• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #331123  autor: piotrek84
 23 kwie 2009, 11:29
Dzisiaj, około godziny 9:37 przyszedł do mnie sms o treści:
Pakiet CRM 20SMS został aktywowany
z numeru 119120
W Simplus z tego numeru przychodzą informacje o stanie aktywowanych pakietów. Nie mam w zwyczaju aktywować pakietów sms, bo są dla mnie nieopłacalne.

Dodam, że karta ma ważność tylko na rozmowy przychodzące przez około 3 tygodnie. Nie korzystam z niej (zmiana operatora) a karta jest w telefonie, gdyby ktoś zapomniał dodać mój nowy numer do kontaktów.

Czy to jakaś promocja Simplusa, czy błąd w ich systemie?

[ Dodano: 2009-04-23, 14:36 ]
O godz. 14:20 otrzymałem SMS:
OTRZYMAŁES 20 SMS ZA DARMO w prezencie od Simplusa! Mozesz wykorzystac do wszystkich sieci do 29 kwietnia (przy aktywnym stanie konta).
Czyli jest to jednak prawda.
Obudzili się, gdy stwierdziłem, że nie dam robić siebie w balona i zrezygnowałem z Simplusa. SMSy wysyłałem rzadko, bo szybciej i taniej informację otrzymam/przekażę rozmową.

Jak widać w S+ jak chcą to potrafią. Szkoda, że dopiero gdy poczuli na plecach oddech Play a później Orange. :)

#331197  autor: mariusz9a
 23 kwie 2009, 16:43
piotrek84 pisze:oddech Play a później Orange.
Nie zapomnij kto pierwszy prowadził nowe oferty ;-) Także ciężko tu mówić o "oddechu" Orange :-P

Jest to zwykły bonus po to abyś doładował konto. Nikt nie zmusza do korzystania z niego, także powodzenia u nowego operatora ;-)

#331217  autor: piotrek84
 23 kwie 2009, 18:49
mariusz9a pisze:Nie zapomnij kto pierwszy prowadził nowe oferty ;-) Także ciężko tu mówić o "oddechu" Orange :-P
Tak, wiem. Play pierwszy raz od 2 lat niemalże idealnie wpisał się w moje potrzeby. Simplus może i był przed Orange, może i "prestiż" Orange ucierpiał, gdy lecieli w kulki z klientem z nową ofertą, ale Simplus... Jak Simplus coś spie*** to najlepiej ze wszystkich operatorów, a w porównaniu z tym nawet kosztowny "prestiż" Orange nie może się równać. Taka moja opinia.

Moje podejście bierze się stąd, że jeżeli wezmę pod uwagę, że:
- Przez 3 lata używałem S+ (Easy, Nowy S+), aktywowałem zaledwie 4-6 pakietów głosowych, 4 internetowe (ważniejszy dla mnie okres ważności doładowania, w S+ najbardziej uśredniony i rozsądny), ważniejsze rozmowy niż SMS
- Kontaktów mam po równo u każdego operatora
- 'Twój Profil' okazał się żenadą (za wyjątkiem darmowego numeru i pakietów internetowych). Zauważalne są podwyżki w porównaniu z 'Nowy Simplus' (SMS/MMS, rozliczanie pakietów internetowych, czarowanie z pakietami i profilami)
to obecna oferta Orange w zestawieniu z powyższym wydaje się rewelacyjna, chociaż tylko równa stawki do Play. Może za wyjątkiem drogiego internetu. SMS i MMS są dla mnie na akceptowalnym poziomie, chociaż mogłyby być niższe.

mariusz9a pisze:Jest to zwykły bonus po to abyś doładował konto. Nikt nie zmusza do korzystania z niego, także powodzenia u nowego operatora ;-)
Wiem i nie dam się na to nabrać. Początkowo myślałem nawet, że to żart i stąd mój wpis na forum :)
To moja mała zemsta za przekombinowany 'Twój Profil' oraz oskubanie mnie z około 80 zł na pakiecie internetowym (brak powiadomień, brak info z *121# lub z ogromnym opóźnieniem, ostatecznie blokada karty z powodu debetu - ten SMS już dotarł po debecie).

#331234  autor: mariusz9a
 23 kwie 2009, 19:48
To moja mała zemsta za przekombinowany 'Twój Profil' oraz oskubanie mnie z około 80 zł na pakiecie internetowym (brak powiadomień, brak info z *121# lub z ogromnym opóźnieniem, ostatecznie blokada karty z powodu debetu - ten SMS już dotarł po debecie).
W Twój profil powiadamiają o końcu pakietu (wysyłany jest SMS z informacją o końcu ważności pakietu), wszystko pobierane jest z pakietów natychmiast (nie ma żadnych opóźnień) - Twój profil działa na nowej platformie bilingowej, tej samej co 36i6, MixPlus 4 oraz Sami Swoi. Także z pakietów można korzystać przy 0zł na koncie.

To tak tylko info abyś wiedział że coś się zmieniło ;-)