• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #329573  autor: pavel.997
 15 kwie 2009, 20:26
Witam, wczoraj przedłużyłem umowe w Mix Plusie. Dzisiaj przed południem otrzymałem wiadomość, że włączono mi taryfę mixIV. Po południu postanowiłem doładować konto kwotą 30 zł. I okazało się że ważność konta po doładowaniu w ogóle się nie zmieniła.
Proszę o wyjaśnienie tego problemu. :)

#329592  autor: tomko111
 16 kwie 2009, 06:04
Awaria? Nikt Ci tego nie powie. Skontaktuj się z BOKiem i złóż reklamację.

#329593  autor: Worczynski
 16 kwie 2009, 06:54
4. Każde jednorazowe zasilenie konta Kwota Minimalna lub wy%sza, niezale%nie od momentu jego dokonania, przedłuża okres ważnosci konta o 30 dni liczonych od dnia
zakonczenia poprzedniego okresu ważności. Zapis ten nie dotyczy pierwszego doładowania Kwota Minimalna lub wyższa, które nie przedłuża ważnosci konta.

Bynajmniej. Czytam właśnie swoją umowę.. Pierwsze doładowanie nie przedłuża ważności konta, a jedynie zmniejsza ilość doładowań do końca kontraktu. Dopiero gdy doładujesz drugi raz, przedłuży. Przynajmniej tak u mnie stoi i pamiętam, że tak miałem.

Jazz do łez:)

#329662  autor: kwicun
 16 kwie 2009, 16:56
Worczynski pisze:4. Każde jednorazowe zasilenie konta Kwota Minimalna lub wy%sza, niezale%nie od momentu jego dokonania, przedłuża okres ważnosci konta o 30 dni liczonych od dnia
zakonczenia poprzedniego okresu ważności. Zapis ten nie dotyczy pierwszego doładowania Kwota Minimalna lub wyższa, które nie przedłuża ważnosci konta.

Bynajmniej. Czytam właśnie swoją umowę.. Pierwsze doładowanie nie przedłuża ważności konta, a jedynie zmniejsza ilość doładowań do końca kontraktu. Dopiero gdy doładujesz drugi raz, przedłuży. Przynajmniej tak u mnie stoi i pamiętam, że tak miałem.
Potwierdzam. Też się cholernie zdziwiłem gdy po doładowaniu konta nic się nie zmieniło. Dopiero po sprawdzeniu w umowie zobaczyłem, że faktycznie jest coś takiego. Sprzedawcy w Plusie nie informują o takich rzeczach a mogliby :D Jedynym rozwiązaniem na Twój problem jest lecieć do kiosku po kartę :)

Obrazek

#329672  autor: mariusz9a
 16 kwie 2009, 17:21
A wszystko przez to że w mixPlus 4 nie płacimy na starcie (tak jak w mix 3) 30 lub 50zł na start w salonie ;-) Widać operator stwierdził że każdy sam w późniejszym czasie dokona tego pierwszego doładowania. Tym samym znikła niespodzianka o dodatkowym koszcie (pierwszego doładowania) podczas podpisywania umowy.

#329722  autor: pavel.997
 16 kwie 2009, 20:33
Rzeczywiście, w najnowszym MixieIV jest taki zapis, punkt 4. Przepraszam za zamieszanie, wcześniej tylko pobieżnie przejrzałem umowę... :oops: