• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #324375  autor: jim88
 21 mar 2009, 20:11
Witam. Mam pytania odnośnie tej oferty, której jestem posiadaczem. Wcześniej byłem w orange i można było poprzez stronę skonfigurować wap na internet. To było fajne, opera działała... Tu niestety przeglądarka nie działa, bo do konfiguracji jest mms, wap i e-mail... Mam Nokię 6230i. Jeszcze pytanie odnośnie poczty głosowej. Jeśli odrzucam połączenie chcącego się się ze mną połączyć przenosi go na pocztę. Dlaczego tak jest? Da się to zmienić? Nie doszukałem się takiej opcji. Pozostało mi jeszcze jedno pytanie. Jeśli chcę zrobić sobie taki szybki skrót by sprawdzać stan konta pod klawiszem z numerem 1 wyskakuje mi komunikat, że zapytanie nie jest kompletne, a jeśli już podaję prawidłowy numer poczty dzieje się tak samo... Czekam na odp ;)

#324434  autor: Claudec
 21 mar 2009, 23:01
Zaraz po aktywacji startera zazwyczaj posyłają smsa z ustawieniami, jeśli go nie dostałeś to wejdź na stronie Play. Kliknij u góry po lewej stronie na "Mój Play" a później też u góry po prawej stronie będzie "Auto-konfiguracja telefonu".

Co do odrzucania połączeń to chyba normalne ze włącza się poczta :)
Ja pierwsze co zrobiłem to napisałem do Play prośbę o wyłączenie poczty głosowej.

Z ostatnim pytaniem to Ci nie pomogę bo z czegoś takiego nie korzystałem.
Dużo zależy od telefonu, a te parę kodów to na pamięć znam :-D

#324444  autor: kwistas
 22 mar 2009, 00:00
jim88 oczywiście możesz wyłączyć przekierowania połączeń, wtedy numer automatycznie ustawi się na przekierowania tzw. "powiadomień sms". Pisanie e-maili nie ma sensu ten sposób jest łatwiejszy.

Co do konfiguracji mms/wap/e-mail możesz wysłać sobie sam przez stronę PLAY. http://konfiguracja.playmobile.pl

Ustaw sobie skrót sprawdzania stanu konta na numer 2 i będzie po problemie. Jak kiedyś miałem N6020 też taki przypadek był.

#324484  autor: Btk_Tomas
 22 mar 2009, 10:39
jim88 pisze:Jeśli odrzucam połączenie chcącego się się ze mną połączyć przenosi go na pocztę. Dlaczego tak jest? Da się to zmienić?
Wpisz z klawiatury ##002# Wykonaj połączenie,wszystkie przekierowania zostaną anulowane.
Jeżeli Odrzucisz połączenie to rozmówca usłyszy sygnał zajętości.

#324485  autor: Claudec
 22 mar 2009, 10:48
Btk_Tomas, a co jak ktoś do niego zadzwoni kiedy będzie poza zasięgiem sieci?

#324486  autor: yanek
 22 mar 2009, 10:53
Claudec, Czytaj ze zrozumieniem:
Btk_Tomas pisze:wszystkie przekierowania zostaną anulowane.

Sprzedam NOWE google GALAXY GEAR VR Lite http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 15#p853315

#324488  autor: Btk_Tomas
 22 mar 2009, 10:55
Miły głos w słuchawce powie że jest poza zasięgiem sieci lub że ma wyłączony telefon.

#324539  autor: jim88
 22 mar 2009, 13:54
Z tą konfiguracja rzeczywiście tak jest ale nie da się skonfigurować telefonu na internet.
Za pozostałe rady dzięki. Z tym sprawdzaniem konta to zrobiłem tak jak kolega mówił, pod dwójką ale to zrobiłem wcześniej :) Musze się podpytać Playa jeszcze o kilaka rzeczy :D

#324547  autor: nemo2009
 22 mar 2009, 14:15
Internet w telefonie w Play,działa z innym punktem dostępu.
Ostatnio zmieniony 22 mar 2009, 18:18 przez nemo2009, łącznie zmieniany 1 raz.

#324589  autor: yanek
 22 mar 2009, 16:46
nemo2009 pisze:Internet w telefonie w Play,działa z kartą Playonline,tylko w 3G PLAYA.
A co to ma do rzeczy?

Sprzedam NOWE google GALAXY GEAR VR Lite http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 15#p853315

#324592  autor: Pawrzes
 22 mar 2009, 17:11
jim88, Puk dostępu do internetu musisz sobie sam skonfigurować:
Nazwa połączenia: INTERNET
Nazwa punktu dostępu (APN): internet
Nazwa użytkownika: brak
Żądanie hasła: nie
Hasło: brak
Uwierzytelnianie: Normalne
Strona główna: brak

Pozdrawiam

#324742  autor: marko20
 22 mar 2009, 22:51
Btk_Tomas pisze:
jim88 pisze:Jeśli odrzucam połączenie chcącego się się ze mną połączyć przenosi go na pocztę. Dlaczego tak jest? Da się to zmienić?
Wpisz z klawiatury ##002# Wykonaj połączenie,wszystkie przekierowania zostaną anulowane.

Wielkie dzięki,
miałem o to samo zapytać na forum a tu już odpowiedź jest.

Jeszcze jedno pytanie - czy w Play Fresh nie przychodzą sms-y mówiące o koszcie rozmowy po zakończeniu połączenia tak jak to jest w simplusie - może też jest jakiś magiczny kod :)

#324744  autor: kwistas
 22 mar 2009, 22:53
marko20 pisze:
Btk_Tomas pisze:

Wielkie dzięki,

Jeszcze jedno pytanie - czy w Play Fresh nie przychodzą sms-y mówiące o koszcie rozmowy po zakończeniu połączenia tak jak to jest w simplusie - może też jest jakiś magiczny kod :)
Nie. Taka usluga jest jak na razie tylko w Plusie i Orange.

#324745  autor: marko20
 22 mar 2009, 22:56
kwistas pisze:
marko20 pisze:
Btk_Tomas pisze: Wpisz z klawiatury ##002# Wykonaj połączenie,wszystkie przekierowania zostaną anulowane.

Wielkie dzięki,

Nie. Taka usluga jest jak na razie tylko w Plusie i Orange.
Dzięki za informacje. No nie jest jakiś problem po prostu przyzwyczajenie z simplusa - poza tym co zobaczyłem na Play 24 - wykaz połączeń, doładowań, możliwości aktywacji pakietów - mile mnie zaskoczyło i w pełni rekompensuje brak smsów z kosztem rozmowy

#324805  autor: tomko111
 23 mar 2009, 13:07
marko20, Play generalnie oszczędza na SMSach, zamiast wysyłać SMSa, że ktoś próbował się z nami skontaktować, to na wyświetlaczu jedynie pokazuje się komunikat.

#324807  autor: Btk_Tomas
 23 mar 2009, 13:12
I bardzo dobrze,przynajmniej nie zaśmieca nam skrzynki wiadomości.

#324818  autor: tomko111
 23 mar 2009, 13:32
Btk_Tomas, mnie osobiście zależałoby na tym, aby sprawdzić kto się ze mną skontaktował. A przy przyjściu komunikatów nie występuje żaden sygnał i dodatkowo można bardzo szybko go usunąć.

#324853  autor: Claudec
 23 mar 2009, 14:39
Wolałem dostać smsa, pisało jaka osoba dzwoniła a tak sam numer mam tylko :(
Trzeba znać na pamięć każdy numer żeby wiedzieć kto dzwonił :/

#324856  autor: tomko111
 23 mar 2009, 14:43
Dokładnie, albo zapisywać na kartce numer, a potem sprawdzać w książce telefonicznej, ze względu na to, że przy komunikacie podawany jest wyłącznie numer telefonu, a nie np. osoba przypisana temu nr np. mama :)

#324864  autor: hettman
 23 mar 2009, 15:22
tomko111 pisze:Dokładnie, albo zapisywać na kartce numer, a potem sprawdzać w książce telefonicznej, ze względu na to, że przy komunikacie podawany jest wyłącznie numer telefonu, a nie np. osoba przypisana temu nr np. mama
a skad operator ma wiedziec kim dla Ciebie jest dany nr :?: :-D