• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #325806  autor: bturbo
 27 mar 2009, 11:31
Cześć,
Mam problem z przedłużeniem ważności konta.Otóż posiadam telefon w taryfie Era FUN (prepaid TAK TAK), zapomniałem raz doładować konta i zablokowali mi połączenia wychodzące.Kupiłem kupon za 5zł ale nadal nie mogę wykonywać połączeń, jak dzwonię pod bezpłatny numer 9898 automatyczna sekretarka mówi, że moje konto wygasło.I teraz nie wiem już czy kupować następne kupony na większą kwotę np.20zł czy już tego numeru się uratować nie da i przepadnie w terminie w którym kończą się połączenia przychodzące.Nie chodzi o to, że żałuje 2 dychy na karte ale znając tą "wspaniałą" i "uczciwą" firmę wszystko jest możliwe stąd to pytanie.

#325809  autor: nav
 27 mar 2009, 11:46
w tak taku karta za 5 zl nie przedluza terminu waznosci w ogole o ile dobrze pamietam 20 od jakiegos czasu tez juz nie najnizsze doladowanie przedluzajace to 25zl

#325817  autor: bturbo
 27 mar 2009, 12:36
Aha, dzięki.Mam jeszcze jedno pytanie, nie wiecie czy w Erze można wogóle rozwiązać umowę przed upływem jej terminu końcowego, jeśli tak to czy to coś kosztuje i jak długo trzeba czekać bo zastanawiam się nad przeniesieniem numeru do innego operatora.

#325819  autor: Spiite
 27 mar 2009, 12:49
Nie stracisz numeru, 25zł przedłuży Ci o miesiąc połączenia wychodzące. Jeśli niewiele rozmawiasz to korzystniej doładować za 50zł bo przedłuża wychodzące o 3 miesiące.

[ Dodano: 2009-03-27, 12:53 ]
Jeśli chcesz płacić karę za zerwanie umowy to można. Chociaż jeśli zostało Ci niewiele czasu do końca umowy to może zapłacisz tylko małą część tej kary a wtedy by się opłacało. Musisz zapytać.

#325851  autor: express100
 27 mar 2009, 15:23
Kwota 5zł, a i również 20zł, nie przedłuża ważności konta:
25zł-49zł przedłuża o miesiąc
50zł-99zł przedłuża o 3 miesiące
100zł-149zł przedłuża o 4 miesiące
150zł i wzwyż przedłuża o pół roku.
OKRES WAŻNOŚCI KONTA SUMUJE SIĘ AŻ DO 12MIESIĘCY.
Po pierwsze czas w którym miałeś wyłączone wychodzące, Era przedłużyła Ci umowę o tyle dni. Radzę doładuj konto.
Ile zostało Ci do zakończenia umowy, oczywiście dodaj ilość dni w okresie pasywnym.
Wtedy będę Ci mógł podać karę za zerwanie umowy, chociaż kara jest dużo wyższa niż kwota, którą minimalnie trzeba doładować. Jeżeli zostało Ci np. 9miesięcy, to doładfuj 3 razy po 50złotych i wtedy idź do salonu Ery.
Pozdrawiam! :-D

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#326113  autor: bturbo
 28 mar 2009, 12:51
Jutro poszukam umowy to napisze ile jeszcze zostalo do konca, wiem ze przedluzana byla we wrzesniu ub. roku tylko nie pamietam na 100% czy na okres roku czy 2 lat.Wiem ze nie wymienialem telefonu wiec chyba tylko rok, w takim razie konczylaby sie za jakies 6-7 miesiecy wlaczywszy okres w ktorym mialem zablokowane wychodace (jakis miesiac).Mowiac o karze na mysli jakie kwoty macie?