• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #325582  autor: kranu
 26 mar 2009, 07:37
Witam,

Chciałbym skorzystać z tej nowej usługi, a jestem w starej taryfie Happy.
Rozumiem, że muszę przejść do Nowy TakTak? Wtedy stracę moje bezterminowe SMSy w pakiecie 25/100 i nowych nie będę mógł zamawiać? A pakiet 600SMS na miesiąc to dla mnie zdecydowanie za dużo..
Więc w praktyce będę płacił 29gr. za godzinę rozmowy i 18gr. za SMS ?

--
pozdrawiam,
Kranu

#325584  autor: biotyt
 26 mar 2009, 08:14
Zgadza się, w Nowym TT tańsze SMS-y w sieci są jedynie w pakiecie 600 SMS za 6 zł lub pozostaje podstawowa stawka 18gr do wszystkich sieci. Jeśli wysyłasz ich powyżej 34 sztuk miesięcznie to opłaca się wykupić pakiet.
Za pierwszą godzinę rozmowy przy aktywnej usłudze Godzina za Grosze zapłacisz 29gr/min niezależnie czy trwała ona 10 sekund czy 40 min. Po 60 minucie połączenia naliczanie wg cennika czyli 56 lub 59gr/min.
Ostatnio zmieniony 26 mar 2009, 08:16 przez biotyt, łącznie zmieniany 1 raz.

biotyt

#325585  autor: chirurg
 26 mar 2009, 08:14
Tak musisz przejść na taryfe Nowy Tak Tak. Skoro 600 smsów Ci za dużo to włącz usługę bonus tak tak i w zamian za minuty przychodzące będziesz co miesiąc otrzymywał minuty wymienne na smsy. 1 minuta = 4 smsy

[ Dodano: 2009-03-26, 08:17 ]
@biotyt
jesteś pewien że po godzinie jest naliczanie wg cennika?
gdy miałem uruchomioną wersje za 99gr po przekroczeniu godziny rozmowy brało kolejne 99gr za godzine

#325588  autor: biotyt
 26 mar 2009, 08:42
chirurg, mój błąd... Masz rację. Z aktualnego regulaminu:
3. Aktywacja usługi zmienia sposób taryfikacji połączeń do Abonentów sieci Era, użytkowników systemu Tak Tak i krajowych sieci stacjonarnych. Opłata naliczana jest za każdą rozpoczętą godzinę połączenia.(...)
Czytałem regulamin jak usługa pojawiła się kilka miesięcy temu i takiego zapisu nie było. Pisali wtedy tylko o połączeniach trwających do 60 minut czyli od 61 minuty naliczało wg cennika. Najwidoczniej zmienili coś w usłudze lub zmienili regulamin na bardziej precyzyjny zgodny ze stanem faktycznym.

[ Dodano: 2009-03-26, 08:50 ]
Z pierwszego regulaminu:
3. Aktywacja usługi zmienia sposób taryfikacji połączeń do Abonentów sieci Era, użytkowników systemu Tak Tak i krajowych sieci stacjonarnych. Koszt każdego połączenia (do 60 minut) w ramach usługi wynosi 0,99 zł z VAT.
Źródło

Widać, że nastąpiła zmiana sposobu taryfikacji na dużo korzystniejszą. Od teraz za każdą rozpoczętą godzinę połączenia pobiera opłatę 29gr.

biotyt

#325598  autor: nav
 26 mar 2009, 10:16
jesli zmienie z taryfy happy na nowy tak tak to jednostki uzyskane w ramach bonusu zatrzymam? nie przepadna mi

#325733  autor: eski
 26 mar 2009, 21:37
Jenda z lepszych ofert. Za godzine rozmowy po sieci zaplacic 29groszy to naprawde malo. Co prawda bylo juz tez w TT calkiem darmowe rozmowy z jednym przypisanym numerem, takze to juz kolejny krok do darmowych rozmow po sieci. Teraz tutaj placimy tylko za inicjacje wlasciwie, 29groszy i rozmawiamy ile chcemy, podoba mi sie.

#325771  autor: Pawrzes
 27 mar 2009, 00:38
Przy zmianie taryfy na Nowy Tak Tak zgromadzone bezterminowe Erajednostki nie przepadają i można z nich korzystać ale zamówić już nie. Przy aktywnej usłudze Godzina za Grosze Erajednostki można wykorzystywać do wiadomości SMS Era i Heyah oraz połączeń do Heyah.

Ta usługa jest jedną z najlepszych na rynku do długich rozmów wewnątrz sieciowych i na stacjonarne bez obawy o wysoki koszt :)

Pozdrawiam

#325773  autor: biotyt
 27 mar 2009, 00:54
Pawrzes pisze:(...)Ta usługa jest jedną z najlepszych na rynku do długich rozmów wewnątrz sieciowych i na stacjonarne bez obawy o wysoki koszt :)
Zgadza się. Zamiast mnóstwa bonusów i kombinacji w sieci jak w Orange to zrobili jedną prostą niezwykle korzystną usługę.

biotyt

#325799  autor: kranu
 27 mar 2009, 10:32
Pawrzes pisze:Przy zmianie taryfy na Nowy Tak Tak zgromadzone bezterminowe Erajednostki nie przepadają i można z nich korzystać ale zamówić już nie. Przy aktywnej usłudze Godzina za Grosze Erajednostki można wykorzystywać do wiadomości SMS Era i Heyah oraz połączeń do Heyah.
Może to ktoś potwierdzić jeszcze w praktyce albo regulaminem?
Bo mam szatański plan nakupienia takich pakietów i dopiero przejścia na Nowy TakTak.
Tylko szkoda by było jakbym wszystko stracił od razu albo po jakimś czasie.

#325829  autor: Spiite
 27 mar 2009, 13:31
kranu, Tylko że na te pakiety masz limit 10/miesiąc.

#325830  autor: kranu
 27 mar 2009, 13:36
Spiite pisze:kranu, Tylko że na te pakiety masz limit 10/miesiąc.
Spoko, 1000 SMS mi na długo wystarczy :)
 #325844  autor: express100
 27 mar 2009, 15:03
Pamiętajcie, że stawka 29gr/godzinę jest tylko do 2.11.2009r., potem wraca 99gr/godzinę. Pamiętacie zeszłoroczną promocję usługi NUMERKI ZA GROSZE, zmienili stawki z 9gr w godzinach 8-22, na 5groszy/minutę, a 3gr w godzinach 22-8 na darmowe połączenia i też tylko trwała parę miesięcy.
Ja bym się przeniósł na NTT, gdyby były Erajednoski do kupienia (korzystam z BONUSu), ale np. w tym miesiącu dostałem za 1zł- 40minut wymienne na 160SMSów), więcej Pakietów Minutowych ale z niższą stawką i większym limitem, ale najważniejsza byłaby Godzina za Grosze ZE STAŁA STAWKĄ GODZINOWĄ- 29groszy, a nie jako promocyjną, bo czasami rozmawiam od 1minuty do 3 minut, a w Happy w Pakiecie mam minutę za 14groszy- a 99gr= ponad 7 minut w pakiecie Lojalnościowym.
Powinni zrobić to na stałe, te 29groszy.
Nie podoba mi się reklama GzaG, bo podają w niej, że inne sieci kuszą minutą za 29 groszy a u nas (wtedy pokazuje się napis): 29gr za GODZINĘ DO WSZYSTKICH w sieci Era i stacjonarnych (a głos mówi a w Tak Taku Godzina za 29groszy). Czy to są uczciwe praktyki? Niektórzy powiedzą, że tak bo napisali w reklamie, że do Ery i Stacjonarnych, ale napisali to bardzo małymi literami i szybko to znika.
Pozdrawiam! :-D

EDIT: Poprawiłem rozmiar Ery i stacjonarnych, żeby był podobny do tego w reklamie.
Ostatnio zmieniony 27 mar 2009, 15:09 przez express100, łącznie zmieniany 2 razy.

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#325846  autor: biotyt
 27 mar 2009, 15:06
express100, no niestety. Wszystkie oferty w odpowiedzi na Play są przygotowane głównie pod względem walki marketingowej.

biotyt

#328167  autor: forumiak
 08 kwie 2009, 18:19
Express nie wiadomo czy promocja nie zostanie później przedłużona. Każdy pisze małymi literami to co nie trzeba ;] , a przecież użytkownicy ERy i stacjonarek to 1/3(a może nawet 1/2) wszystkich osób korzystających z telefonów.

#328249  autor: Eon
 09 kwie 2009, 01:56
Pawrzes pisze:Przy zmianie taryfy na Nowy Tak Tak zgromadzone bezterminowe Erajednostki nie przepadają i można z nich korzystać ale zamówić już nie
a czy niewykorzystane minuty z pakietow terminowych Happy tez nie przepadają po zmianie na NTT ??

#328304  autor: Eon
 09 kwie 2009, 12:26
forumiak pisze:w regulaminie:
http://www.era.pl/r/era_pl_repo1/docume ... taktak.pdf
piszą wyłącznie o Nowym Szaleństwie, więc zapytaj konsultanta
Regulamin juz wczesniej studiowałam i nic tam nie pisze o przepadaniu minut z pakietów przy zmianie taryfy. Wole tu sie zapytac o to bo forum wydaje mi sie bardziej wiarygodne niz BOK . Czesto sie zdarza ze jeden konsultant mowi tak a drugi inaczej. Tu użytkownicy mają wiedze z własnego doświadczenia i przeważne znają wszelkie szczególiki :) Wiec jesli ktos juz migrował na NTT to proszę o odp. czy mu przepadły minuty z pakietów terminowych Happy ?

#328393  autor: yagi
 09 kwie 2009, 20:01
Eon pisze:a czy niewykorzystane minuty z pakietow terminowych Happy tez nie przepadają po zmianie na NTT ??
Z tego co wiem to nie przepadaja.

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#328404  autor: lintu027
 09 kwie 2009, 21:43
Mam pytanie:
Wszystko jest ładnie pięknie, 29 gr za każdą godzinę, mam 56 gr za minute (od niedawna mam Nowego Tak Taka), każda moja rozmowa będzie miała tak z 30 sek, czyli się opłaca, ale co gdy mam "numerki za grosze"? Mam tam ustawiony jeden nr i gdy do tego kogoś zadzwonię to czy naliczy mi 29 gr? czy mi naliczy 9 lub 3 gr z "numerki za grosze"? czy warto aktywować obie te usługi czy tylko jedną?

#328405  autor: yagi
 09 kwie 2009, 21:44
W Nowym Tak Taku nie ma czego takiego jak "Numerki za grosze"

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)