Od tygodnia mam play fresh. Dla mnie oferta super. Wysylam mnostwo sms-ow do klientow, dlatego sie zdecydowalem. Wczoraj zaladowalem karte za 30 zl, dostalem za to 3000 sms-ow na miesiac do wszystkich sieci. Wyslalem 91 sztuk i jakie bylo moje zdziwienie, kiedy przy probie polaczenia dostalem informacje, ze uslugi sa niedostepne. Nie moge ani telefonowac ani sms-owac. Poszedlem do salonu Play. Pani z miejsca wymienila mi karte, stwierdzila, ze jest uszkodzona, niczego nie chciala sluchac. Nie przekonalo jej to, ze chwile wczesniej rozmawialem przez te komorke. Czyzby karta psula sie w jedna strone ? Nowa karta nie zalogowala sie do sieci. Zadzwonilem do BOK-u. Koles stwierdzil, ze zbyt duzo wyslalem sms-ow (!). Myslalem, ze to zart. A on na to, ze siec blokuje wszelkie uslugi, kiedy ruch na danym numerze jest zbyt duzy. Powiedzial, ze to w trosce o mnie, gdyby ktos mi ukradl aparat i chcial wykorzystac caly limit. A poza tym sa ludzie, ktorzy biora udzial w konkursach i przez jakies urzadzenia wysylaja sms-y. Czyzby zatrudniali idiotow ? Czy takich moze szukaja ? Daja 3000 smsow do wykorzystania w miesiac to co to kogo obchodzi ile ich wysylam. Zeby wykorzystac limit to trzeba slac minimum 100 dziennie a mi po 91 sztukach zablokowali telefon a teraz juz nawet wylaczyli numer. Musze czekac do 3 dni na zbadanie sprawy.
Co ich obchodzi ile dzwonie i sle smsow. Robie to za wlasne pieniadze.
Czy Play to oszusci ? Czy Play za pomoca oszustwa probuje zlapac klientow innych sieci ?
W regulaminie nie ma zadnego zapisu, ze moga mi wylaczyc uslugi bo zbyt duzo korzystam z telefonu. Zrobili to bezprawnie.
Dla mnie sprawa jest jednoznaczna, sa OSZUSTAMI, zlozylem rowniez skarge do UKE, nie popuszcze OSZUSTWA.
Nie dajcie sie nabrac, swieta blisko, wyslecie za wiele zyczen w jednym momencie i zablokuja karte - tak dziala PLAY ze swoim FRESH. Oczywiscie to wszystko z troski o klientow - wedlug przyglupich konsultantow w BOK
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2009, 23:54 przez Sikor28, łącznie zmieniany 1 raz.
Piotr
--------------------------------------------------------
rybne rarytasy
www.sumowisko.pl