• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #313720  autor: express100
 28 sty 2009, 15:05
Dziś dzwoniłem z Pakietów minutowych w ofercie kumulacyjnej NOWY PLAY NA KARTĘ na videorozmowę do ERY! i nie pobrało mi z Premii startera BONUS120 tylko z minut pakietowych do wszystkich sieci. Ciekawe co się stało? I czy można dzwonić na video do wszystkich sieci w Starej Play Karcie? :shock: :shock: :shock:

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#313728  autor: bolek2004
 28 sty 2009, 15:44
A wcześniej jak było? Niewiem czy to będzie rozwiązanie ale w regulaminie pakietu 30minut co miesiąc w NPnK jest napisane w pkt.13 że minuty z pakietu 30 minut rozliczanie są w pierwszej kolejności przed pakietem złotówek, a te 5 złotych to pewnie co miesiąc się dodaje do premii.
Co do rozmów wideo to w starej play karcie możesz dzwonić do wszystkich sieci, jeśli tylko rozmówca jest w zasięgu 3g swojej sieci i ty masz 3g.
Niewiem czy o to ci chodzi bo sam trochę to chaotycznie opisałeś, nie napisałeś co to za minuty pakietowe z jakiego pakietu czy 30 minut co miesiąc czy z tego za 9pln
A co do darmowizji to jeśli video połączenie się uda, i obie osoby są w zasięgu 3g playa nie powinno z konta nic pobierać, nie ma znaczenia czy stara play karta czy nowa play karta czy abo. Oczywiście video rozmowa z play do innej sieci jest płatna.

#313733  autor: express100
 28 sty 2009, 15:59
Te pakiety to Minuty na Deser, 30minut za 3złote, oraz 30minut za 9zł, nie mam i nie chcę mieć pakietu 30darmowych minut na video i głosowe do wszystkich sieci- dziś 2h temu dzwoniłem z NOWY PLAY na Kartę, i powinno (tj robiło to dawniej), ściągać z premii comiesięcznej 5złotych. Ze starego Playa jeszcze nie dzwoniłem na video do Ery, aby sprawdzić czy schodzi z ww. pakietów czy z premii do doładowań.
Mam nadzieję, że teraz nie jest chaotycznie :wink:

PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP

#313744  autor: bolek2004
 28 sty 2009, 16:32
Jeśli wcześniej pobierało z premii a teraz z pakietu to nie mam pojęcia dlaczego tak jest. Niby w regulaminie Minut na deser jest że te minuty są rozliczane w pierwszej kolejności przed pakietem złotówek, czyli to by się teraz zgadzało że ci teraz pobrało z pakietu a nie z premii ale w regulaminie piszę też że minuty na deser mogą być wykorzystane tylko na połączenia głosowe,a to była videorozmowa także można podpiąć tą pierwszą wersje że powinno pobierać z premii. Najlepiej napisz do OK z prośbą o wyjaśnienie, chyba że jeszcze ktoś tu coś pomoże na forum.
Moim zdaniem powinno pobrać z premii bo te dodatkowe minuty to masz tam gdzie jest usługa zbieraj minuty razem wszystkie a i tak można je wykorzystać tylko na połączenia głosowe, także jak było to połączenie video to powinno normalnie z konta pobrać albo z premii.
W starej play karcie jest tak że jak masz pakiety różne do wszystkich sieci pod *102# to jak dzwonisz video rozmowa to i tak pobiera z konta głównego, lub premii przy doładowaniu.

#313785  autor: express100
 28 sty 2009, 19:09
bolek2004 pisze:Moim zdaniem powinno pobrać z premii bo te dodatkowe minuty to masz tam gdzie jest usługa zbieraj minuty razem wszystkie a i tak można je wykorzystać tylko na połączenia głosowe, także jak było to połączenie video to powinno normalnie z konta pobrać albo z premii.
Nie te pakiety w Nowej (gorszej) ofercie nie są razem ze Zbieraj minuty (*102#), a Pakiety do Wszystkich są pod *104#
Oczywiście, opłaca mi się to i nie napiszę do BOKu, bo chyba to przez pakiet 30minut video i głos. dali możliwość w tych pakietach gadać za 10groszy w pakiecie.
A jednak wolę płacić 10gr z pakietu (albo darmowe z reklamacji) niż 49groszy nawet z premii.
Tylko muszę 5zł premii wykorzystać do końca stycznia (do północy z soboty na niedzielę), a zostaje mi tylko MMSy do wszystkich sieci lub internet, ewentualnie (nie wiem czy można) przez internet w telefonie kupić dzwonek z tych pieniędzy.
Pozdrawiam! :)

PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP