
 25 kwie 2009, 21:23
fenix189 pisze:Ja dodam,że czasem jak to przychodzi albo jest tylko ten komunikat a czasem, właśnie nie zawsze mam dzwonek jak do zwykłego smsa.
Ty chyba już wina Twojego telefonu. W Nokiach też nie ma takiego dzwonka, którego mamy ustawionego na SMS, tylko jest takie piknięcie. Chyba na Symbianach jest to. W Samsumgach różnie, zależy od modelu. Także to zależy jakiego telefonu używamy. A w Twoim przypadku wygląda mi na to, że ten Twój telefon żyje swoim życiem jak raz dzwoni a raz nie... ;)
A tak to u mnie zawsze przychodzi.

#331684  autor: Claudec
 25 kwie 2009, 22:09
Swego czasu kiedy bylem jeszcze w Orange to wkurzały mnie te smsy z kosztem rozmowy.
Ten sms zawsze opóźniony przychodził kiedy miałem już telefon w kieszeni.

#332360  autor: babeo
 29 kwie 2009, 15:15
Pisałem, już o tym w innym temacie, ale w sumie tu bardziej pasuje:
Osa i inni pytający o możliwość wyłączenia sms z kosztami połaczeń. Mam bardzo dobrą wiadomość. Na dniach zamierzamy wprowadzić funkcjonalność, dzięki której będzie można to zrobić. Pozdrawiam.
żródło: blog TP

[ Dodano: 2009-04-29, 15:14 ]
Już jest news na telepolis: http://www.telepolis.pl/news.php?id=14697